سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهانگیری در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت:

دولت تدبیر و امید با رعایت خطوط قرمز و حقوق حقه ملت ایران مصمم به ادامه گفتگوهای هسته‌ای است

معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت تدبیر و امید مصمم است با رعایت خطوط قرمز و حقوق حقه ملت ایران گفتگوهای خود را با کشورهای ۱+۵ ادامه دهد و از هم اینک نشانه‌های بارزی از تمایل شرکت‌های بزرگ و کشورهای اروپایی برای حضور پررنگ در عرصه صنایع پتروشیمی، گاز و نفت پیداست.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران ، "اسحاق جهانگیری" معاون اول رئیس جمهور بعدازظهر امروز (چهارشنبه) در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت و سپس از برخی غرفه‌های حاضر در این نمایشگاه بازدید کرد.

متن کامل سخنان معاون اول رئیس جمهور در این مراسم بدین شرح است:

مقدم میهمانان گرامی که از نقاط مختلف دنیا در این نمایشگاه شرکت کرده‌­اند و همچنین همه صنعتگران، پژوهشگران، مدیران، متخصصان و سازندگان تجهیزات صنعت نفت و گاز را گرامی می‌­دارم و خیر مقدم می‌گویم.

دولت تدبیر و امید با اتخاذ سیاست‌های عالمانه متکی بر دانش و تجربه به توفیقات خوبی دست یافته است. گرچه مشکلات پیش آمده گذشته ناشی از تحریم‌های ظالمانه و نیز سوء مدیریت بوده، ثبات اقتصادی و امید به آینده را به کشور بازگردانده و با مهار تورم و کاهش آن از 40 درصد به 15 درصد، رشد اقتصادی کشور که در سال‌های 91 و 92 منفی بوده است، در سال 93 به 3 درصد رسید.

*افزایش صادرات غیرنفتی، تامین منابع مالی مورد نیاز علاوه بر رشد بودجه عمرانی دولت، رشد 40% سهم تسهیلات ریالی بانک‌ها درسال 93، منابع صندوق توسعه ملی و استفاده از فاینانس های خارجی بخشی از منابع مورد نیاز را تامین کرده ، گشایش اعتبار طرح‌های بسیار مهم در بخش نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاه، راه و صنایع بزرگ تولیدی از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم در این مدت است.

*مهمترین دستور کار دولت برای سال 94 نیز رونق بخشیدن به فضای اقتصادی کشور می باشد که این مهم با بهبود فضای کسب و کار، و رفع موانع تولید و سرمایه گذاری و حمایت از صادرات کالا و خدمات میسر خواهد شد. بخش‌های پیشرو اقتصادی نظیر نفت، گاز و پتروشیمی علاوه بر رشد و تحول در سایر بخش‌های اقتصادی به تحرک وادار می کنند. بهادادن به تولید ملی یک شعار نیست بلکه الگویی مطلوب برای توسعه ملی است به هر حال بهادادن به تولید ملی و مصرف تولیدات ملی یک شعار نیست، بخشی از یک الگوی مطلوب و در عین حال ممکن برای توسعه ملی است.

البته باید نسبت به این مطلب نیز آگاه باشیم که ما چاره‌ای جز پیوستن به زنجیره تولید و توزیع نداریم و اگر می‌خواهیم در این عرصه حضور داشته باشیم باید بتوانیم رقابت کنیم و برای اینکه رقابت کنیم باید کارآمدی و بهره‌وری خودمان را بالا ببریم که لازمه آن افزایش سطح دانش‌ و آگاهی است. باید مدیران متناسب با چنین شرایطی در بنگاه‌های تولیدی و صنعتی کشور مستقر شوند.

به یک تعبیر، این نمایشگاه، پنجره و چشم اندازی گسترده برای رصدکردن تحولاتی بنیانی است که از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید شکل گرفته و اینک با بهره گیری از ظرفیت‌های پویای ملی و تعاملات جهانی در مسیر رسیدن به شکوفایی است. این منظری از بازاری جذاب با شرایط مساعد اقتصادی تولید نفت و فرآورده‌هایی با منشاء نفت و گاز است.

