سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مراسم رونمایی از لباس قاریان قرآن کریم مطرح شد:

بهره‌گیری از هنر تلاوت با رعایت اصالت زیباشناسی قرآن/قرائت قرآن امری عبادی-روحانی

دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآن گفت: ما باید هنر قرائت را همراه با موسیقی قرآنی و رعایت اصالت زیباشناسی، آن را به مخاطبین و مستمعین انتقال دهیم که این نوعی عبادت محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران حجت‌الاسلام حمید محمدی قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مراسم رونمایی از لباس قاریان قرآن کریم با اشاره به معرفت قرآن اظهار داشت:کسب معرفت فهم مراتب محتوایی قرآن در عوالم کمک بزرگی در شناخت ابعاد معرفتی و مهندسی تلاوت می‌کند. به‌طوری که قرآن کریم به‌صورت صوتی و بصری از عالم عرش بر پیامبر نازل گشته و به همین جهت تأثیرگذاری قرآن کریم باید با صوت زیبا و شیرینی به مستمعین منتقل شود.

وی بیان کرد: تزکیه و تذهیب نفس از اهداف اصلی تلاوت بوده و قرائت زیبا زیرساخت همه حرکت‌های قرآنی جامعه هست و در واقع تلاوت یک عبادت و عمل روحانی بوده که با به‌کارگیری ادبیات زیبای قرآن به این امر مهم دست می‌یابیم.

محمدی افزود: بهره‌گیری از هنر تلاوت با رعایت اصالت تعلیمی و زیبا‌شناسی قرآن سبب بروز تمدن مبین قرآن با قرائت موسیقی بوده که این امر از ابعاد شکل‌گیری تمدن اسلامی و هنر موسیقی قرآن است که این برای مسلمانان و حتی غیر مسلمان جذاب می‌باشد.

وی ابراز داشت: قاری‌ها در تمدن اسلامی نقش بسیار پررنگی ایفا کرده به‌طوری که نفوذ اسلام در دل‌ها از جهاتی به تلاوت قاری، معرفت قرآن و نوع موسیقی قرآنی به کار رفته توسط قاری است و موسیقی عربی در قرائت قرآن کریم نقش بسیار مهمی دارد.

قائم مقام شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادامه داد فلسفه قرائت قرآن کم‌تر از فقه قرائت نبوده به‌طوری که فلسفه قرائت منجر به تولید علمی اصیل همراه با معرفت قرآن می‌کند و تمدن قرآن بنیان بوده و فقه و قرائت امری مهم در بحث زیباشناسی موسیقی قرآن است.

وی تصریح کرد: استخراج نظام جامع موضوعی در فقه قرائت باید تشکیل شده زیرا که به علت نبودن موضوع در امر پژوهش باید دکترین موضوع‌شناسی با هدف آینده‌پژوهی فقه قرائت تشکیل شود.

حجت‌الاسلام حمید محمدی در پایان خاطرنشان کرد ما باید برای حمایت از پژوهش‌های انجام شده، فقه و قرائت و همچنین برای برقراری با جهان اسلام شبکه ماهواره‌ای در زمینه قرائت تخصصی تأسیس کرده که در این صورت جلوه‌های زیبای قرآن و تمدن قرآن‌بنیان دست‌یافتنی خواهد بود.

گفتنی است در این مراسم از کتاب‌های ویژگی‌های تلاوت استادانه که شامل مجموعه ملاقات نشست‌های قرآنی و سخنرانی‌ استاد رحیم‌پور ازغدی و کتاب فقه قرائت، نوشته حجت‌الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم و همچنین از لباس قاریان و حافظان قرآن کریم رونمایی شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.