سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زنگنه در نشست خبری:

ورود هیات نفتی آمریکایی را تایید یا تکذیب نمی‌کنم/ اعضای اوپک از روند قیمت‌ها راضی نیستند

وزیر نفت با اشاره به اینکه ورود هیات آمریکایی را شنیدم ولی تایید یا تکذیب نمی‌کنم، گفت: هیچ یک از اعضای این سازمان از قیمت‌ها به دلیل نوساناتی که هم‌اکنون شاهد آن هستیم راضی نیستند و ما هم نظرمان معلوم است؛ هم اکنون مقدار عرضه نفت خام بیش از تقاضاست و اگر عوامل سیاسی نباشد میل قیمت‌ها به سمت بالاست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ بیژن زنگنه بعدازظهر امروز (چهارشنبه ١٦ اردیبهشت ماه) در نشست خبری نخستین روز برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان این که کشور چین بدهی نفتی غیر متعارفی به ایران ندارد، گفت: در مبادلات نفتی خریدار نفت فرصت کوتاهی برای پرداخت قیمت نفت دارد. 
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در روزهای گذشته هیئت تجاری ایالات متحده آمریکا به ایران سفری داشته است یا نه گفت: این موضوع را نه تکذیب و نه تایید می کنم و اطلاعی از آن ندارم. 
 
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نفت با بازار سرمایه بورس مذاکراتی در باره رونق این بازار داشته است، گفت: در ماههای گذشته وزارت نفت در باره تشکیل صندوقهای سرمایه گذاری و تسریع در پروژه های پتروشیمی و طرح فراگیر پالایشی سیراف با بورس مذاکراتی داشته است، اما در باره بورس اوراق بهادار به آنها تاکید کرده ایم که باید به عنوان بازار اولیه نقش بیشتری را ایفا کنند. 
 
وزیر نفت در پاسخ به این که با توجه به کسری بیش 18 هزار میلیارد تومانی درآمد یارانه‌ها که نوبخت اعلام کرد، چه مقدار از این کسر  بودجه هدفمندی یارانه قرار است با افزایش قیمت حامل های سوخت جبران شود گفت: هنوز هیچ بحثی در دولت برای افزایش قیمت سوخت نشده است. 
 
بدهی 7 میلیارد یورویی نفتی هند به ایران

زنگنه درباره طلب نفتی ایران و اینکه گفته شده بود از چین طلب نداریم، اظهار کرد: میزان بدهی نفتی چین متعارف است و طبق معمول پول نفت پرداخت می شود. 
 
وزیر نفت با بیان اینکه هند مشکل داشته و به ما بدهی دارد، خاطرنشان کرد: با برداشته شدن تحریم ها پول را خواهیم گرفت که میزان آن بیش از هفت میلیارد یورو است. 

وی با اشاره به اینکه امروز برای شرکت در کنفرانس امنیت انرژی عازم برلین است گفت: در این سفر دیدارهایی با شرکت های آلمانی و مقام‌های سیاسی این کشور خواهم داشت؛ این نشان دهنده این است که آلمانی ها مقدمات بازگشت خود به ایران را فراهم می‌کنند. 
 
زنگنه با بیان اینکه برای اوپک باید دعا کرد گفت: اکثریت اعضای این سازمان موافق ادامه وضع موجود نیستند. به دلیل کاهش قیمت نفت در تأمین منابع مالی طرح های صنعت نفت دچار مشکل هستیم .همه فکر می‌کنند که شرکت ملی نفت کویت است، البته کویت قبل از اشغال. به سختی کار می‌کنیم. اما همه از جمله دولت و مجلس می‌‌خواهند کمک کنند.
 
زنگنه در پاسخ به این سوال که برنامه های وزارت نفت با لغو تحریمها در باره افزایش صادرات نفت چیست، اظهار داشت: بازار جهانی نفت یک بازار پیوسته بوده است از این رو همه تولیدکنندگان باید به فکر ورود نفت ایران به بازار باشند زیرا ٦٠ درصد از نفت صادراتی ایران با تحریمهای غیرمنصفانه از بازار حذف شده است. 
 
