سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۰ حقیقت جالب درباره بروس لی که نمی دانستید

نام بروس لی برای کسی ناآشنا نیست. بازیگری که کونگ‌فو را به هالیوود آورد.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران  و به نقل از برترینها، نام بروس لی برای کسی ناآشنا نیست. بازیگری که کونگ‌فو را به هالیوود آورد. در این پست می‌خواهیم به ۲۰ نکته‌ی مهم که بروس لی را به یک رزمی‌کار حرفه‌ای تبدیل ‌کرد، بازگو کنیم.



در ابتدا معرفی کوتاه بروس لی:

بروس لی در تاریخ ۲۷ نوامبر سال۱۹۴۰ میلادی (۶ آذر ۱۳۱۹) در سانفرانسیسکو کالیفرنیا چشم به جهان گشود و تا قبل از ۱۸ سالگی در هُنگ‌کنگ بزرگ شد و دوباره برای ادامه‌ی تحصیلات به سانفرانسیسکو بازگشت. بروس لی به خاطر فیلم‌های ملی-میهنی یک چهره نمادین برای تمام مردم جهان، به خصوص برای چینی‌ها تبدیل شد. غلبه‌ی او بر حریف‌های اروپایی و آمریکایی غروری را دل طرفداران او به وجود می‌آورد. نحوه‌ی ورود او به سینما به این گونه بود: او در یک مسابقه‌ی کاراته شرکت کرده بود و از قضا کارگردان سریال The Green Hornet (زنبور سبز) در آن‌جا حضور داشت و محو هنرهای رزمی او شد. به همین خاطر از بروس لی خواست که در سریال او ایفای نقش کند. بازی‌های زیرپوستی و احساسی او امروزه در کمتر فیلم‌هایی دیده می‌شود.

فیلم‌های شناخته شده‌ای که در رزومه‌ی کاری او وجود دارد، به شرح زیر است:


    Marlowe (مارلو در سال ۱۹۶۹)
    The Big Boss (رئیس بزرگ در سال ۱۹۷۱)
    Fist of Fury (در ایران معروف به خشم اژدها- ۱۹۷۲)
    Way of the Dragon (راه اژدها در سال ۱۹۷۲)
    Enter the Dragon (اژدها وارد می‌شود در سال ۱۹۷۳)
    Game of Death (بازی مرگ که به دلیل فوت بروس لی از بدل او در ادامه ساخت فیلم استفاده شد)


سریال‌های تلویزیونی او را نیز در زیر مشاهده می‌کنید:


    The Green Hornet (زنبور سبز در سال ۱۹۶۷ – ۱۹۶۸)
    Batman (بتمن در سال ۱۹۶۷ – ۱۹۶۸)
    Ironside (آیرونساید در سال ۱۹۶۷)
    Blondie (مو طلایی در سال ۱۹۶۹)
    Here Come the Brides (عروس می‌آید در سال ۱۹۶۹)
    Enjoy Yourself Tonight (امشب از خودت لذت ببر در سال ۱۹۷۰)
    Longstreet (خیابان طولانی در سال ۱۹۷۱)


بروس لی در در ۲۰ جولای ۱۹۷۳ (۲۹ تیر ۱۳۵۲) به طرز مشکوکی  در سن ۳۳ سالگی از دنیا رفت. اکنون که حدود ۴۲ سال از مرگ او می‌گذرد، صحبت‌های متفاوتی درباره‌ی این اتفاق مطرح می‌شود. اما به نظر می‌رسد او تومور مغزی داشت و پعد از مصرف قرصی به کما می‌رود و پس مدتی فوت می‌کند. برخی‌ نیز می‌گویند که او را به قتل رسانده‌اند.
 
۱- بروس لی با تمرین کردن، حرکات خود را چنان سریع انجام می‌داد که می‌توانست دانه‌های برنج را در هوا با چوب مخصوص غذاخوری چینی‌ بگیرد. حرکات او به قدری سریع بود که عوامل فیلم‌سازی مجبور بودند برای این‌که‌ تماشاگران بتوانند حرکات او را ببینند، سرعت فیلم را پایین بیاورند.





