سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با این روش ها به رشد و یادگیری نوزادتان کمک کنید!

با آموزش و دانستنی های زیر می توانید به رشد سریع نوزاد خود کمک کنید.

به گزارش گروه کلینیک باشگاه خبرنگاران؛با راهکارها و دانستنی های زیر می توانید به رشد هرچه بیشتر کودک خود کمک کنید.
 
یک ماهگی
برای برقراری ارتباط با نوزاد به او نزدیک شوید. چرا؟ نوزاد می تواند چیزهایی را که در فاصله 20 تا 25 سانتی متری او هستند را به خوبی ببیند. همزمان با رشد چشم ها و دستگاه بینایی، علاقه نوزاد به تمرکز روی صورت افراد بیشتر می شود. بنابراین زمانی که بیدار است، صورتتان را به نوزاد نزدیک کنید و با او حرف بزنید.

دو ماهگی
با به هم زدن دست های نوزاد و آواز خواندن کمک کنید تا  مهارت های حرکتی دست نوزاد بهتر رشد کند. با گذشت زمان او تلاش خواهد کرد صدا و حرکات شما را تقلید کند و مهارت های زبانی و هماهنگی دست – چشم را تقویت کند. کمی دیرتر نوزاد حتی حالات چهره شما را هم تقلید می کند. سعی کنید نوزاد را نزدیک صورتتان بگیرید و زبانتان را بیرون بیاورید و دهانتان را باز کنید یا یک لبخند بزرگ بزنید. در چند ماه آینده نوزاد شروع به تقلید حالات صورت شما خواهد کرد.
 
 سه ماهگی
احتمالا نوزاد شما شروع به بازی با دستها و تلاش برای گرفتن اشیا کرده است. برای تقویت مهارت های هماهنگی دست – چشم، جغجغه ها و اسباب بازی های رنگی را نزدیک نوزاد بگیرید تا به آنها چنگ بزند. علاوه بر این نوزاد دوست دارد سرش را بلند کند که می توانید با روی شکم قرار دادن نوزاد این توانایی را تقویت کنید. در این حالت می توانید یک آینه جلوی کودک بگیرید تا خودش را در آن ببیند. این کار نوزاد را ترغیب می کند تا برای دیدن صورت خودش سرش را بالاتر بگیرد.

چهار ماهگی
مهارت های زبانی، حرکتی و اجتماعی نوزاد در حال شکوفایی هستند. وقتی یک اسباب بازی جذاب را به او نشان دهید، نوزاد برای نشان دادن احساساتش با شادی قان و قون می کند یا اگر آن را دور کنید با عصبانیت گریه یا ناله می کند . از همه جالبتر اینکه از حالا می توانید کودک را قلقلک دهید چون واکنش قلقلک در حدود چهارده هفتگی شکل می گیرد.

 پنج ماهگی
در این ماه چشم و گوش کودک به خوبی چشم و گوش شما عمل کرده و نوزاد شروع به قان و قون کردن می کند. سعی کنید وقتی قان و قون می کند، شما هم جوابش را بدهید و حروف بی صدا را برایش تکرار کنید تا یاد بگیرد که چگونه ارتباط برقرار کند. کلمات را تکرار کنید و وقتی کودک از شما تقلید می کند، او را تشویق کنید. کتاب خواندن را شروع کنید و با انگشت به چیزهایی که اسمشان را می گویید اشاره کنید.

 شش ماهگی
نوزاد به زودی یاد خواهد گرفت که بنشیند و به اطراف حرکت کند. برای اینکه به حرکت کردن کمک کنید، او را روی شکمش بخوابانید و بعد یک اسباب بازی روی زمین بگذارید و کودک را برای رسیدن به آن تشویق کنید. از آنجایی که کودکان بیشتر اشیا را در دهان می کنند، حتما از اسباب بازی هایی استفاده کنید که از رول داخلی دستمال توالت بزرگتر هستند و از امنیت خانه هم اطمینان حاصل کنید. 
 
هفت ماهگی
مهارت های دستی در حال رشد هستند و توانایی گرفتن اشیا تا چند ماه آینده شکل خواهد گرفت. مهارت ها و هماهنگی های ظریف حرکتی را با در اختیار گذاشتن اشیا کوچک و بی خطر تحریک کنید. قاشق های کوچک اندازه گیری یا فنجان های کوچک مناسب هستند یا حتی می توانید همراه کودک بیرون خانه بروید و او را روی چمن بنشانید تا چمن ها را با دست بگیرد. در ابتدا کودک دست هایش را مشت می کند اما کمی بعد توجه اش جلب شده و برای گرفتن آنها تلاش می کند.
 هشت ماهگی
حالا وقت آن فرا رسیده که توایی درک فضا و کلمات را در کودک تحریک کنید. پیش از هر چیز سعی کنید اسباب بازی هایی را در اختیار کودک قرار دهید که در هم جا می گیرند را روی هم سوار می شوند. مثلا می توانید از قابلمه یا ماهی تابه استفاده کنید. یا از کودک سوال کنید : "دماغت کجاست؟" و بعد به دماغش اشاره کنید. هر بار که این بازی را تکرار می کنید، قسمت های مختلف بدن را اضافه کنید تا کودک معنی کلمات را یاد بگیرد.
 
 نه ماهگی
کودکان معمولا جذب اشیایی می شوند که باز و بسته می شوند و دوست دارند بدانند آنها چطور کار می کنند. دقت کنید کودک چطور خودش را با کتاب های مقوایی، در کابینت، جعبه، آویز و اسباب بازی هایی که باز و بسته می شوند، سرگرم می کند. با باز و بسته کردن جعبه یا در که ممکن است بارها و بارها توسط کودک انجام شود به رشد هماهنگی دست-چشم کمک می کند. 

 ده ماهگی
احتمالا کودک عاشق پیدا کردن اشیایی است که پنهان شده اند. بازی "اگه گفتی کجا رفت؟" به کودک کمک می کند تا مهارت های ظریف حرکتی را رشد دهد  مفهوم پایداری شی را درونی سازی کند که به این معنی این است که اشیا حتی اگر آنها را نبیند هم وجود دارد. یک وسیله رنگی و جذاب را زیر یک شال قایم کنید و بعد دست کودک را روی همان شی بگذارید و به او کمک کنید روی شی را بردارد تا آن را ببیند.
 
یازده ماهگی
با انجام بازی های مختلف و خواندن ترانه و شعر برای کودک، به رشد مهارت های زبانی او کمک کنید. مهارت های زبانی از طریق تعامل انسانی رشد می کند و تلویزیون یا دستگاه دی وی دی به رشد این مهارت کمک چندانی نخواهد کرد. به همین دلیل تا آنجا که می توانید با کودک حرف بزنید. به کودک بگویید مشغول انجام چه کاری هستید، از او سوال بپرسید و وقتی با او حرف می زنید از تن صدا و حالات چهره و بدنی نمایشی مختلف استفاده کند.  

 دوازده ماهگی
بعضی از کودکان زودتر به حرف می افتند یا بعضی ها چند ماه زودتر از بقیه همسالانشان چهار دست و پا می روند. سرعت رشد در نوزدان متفاوت است. رشد با سرعت متفاوت به ندرت نشانه این است که مشکلی وجود دارد اما اگر نگران هستید از پزشک متخصص کودکان سوال کنید. اما به طور معمول این تفاوت در سرعت رشد در کودکان طبیعی است. پس نگران نباشید و از پیشرفت های کودک لذت ببرید.
 
بیتوته
 
برچسب ها: رشد ، نوزاد ، صحبت ، توانایی ، مهارت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.