وی تاکید کرد: کشورهای تولیدکننده نفت باید برای افزایش صادرات نفت ایران در بازار جا باز کنند. 
  
زنگنه درباره این که آیا پیشنهادی برای اجماع میان اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) وجود دارد یا خیر گفت: فکر نکنم پیشنهادی برای آن وجود داشته باشد؛ باید دعا کرد، اما بیشتر اعضای اوپک نظرشان ادامه روند موجود نیست. 
 
وزیر نفت در باره این که ارزیابی ایران از قیمتهای کنونی نفت و نوسانهای آن چیست، گفت: هیچ یک از اعضای این سازمان از قیمتها به دلیل نوساناتی که هم اکنون شاهد آن هستیم راضی نیستند و ما هم نظرمان معلوم است؛ هم اکنون مقدار عرضه نفت خام بیش از تقاضاست و اگر عوامل سیاسی نباشد میل قیمتها به سمت بالاست. 
 
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره این که سال گذشته چه میزان از پیشنهادهای وزارت نفت در قالب بند «ق» تبصره ٢ بودجه قانون سال ٩٣ در شورای اقتصاد تصویب شد، گفت: پارسال این شورا بیش از ٧٠ میلیارد دلار برای پروژه های صنعت نفت در قالب میدانهای نفت و گاز و همچنین پروژه های بهینه سازی تصویب کرده و مقداری از آن هم قرار است امسال تصویب شود. 
 
مدل تازه قراردادهای نفتی ایران سود خوبی را نصیب سرمایه گذاران می‌کند 
 
وی درباره قراردادهای تازه نفتی و زمان ارائه آن به جهان نیز گفت: این قراردادها در سال ٩٢ از سوی کارشناسان داخلی و خارجی در ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هم اکنون در مرحله آخر برای ارائه به دولت برای نهایی کردن است؛ این قراردادها قرار است به همراه برخی از پروژه های نفت و گاز در سپتامبر امسال (شهریور ماه) به جهانیان ارائه شود. 
 
وی افزود: در این قراردادها مرحله اکتشاف، توسعه و بهره برداری به صورت پیوسته دیده شده است و سرمایه گذار می تواند مطمئن باشد که سود خوبی از اجرای پروژه به دست خواهد آورد. 

 رونمایی قرارداد جدید نفتی شهریور در اروپا 
 
وزیر نفت از رونمایی قراردادهای جدید نفتی در اروپا در شهریور ماه امسال خبر داد و گفت: همزمان با معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی ایران طرح هایی که در قالب این قرارداد توسعه می یابند نیز معرفی خواهد شد. 
 
وی با تأکید بر این که اوپک مانع عضویت کشورهای جدید در این سازمان نمی شود درباره ابراز تمایل کشور روسیه به اوپک و مخالفت اعضا با این موضوع گفت: هیچ مانعی برای عضویت اعضای جدید وجود ندارد. وقتی اوپک می پذیرد که آنگولا در این سازمان عضو شود چرا باید مانع از عضویت روسیه با تولید 10 میلیون بشکه در روز شد؟  ما مأمور به ظاهریم و از باطن روسیه بی خبر. 
 
زنگنه درباره افزایش تولید نفت خام عربستان و بازگشت سهم ایران در صورت رفع تحریم ها تأکید کرد: تحت هیچ شرایطی از بازپس‌گیری سهم ایران در بازار عقب نخواهیم نشست.

برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی به امسال نمی‌رسد 
 
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا امسال تولیدی از لایه نفتی پارس جنوبی خواهیم داشت، گفت: قرارداد توسعه این لایه نفتی ٣٠ ماهه بوده و با توجه به این که تجهیزات و کشتی صادراتی این طرح هم اکنون در حال ساخت است، به نظر نمی رسد که امسال تولیدی از آن صورت گیرد. 
 
وی در باره ساخت مته های حفاری در داخل کشور نیز اظهار داشت: هم اکنون با ٢ شرکت داخلی در این باره قراردادهایی امضا شده است. 
 