۲- بروس لی می‌توانست قبل از اینکه شخصی از کیف‌پول باز شده‌ی خود سکه‌ای بیرون آورد و آن را ببندد، سکه‌ای از کیف او بردارد. او هیچ‌وقت دست از تمرین برنمی‌داشت تا بتواند نتایج خود را بهبود ببخشد و به بالاترین حد توانایی بدنش برسد.




۳- جسد واقعی بروس لی در فیلم «بازی مرگ» حضور داشت. صحنه‌هایی از کلیپ تشییع جنازه‌ی او در فیلم استفاده شده بود. یک نسخه‌ی کامپیوتری از بروس‌ لی بعد‌ها در فیلم «جنگجوی اژدها» استفاده شد.




۴- بروس لی زمانی از دست یک مرد عصبانی شد و چنان ضربه‌ای به او زد که بازوی آن مرد شکست. به خاطر اشتباهاتی که باب وال (بازیگر نقش مقابل بروس لی در فیلم‌های «اژدها وارد می‌شود»، «راه اژدها») انجام می‌داد، بسیار پیش می‌آمد که دستش با بطری‌های شیشه‌ای بریده می‌شد. بنابراین او در صحنه‌ای دیگر با ضربات واقعی از خجالت وال در می‌آمد. در واقع وال می‌دانست که قرار است ضربه‌ای به سمت او روانه شود ولی روحش هم خبر نداشت که این ضربه تا چه حد محکم خواهد بود.




۵- در سال ۱۹۶۲، بروس لی در مبارزه‌ای ۱۵ ضربه‌ی مشت و پا را روانه‌ی حریفان خود کرد که باعث ناک-اوت شدن (بیهوش شدن) آن‌ها به مدت ۱۱ ثانیه شد. طرفداران او هنوز تلاش می‌کنند که در ضربه‌ی «مشت نزدیک» معروف او مهارت پیدا کنند.




۶- بروس لی می‌توانست تنها با انگشت سبابه و انگشت شست حرکت شنا را انجام دهد. او می‌توانست این حرکت را ۵۰ بار تکرار کند. بسیاری از هم‌دوره‌های شما تلاش می‌کنند که بتوانند همانند بروس لی شنا بروند.




۷- بروس لی در در سال ۱۹۵۸ قهرمان مسابقات رقص چا-چا در هنگ‌کنگ شد. او در حالی به این مقام دست یافت که فقط ۱۸ سال داشت.




۸- بروس لی از مصدومیت کشنده‌ی ستون فقرات جان سالم به در بُرد. مهره‌ی چهارم کمر او به شدت آسیب دیده بود. بنا به تشخیص پزشکان این موضوع می‌توانست به قیمت پایان دوران بازیگری و کونگ‌فوی او منجر شود. اما بروس لی توانست دوباره‌ی روی پای خود بایستد و به دکترها ثابت کرد که درباره‌ی او اشتباه قضاوت کرده‌اند. او فلسفه‌ی درمان خود را استفاده و بیمارستان را ترک کرد تا قوی‌تر و سریع‌تر از قبل شود.




۹- او یک بار به صورت تصادفی جکی چان را کُتک زد. جکی چان به سختی مورد ضرب و شتم قرار گرفت، اما به این اتفاق می‌خندید و از قرار گرفتن در مقابل یکی از کسانی که بسیار به او افتخار می‌کرد، لذت می‌برد.




۱۰- بروس لی می‌توانست قوطی‌های نوشابه‌ی کوکا- کولای بدون دستگیره را با فشار انگشت به داخل، باز کند. لازم به ذکر است که در آن زمان قوطی‌های نوشابه از فولادهای ضخیم‌تری نسبت امروز ساخته می‌شدند.




