سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماهواره؛ قاتل خاموش

سریال‌های ماهواره‌ای به دغدغه جدیدی در خانواده‌ها تبدیل شده که گاهی در جمع‌های دوستانه و اعضای فامیل نیز درباره آن بحث می‌شود.

به گزارش باشگاه شبانه، یکی از ویژگی‌های این سریال‌ها، همه‌گیر شدن ناگهانی آنهاست. شاید بسیاری از مردم زمانی که می‌شنوند برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای بر روی افراد تاثیر منفی گذاشته یا حتی زندگی بسیاری از مردم را دگرگون کرده است، با خود بگویند که قربانیان تماشای ماهواره، افرادی بی‌اراده‌اند و فکر کنند که هیچ وقت تماشای این فیلم‌ها بر روی خودشان اثر نمی‌گذارد.
 
این در حالی است که قربانیان هم در ابتدا همین تصور را می کردند. تاثیری که مشاهده سریال های مغایر با فرهنگ ایرانی بر روی افراد می گذارد یک شبه نمایان نمی شود. به طور مثال؛ این گونه نیست که فرد شب فیلم را ببیند و بخوابد و صبح بیدار شود و فرهنگش عوض شود. این فیلم ها و برنامه ها بتدریج و آهسته بر رفتار افراد تاثیر می گذارد، به گونه ای که فرد متوجه نمی شود تاثیر گرفته یا حتی فرهنگش عوض شده است.

هفته گذشته برنامه «بیراهه» به بررسی و تحلیل تاثیر منفی مشاهده سریال های ماهواره ای پرداخت. در این برنامه افرادی حضور داشتند که به دلیل مشاهده همین سریال ها مسیر زندگی شان تغییر کرده است. افرادی که به تاثیر از این سریال ها مرتکب جرایمی شده اند که به پشیمانی برای یک عمر منجر شده است.

زنم رابطه پنهانی داشت، کشتمش!

یکی از قربانیان این سریال ها، قاتل همسرش است. او درباره انگیزه اش می گوید: به دلیل رابطه پنهانی که همسرم با یک مرد داشته او را کشته ام. آن مردی که با همسرم رابطه داشت هم حالا در بازداشت است.

او ادامه می دهد: همسرم کار های مشکوکی می کرد، اجازه نمی داد به تلفن همراهش دست بزنم و برای آن قفل گذاشته بود. من هم برای این که به او اعتماد داشتم در کارهایش فضولی نمی کردم. زمانی که تلفن مشکوکی به او می شد، می گفت با دوستم یا خواهرم حرف خصوصی می زنم و شوخی می کنیم و من هم پیگیر نمی شدم. البته در این مدت من هم مزاحمت های تلفنی زیادی داشتم که از طرف دوست همسرم بود و می گفت که زنت من را دوست دارد و عاشق من است و به اجبار با تو زندگی می کند. هر وقت در این باره با همسرم صحبت می کردم او می گفت که حتما مزاحم است. زمانی که مرد مزاحم اطلاعات خصوصی من و همسرم را بیان کرد، کم کم باورم شد که آنها با هم رابطه دارند و به همسرم شک کردم، ولی باز هم زندگی خودم را خراب نکردم و یک شب که تماس گرفت به او گفتم اگر همسرم با تو رابطه دارد و کنار تو هست باید صدایش را بشنوم تا باور کنم و حدود ساعت ده و نیم شب بود که زنگ زد و من صدای همسرم را از پشت گوشی و کنار آن مرد شنیدم و یقین پیدا کردم که باهم رابطه دارند.

متهم به قتل، دلیل خیانت و رفتار ناهنجار همسر را، تاثیر گرفتن از برنامه های ماهواره می داند و می گوید: یک دلیل تغییر رفتار همسرم می تواند دیدن همین شبکه های ماهواره ای باشد، در این فیلم ها نشان می دهند که افراد خیلی راحت با هم رابطه برقرار کرده و به همسرانشان خیانت می کنند. به اصرار همسرم ماهواره خریدم و او بیشتر شبکه هایی مانند فارسی وان و زمزمه و در کل شبکه هایی که فیلم های عاطفی پخش می کرد می دید. همسرم علاقه زیادی به آزادی داشت و فیلم هایی را که این چیز ها را نشان می داد، نگاه می کرد.