تلاش دست اندرکاران صنعت نفت در دولت تدبیر و امید، تحقق یافتن هدف‌ها و آرمان‌های منعکس در سند چشم انداز 1404(مطابق 2025میلادی) با بهره گیری از مبانی اقتصاد مقاومتی است، یعنی: صیانت از منابع نفت و گاز با اولویت توسعه و بهره برداری از میدان‌های مشترک نفت و گاز- پرهیز از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره‌های ارزش صنعت نفت، گاز و پتروشیمی؛ ـ مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی و ایجاد تنوع در روش های فروش ـ مدیریت انرژی وتوسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه؛

ـ تکیه بر توان داخلی و استفاده حداکثری از کالاها و محصولات ساخت داخل به جای کالاهای مشابه خارجی و پویاسازی بخش خصوصی در صنایع پایین دستی.

صنعت نفت باید با بهره گیری از این اصول و همچنین مولفه­‌های دیپلماسی انرژی و تعهد به تامین امنیت انرژی جهان به بهترین شیوه‌های ممکن بکوشد، همکاری کشورها و شرکت‌های بزرگ صاحب تکنولوژی‌های نوین و نهادهای بین المللی سرمایه گذار را جلب کند. انتظار داریم پس از ارائه مدل قراردادهای نفتی جدید- که برمبنای واقعیت‌های بازار به شدت رقابتی شده در جهان امروز تدوین شده - سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران چنان جذاب شود که صنعت نفت کشور در مدت کوتاهی بتواند سرمایه خارجی مورد نیاز را جذب کند و در مقابل، تجربه‌های به دست آمده صنعت نفت را که از اجرای پروژه ها در شرایط سخت ناشی از تحریم‌های ظالمانه کسب شده صیانت کرده و در اختیار شرکای راهبردی خود بگذارد.

یکی از این تجربه‌های گرانسنگ، اجرای بزرگ ترین تاسیسات صنعتی تاریخ ایران یعنی تکمیل توسعه فاز دوازدهم میدان گازی پارس جنوبی بود. با رسیدن این فاز به بهره‌برداری و سایر طرح‌های دیگر به میزان 125 میلیون مترمکعب گاز در روز در سال 93 به تولیدات کشور اضافه شد و شهروندان ایرانی، زمستانی را بدون دغدغه کمبود گاز و انرژی برق تولید شده از گاز طبیعی، پشت سر گذاشتند.

پارس جنوبی به تنهایی 40 درصد منابع گازی ایران را در خود دارد

پارس جنوبی به تنهایی 40 درصد منابع گازی ایران یعنی بیش از 14.2 تریلیون مترمکعب گاز و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی را در خود دارد. این ثروتی عظیم است که فرصتی را برای توسعه دهندگان ایرانی و شرکای احتمالی خارجی فراهم می کند که در زنجیره تولید گاز و تبدیل آن به فرآورده و محصولات پتروشیمیایی، ثروت عظیمی به دست آورند. در پرتو چنین همکاری‌هایی است که فازهای اولویت بندی شده بعدی پارس جنوبی در زمان پیش بینی شده به بهره برداری می‌رسند و تولید گاز از این میدان به بالای 800 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.

اکنون سهم گاز در سبد انرژی کشور به 70 درصد می رسد. با افزایش تولید گاز، اتفاق های خوش آیند دیگری نیز می افتد؛ از جمله: ـ گازرسانی به نقاط محروم و روستاهای کوچک طی دوره ای سه ساله ـ دسترسی به بازارهای جدید صادرات گاز با اولویت کشورهای همسایه و همجوار ـ افزایش خوراک مجتمع های پتروشیمی و به دنبال آن افزایش صادرات محصولات پتروشیمی ـ ورود به بازار تولید LNG برای صدور گاز به بازارهای دوردست.