۱۱- بروس لی می‌توانست تحته‌های چوبی ۶ اینچی (۱۵ سانتی‌متری) ضخیم را بشکند. بروس لی می‌گفت «تخته‌ها عکس‌العملی از خود نشان نمی دهند»، بنابراین او ترجیح می‌داد که به انسان‌ها ضربه بزند.




۱۲- بروس لی در تمریناتش با جیمز کابرن با ضربه‌ی پا‌ی خود یک کیسه‌ی بوکس ۱۵۰ پوندی (۶۸ کیلوگرمی) را نابود کرد. جیمز کابرن یکی از ستارگانی بود که به بروس لی آموزش می‌داد.




۱۳- بروس لی سرسخت‌تر از چاک نوریس (رزمی‌کاری که بنیان‌گذار سبک چان-کوک-دو بود و در فیلم راه اژدها در مقابل بروس لی بازی کرد) است. نوریس زیاد درباره‌ی این موضوع حرف نمی‌زند. اما یکبار اشاره کرد که دوستش، بروس‌ لی می‌تواند او را در مبارزه شکست دهد.




۱۴-  بروس لی یکی از طرفداران گامای بزرگ، تنها کشتی‌گیر بدون شکست جهان بود. دوران حرفه‌ای ورزش او ۵۰ سال به طول انجامید.




۱۵- یک مجسمه‌ از بروس لی در شهر موستار (شهری درجنوب کشور بوسنی) وجود دارد، چون او شخصیتی داشت که همه‌ی قومیت‌ها او را دوست داشتند و با فلسفه‌ی او موافق بودند. بعد‌ها این مجسمه توسط گروه خرابکاری نابود شد.




۱۶- بروس لی یکی از طرفداران دو آتیشه‌ی محمد‌علی کِلِی (مشت زن افسانه‌ای مسلمان) بود و با وسواس خاصی مبارزات او را تماشا می‌کرد. بروس لی به صورت جامع حرکات محمد‌علی را مورد مطالعه قرار می‌داد، مبارزات او را بارها و بارها تماشا می‌کرد.




۱۷- بروس لی بر اثر یک واکنش آلرژی‌زا از دنیا رفت. او بر اثر مصرف قرص اِکوژسیک، یک واکنش آلرژی‌زا به او دست داد و در سن ۳۳ سالگی از دنیا رفت.




18- سرعت بروس لی در هنگام انجام واکنش و ضربه‌ از فاصله‌ی ۳ فوتی، در عرض حدود ۰.۰۵ ثانیه اتفاق می‌افتاد. صحنه‌ی مبارزه‌ای وجود دارد که در آن بروس لی ۵۰ حریف را نابود می‌کند.




۱۹- بروس لی یک رَگ آمریکایی نیز دارد. یکی از والدین مادر او آلمانی است. گریس هو (مادر بروس لی) یک دو رگه‌ی آلمانی کاتولیک بود. در واقع مادربزرگ بروس لی (مادر گریس هو) یک آلمانی بود.




۲۰- ییپ من کسی است که استعداد بروس لی در زمینه‌ی هنرهای رزمی را کشف کرد و به او آموزش داد. بروس لی به استاد خود قول داد که کنگ‌فو را فقط در چین حفظ کند و هیچ‌وقت تکنیک‌های مبارزه را به خارجی‌ها نشان ندهد. اما او به قولش وفا نکرد.