متهم به قتل به این موضوع اعتقاد دارد که در کشور سازنده این فیلم ها رفتاری که برای ما ناهنجار است، هنجار شمرده می شود و می گوید: آنها در کشور خود این گونه رفتار می کنند و در فرهنگشان مواردی مانند خیانت اهمیت ندارد و خیلی راحت این موضوع را قبول می کنند، ولی در مملکت ما چنین چیزی غیر قابل قبول است. زن نمی تواند به شوهرش خیانت کند و برعکس، شوهر نمی تواند به همسرش خیانت کند. این فیلم ها برای فرهنگ آنها ساخته شده و مخالف با فرهنگ مملکت ماست. عاقبت دیدن این سریال می شود یکی مثل من که به جرم قتل همسرم الان در زندان هستم.

می گوید که از قتل همسرش پشیمان است و باید وقتی که به رابطه پنهانی او پی برده بود از او جدا می شد و نباید او را می کشت. هنوز حکم مجازاتش صادر نشده، ولی به گفته خودش مجازات قصاص در انتظارش است.

تجاوز به عنف

یکی دیگر از قربانیان برنامه های ماهواره ای نوجوان 14 ساله ای است که او هم به جرم قتل دستگیر شده است. وی یک کودک 9 ساله را مورد آزار و اذیت قرار داده و زمانی که متوجه شده است دختر 9 ساله موضوع را به دیگران گفته، نقشه قتل دخترک را اجرا کرد.

پسر نوجوان می گوید: برای این که معصومه را وادار کنم کاری را که می خواهم انجام دهد او را کتک می زدم و روی تنش آبجوش می ریختم و او را مورد اذیت و آزار قرار می دادم.

وی با بیان این که این گونه حرکات را در ماهواره و در فیلم های مبتذل دیده و از آنجا یاد گرفته، گفت: خیلی ناراحتم و شب ها نمی توانم بخوابم و خواب معصومه را می بینم و در فکر او هستم. اگر الان معصومه اینجا بود می گفت که این پسر را بکشید.

وی در آخر از دیدن این فیلم ها ابراز ناراحتی کرد و گفت که دلیل اصلی تغییر رفتارش دیدن فیلم های ماهواره ها بوده است.

کاش ماهواره نمی خریدم

در ادامه برنامه پدری که برای سرگرمی اعضای خانواده اش ماهواره خریده، می گوید: اوایل، بچه ها با دیدن فیلم های ماهواره سرگرم بودند و من هم در بیرون از خانه به فعالیت های خودم می پرداختم تا این که یک روز من هم یکی از فیلم های ماهواره را دیدم و فکر کردم که یک فیلم معمولی و خانوادگی است، با خودم گفتم که چه اشکالی دارد همه با هم این فیلم ها را ببینیم، زنان در فیلم حجاب نداشتند که آن هم به خاطر فرهنگ متفاوت آنها با ما بود و دیگر اشکالی در فیلم ندیدم و خودم هم کم کم به فیلم ها علاقه مند شدم. ولی متاسفانه بعد از سال ها به تاثیرات منفی که فیلم های ماهواره ای روی خانواده ام داشت، پی بردم. حالا که دیگر خیلی دیر شده است. این فیلم ها باعث شد فرزندانم دیگر به من احترام نگذارند و رفتار همسر و دخترم که حجابشان سر جای خودش بود و نمازشان ترک نمی شد، عوض شود. پسرم که به فکر درس بود حالا دیگر وقتی می خواهد بیرون برود یک ساعت از وقت خود را جلوی آینه تلف می کند و همسرم از من جدا شده است و خیلی راحت بدون من زندگی می کند. او همه این مشکلات را از تاثیرات مشاهده ماهواره دانست و می گوید، اگر می دانستم که چنین عواقبی دارد، هیچ وقت آن را نمی خریدم و اجازه نمی دادم که خانواده ام برنامه های شبکه های غیرمجاز را ببینند.

