وی افزود: موقعیت بد جغرافیای کشور و همسایگی با کشورهای بیابانی چون عراق، ترکیه، عربستان و سوریه عامل حدود 80 درصد ریزگردها است که توسط قدرت و مسیر باد وارد کشور میشود.
مشاور سازمان محیط زیست گفت : در حال حاضر 46 تا 48 مرکز بحران وجود دارد که در کشورهای همسایه قرار گرفتهاند البته خود این کشورها به دلیل درگیری با مشکلات جنگ داخلی و خارجی فرصت رسیدگی به پدیده ریزگردها را ندارند.
وی بیان کرد: کشور ترکیه که در همسایگی ایران قرار دارد با احداث 10 سد در مسیر رود دجله و فرات عاملی در خشک شدن رودخانه و ایجاد ریزگردها است.
کهرم با اشاره به راهکارهای موجود برای مقابله با پدیده ریزگردها افزود: این راهکارها به دلیل وقت طولانی و هزینه بر بودن قابل اجرا نیستند که از جمله می توان به روش مالچ اشاره کرد ، که ترکیبی از بنزین، نفت و مازوت و محصولات نفتی بوده که با دستگاه مخصوص بر روی مناطقی که تولید ریز گرد میکنند پاشیده می شود البته خود مالچ به مرور زمان عاملی در آلودگی محیط زیست است.
وی ادامه داد: راهکارهای دیگری مثل جنگل کاری، احیاء رود و رودخانهها و همچنین جلوگیری از ساختن سدها و جادهها از راهکار اصلی هستند که البته نیازمند اختصاص وقت طولانی است.
کهرم در پایان تاکید کرد: با حفظ منابع طبیعی و پوششهای جنگلی میتوان کمک شایانی در کاهش بروز پدیده ریزگردها کرد.
انتهای پیام/