انتهای پیام/

برچسب ها: بروس لی ، حقیقت ، رزم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۵۶ ۱۷ شهريور ۱۴۰۱
فقط کاش خدا باور بود
سهراب
۲۲:۴۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
شما درست ارض میکنید ولی فکر کنم از توده ای که در سر استاد بود خبر ندارید
استاد چرا وقتی در آحرین فیلم بازی میکرد سرش گیج میبرد وتا2 روز بیهوش میبود
چرا چون توده ای 700 گرمی در سر استاد بوده واستاد ازش حرفی نمی زده.
وبعد با ضربه های تمریناتی سر وگردن که انجام میداد سرش گیج میرفته.
و استاد بعد خوردن قرص هایی که گفتین توسط عمه خودش ونمیدونسته که قرص روی اون توده تأثیر داره واین شد که استاد فوت شدند.
ناشناس
۱۷:۴۹ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰
روحش شاد
ناشناس
۰۰:۳۳ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
استاد به تمام معنا و الگوی زندگی من ،حتما کتاب هاش رو تهیه کنید و مطالعه کنید و بعد میفهمید کی بوده ،از دی جی کالا میتونید بخرید
تا قبل از اون به اسیایی ها و مخصوصا چینی ها مسخره میکردن تو دنیای سینما،هالیوود عامل قتل او بود ،چون بازار امریکایی های مفت خور رو تعطیل کرده بود
مهدی وفایی
۱۰:۵۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
من با دیدن فیلم های او به هنر های رزمی علاقه مند شدم و به طور حرفه ای دارم دنبال میکنم هنر های رزمی رو. او یک اسطوره بود و در کنار بهترین رزمی کار بودن به بازیگری نیز میپرداخت. نباید فقط او را یک بازیگر دید.
ناشناس
۰۳:۲۸ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
بیشترش دروغ بود
کدوم فیلم هست که 50نفرر رو شکست داده !!
کجا روی دو انگشت 50تا پشت سر هم شنا رفته!!
مبارز واقعی نبود بیشتر بدنساز و بازیگر بود
و شب مرگش خونه ی خودش پیش زن و بچه هاش نبوده خونه ی بازیگر زن همبازیش در بازی مرگ بوده!!
hamidreza kiani
۲۲:۴۶ ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
من عاشق بروسلی هستم . از وقتی که فیلم هاش رو دیدم این اسطوره عزیز منو به ورزش علاقه مند کرد . روحت شاد دلاور .
ناشناس
۱۸:۴۴ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
با قدرت وتوان
ناشناس
۰۰:۱۶ ۱۵ تير ۱۳۹۹
روحش شاد
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
بروسلی خیلییس سریع بود روحش شاد توی ورز ش الگوی من هست
بروسلی
۱۸:۳۴ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
خیلی خوب بود
علی
۰۹:۵۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
از نظر من بروس لی بهترین بهترین بهترین بهترین بهتریناست... دیگه هیچوقت دنیا رزمی کاری مثل بروس لی به چشم نمی بیند..افسوس که طول عمر کوتاهی داشت
ناشناس
۱۵:۵۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
گل گلاب بود روحش شاد
نعمت
۲۳:۵۸ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
یه فاتحه برای روحش خوندم،خدا رحمتش کنه
ایرانی
۱۳:۵۳ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
روحش شاد این ابرمرد استاد بزرگ هنرهای رزمی تاریخ
رضا
۱۴:۳۲ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
من بروسلی را خیلی دوست دارم اوالگوی من است درزندگی
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
جالب بودن
مایک
۱۷:۵۸ ۲۱ تير ۱۳۹۴
سرعت بروس حیرت انگیزه...الگوم توی ورزشهای رزمی بروس هست...دمش گرم وروحش شاد
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴
این اطلاعات به چه دردی میخوره. مهم اینه که ما چی هستیم
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
حسود واقعا برایت متاسفم
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴
عمر کوتاه ولی با برکت
علی
۱۶:۵۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
روحش شاد
ناشناس
۱۶:۱۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
اگرمیدانستیم هم به کارمان نمی امد!!
ارسلام
۰۰:۴۳ ۰۷ بهمن ۱۴۰۰
به درد تو نمی خوره
مهدی صیدالی
۱۴:۵۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
من از مطالبی که دادید بسیار خوشم اومد دستون دردنکنه
رضا
۱۴:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
جالب بود
aaa
۱۳:۴۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
لقب اژدها واقعا مال خودشه
Ghasem
۰۸:۳۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
سلام"
منکه اینقد بروسلی رو دوست دارم اعتراف میکنم واقعا از اکثر این موارد گفته شده بی اطلاع بودم؛ مطالب عالی بودن.
تشکر