مسمومیت با ماهواره

دکتر علی اصغر اصغرنژادفرید، روان شناس، در این باره گفت: نکته ای که بسیاری از خانواده ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم با آن درگیر هستند و زندگی شان را تحت تاثیر قرار داده، حضور ماهواره ها در زندگی و تاثیری است که ماهواره می تواند در زندگی آنها داشته باشد.

وی بر این باور است که نکته اصلی که این شبکه ها سعی در نشان دادنش دارند، رابطه نامشروع و خشونت است و در این باره می گوید: گاهی من در جامعه و جلسات مشاوره تاثیر مشاهده شبکه های ماهواره ای را می بینم و به نظرم دیدن فیلم های این چنینی برای چند نفر از اعضای خانواده که کنار هم نشسته اند شاید از بدترین سم که یک آدم ممکن است به اعضای خانواده اش تزریق کند، مسموم تر و آزاردهنده تر است.

اصغرنژادفرید با اشاره به این موضوع که کسی در خارج برای رشد و تعالی ما فیلم نمی سازد، گفت: براساس شواهد مستند برخی از این سریال ها حتی اجازه پخش شدن در کشور سازنده و کشورهای اروپایی را ندارند و پخش آن جرم محسوب می شود و افراد می توانند از سازندگان شکایت کنند و بگویند که این فیلم تاثیر بدی بر ذهن فرزند من گذاشته و سازنده و پخش کننده را به دادگاه بکشانند و خسارت بگیرند.

وی در ادامه گفت: هموطنان باید اگر هم برنامه ای را نگاه می کنند، دلشان را بگذارند جای دل دیگران و ببینند آنها چه برداشت و تفسیری از فیلم دارند. گاهی اگر با فرزندانمان که فیلم های ماهواره ای را می بینند، صحبت کنیم و از آنها بپرسیم که چه برداشتی از فلان فیلم دارند، متوجه می شویم که چقدر دنیای ذهنی افراد در این تصاویر و رسانه ها می تواند مختلف، متضاد، متغیر و با برداشت های مخالف باشد.

روان شناس این برنامه بیان کرد: خیلی اوقات مسائلی که در فیلم های شبکه های ماهواره ای نشان می دهد برای بزرگسالان می تواند خیلی پیش پاافتاده باشد، ولی برای یک نوجوان حتی کوچک ترین محرک می تواند ذهن این آدم را تحت تاثیر قرار دهد.

وی به تاثیری که این شبکه ها بر جامعه می گذارد، اشاره کرد و گفت: متاسفانه رسانه ها تفکر خاصی را به مخاطب خود می دهد و این باعث به وجود آمدن زمینه خیلی از ناسازگاری ها و بی وفایی ها می شود که یقینا در درازمدت یک فاجعه است. در درجه اول آن انسانی را که تحت تاثیر این وضع قرار گرفته است، مسموم می کند و بعد هم همه افرادی که او را دوست دارند، اذیت می کند. به هموطنان عزیزم توصیه می کنم که حتما به غذای روحی که می خورند، نگاه کنند و اگر در این غذا آشغال و کثیفی می بینند، از آن دوری کنند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۲۳:۲۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴
اگرمردم فهیم کشورمان دقت کنند که چرا این سریالها بالای 200قسمت هستند به این خاطر هست که بعد از اینکه بیننده جذب سریال شد ومی خواهد تا آخر آن را دنبال کند .آنها از این فرصت استفاده می کنند وسریالها را با چند صد قسمتی می سازند. تا آرام آرام بتوانند فرهنگ را تغییر دهند.ومخصوصا گروهدف زنان ودختران هستند,& وبه خاطر مهر زنانه ومادرانه زود تحت تاثیر قرار می گیرند.