یک بحث مهم اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت ایران، توسعه سریع میدان‌های مشترک نفتی و گازی میدان های جدید با بهره مندی از مشارکت فنی و مالی شرکت های بزرگ و معتبر داخلی و بین المللی است. به عنوان نمونه برنامه تولید 700 هزار بشکه نفت در روز با بهره برداری از میدان‌های غرب کارون مورد نظر دولت است. در کنار آن بهره مندی از فناوری‌های مدرن امروز برای افزایش ضریب بازیافت نفت، نوسازی تاسیسات میدان‌های در دست بهره برداری نیز باید مد نظر باشد. این خود می تواند زمینه‌ای گسترده برای تعامل‌های بیشتر بین المللی در تأمین انرژی مورد نیاز و حفظ امنیت انرژی جهان باشد.

ایران مصمم است پس از توافق هسته‌ای به سرعت جایگاه خود را در بازارهای نفت جهان باز پس گیرد

ایران مصمم است در زمانی کوتاه پس از امضای توافق هسته‌ای ظرفیت تولید نفت خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به میزان تولید قبل از تحریم‌ها برساند و جایگاه خود را در بازارهای نفت جهان باز پس گیرد و با توان‌های موجود در صنعت نفت ایران و ظرفیت‌های فنی و تخصصی، این کار شدنی است و می تواند چارچوبی برای همکاری‌های بین المللی باشد.

با شتابی که صنعت نفت در دولت تدبیر و امید، و به رغم تمام تحریم‌های ظالمانه بین المللی گرفته، امسال یک طرح دیگر این صنعت محقق می شود: با راه اندازی فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران به خودکفایی در تولید بنزین می رسد و امکان صدور بنزین به بازارهای دیگر را برای نخستین بار پیدا می کند. ایجاد این پالایشگاه و بهره برداری از محصولات آن و همچنین تولید بنزین"یورو4" در تهران و کلانشهرها از گام های اساسی صنعت نفت در حفاظت از محیط زیست است.

با استفاده از ظرفیت بند ق تبصره 2 قانون بودجه سال 1393 که در قانون رفع موانع تولید دائمی شده است باید طرح های مرتبط بالادستی نفت و گاز و بهینه سازی مصرف سوخت به تصویب شورای اقتصاد رسیده است که بهترین آنها عبارتند از:

احیای عملیات سوآپ با استفاده از موقعیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک کشور، ارتقاء صنعت نفت ایران به صنعتی سرآمد و روزآمد با تکیه بر توان داخلی و تعاملات و همکاری‌های بین المللی، ورود گسترده به بازارهای بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی و فرآورده ها و توسعه پایانه های صادراتی نفتی از جمله فعالیت‌های آینده صنعت نفت ایران باید باشد که در این راه همکاری سازمان‌ها و شرکت‌های معتبر داخلی وبین المللی صاحب تکنولوژی برتر و سرمایه مورد انتظار است.

با اجرای این سیاست‌ها و جذب مشارکت‌های بین المللی، شرکت‌های داخلی این امکان را پیدا می کنند که به شریکان منطقه‌ای و همکار شرکت‌های بزرگ بین المللی تبدیل شوند.

 از هم اینک نشانه‌های بارزی از تمایل شرکت‌های بزرگ و کشورهای اروپایی برای حضور پررنگ در عرصه صنایع پتروشیمی، گاز و نفت پیداست و نمایشگاه حاضر مکانی مناسب برای بازبینی و بررسی امکان‌های همکاری و مشارکت بر مبنای توانمندی‌ها، فناوری های در دسترس است.

در صورتیکه در گفتگوهای هسته‌ای به توافق مورد نظر دسترسی پیدا کنیم که به نظر ما اگر غربی‌های بر اثر فشارهای رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عرب منطقه به زیاده خواهی دست نزنند به توافق خواهیم رسید که با پایان تحریم‌ها ، این همکاری‌ها شکل بنیانی‌تری به خود بگیرد و همگی شاهد این همکاری‌های تاثیرگذار بین المللی در تامین و امنیت انرژی مورد نیاز جهان و تولید بیشتر کالاهایی با منشاء نفتی باشیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.