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا هم اکنون پرداختهای ضعیف حقوقی به کارکنان صنعت نفت صورت می گیرد، گفت: صنعت نفت وضع سختی در زمینه پرداختهای خود دارد زیرا مشکلات این صنعت به دلیل کاهش شدید قیمت نفت افزایش یافته است اما در حال تدبیر و چاره اندیشی هستیم تا مشکلات یاد شده رفع شود. 
 
وی با بیان این که با وجود مشکلات پرداختی موجود در صنعت نفت برخی فکر می کنند که این صنعت وضعش خیلی خوب است، گفت: هم اکنون دولت و مجلس و دستگاه های ذیربط کمک و مساعدتهای زیادی برای رفع مشکلات مالی صنعت نفت می کنند. 
 
وی در پاسخ به وضع توسعه میدانهای حوزه نفتی غرب کارون گفت: با وجود شرایط سخت کنونی و تحریمها وزارت نفت حوزه های مشترک همچون پارس جنوبی و غرب کارون را در حال توسعه دارد و همه تمرکز فنی و مالی خود را برای به تولید رسیدن ٢٧ فاز متعارف پارس جنوبی و تولید روزانه ٧٠٠ هزار بشکه ای در غرب کارون گذاشته است، اما با وجود تحریمهای بین المللی به افزایش تولید این میادین برای ایران درآمدهایی به همراه ندارد. 
 
زنگنه در باره ضریب بازیافت متفاوت لایه های نفتی در میدانهای موجود در حوزه های نفتی غرب کارون اظهار داشت: در این حوزه لایه های نفتی کم فشار و پرفشار وجود دارد از این رو وزارت نفت تلاش زیادی برای استفاده از فناوریهای تازه با همکاری شرکتهای خارجی و دانشگاههای داخلی انجام می دهد. 
 
وزیر نفت در باره محورهای کاری سفر خود به کنفرانس امنیت انرژی در برلین آلمان گفت: امشب به دعوت کشور آلمان در کنفرانس امنیت انرژی برلین شرکت خواهم کرد و با مدیران شرکتهای آلمانی و مقامهای ارشد این کشور دیدارهایی خواهم داشت، از این رو دعوت بنده و حضور هیئتهای آلمانی در کشور نشانه استقبال شرکتهای آلمانی برای حضور دوباره در ایران است. 
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا با لغو تحریمها حضور سازندگان و شرکتهای داخلی در بازار صنعت نفت کمرنگ خواهد شد یا خیر گفت: هم اکنون وزارت نفت با سازندگان در بخشهای تولیدی، بازرگانی و ساخت داخل ارتباط خوبی دارد، اما به بخش خصوصی در حوزه ساخت داخل بدهی هایی دارد که با لغو تحریمها و بهتر شدن وضعیت این بدهیها پرداخت خواهد شد.
 
دست از بازپس گیری سهم از دست رفته خود در بازار بر نمی داریم 
 
زنگنه درباره حضور روسیه در اوپک و اینکه عربستان تمایلی به حضور آنها در این سازمان ندارند گفت: هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد، وقتی اوپک قبول می کند آنگولا وارد این سازمان شود دلیلی برای این وجود ندارد که از حضور روسیه با تولید بیش از ١٠ میلیون بشکه در روز جلوگیری کند. 
 
وزیر نفت درباره بازپس گیری سهم ایران در بازارهای جهانی نفت پس از لغو تحریمها گفت: ما تحت هیچ شرایطی از بازپس گرفتن سهم از دست رفته تولید ایران باز نمی گردیم. 

 مانعی برای حضور روسیه در اوپک وجود ندارد 
 
وزیر نفت درباره حضور روسیه در اوپک و اینکه عربستان تمایلی به حضور آنها در این سازمان ندارد، اظهار کرد: هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد، وقتی اوپک قبول می کند آنگولا وارد این سازمان شود دلیلی ندارد که از حضور روسیه با تولید بیش از ١٠ میلیون بشکه در روز جلوگیری کند اما بابد دید واقعیت چیست. 
 
زنگنه درباره ساخت مته های حفاری در داخل کشور گفت: هم اکنون با ٢ شرکت داخلی در این باره قراردادهایی امضا شده است. 
 
انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، تولید ، گاز ، مذاکره ، عرضه ، تقاضا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.