به گزارش
سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران، اولاند از زمان به قدرت رسیدن در سال 2012 میلادی به دنبال تقویت این روابط بوده است. توافق روز پنجشنبه قطر برای خرید جنگنده های فرانسوی رافال در قالب قراردادی به ارزش شش میلیارد و سیصد میلیون دلار نشان دهنده اهمیت این روابط است.
اولاند روز چهار ماه مه به دوحه قطر می رود تا این قرارداد را امضا کند. وی در مرحله بعدی، بنا به دعوت ملک سلمان پادشاه عربستان برای شرکت در نشست سران شورای همکاری خلیج (فارس) به ریاض خواهد رفت. این اولین بار است که رهبر یک کشور غربی در این نشست شرکت می کند. در این نشست قرار است موضوعات مختلفی از قبیل مداخله تحت رهبری عربستان در یمن و نیز جنگ داخلی سوریه مورد بررسی قرار گیرد.
یک دیپلمات ارشد فرانسوی گفت:«این برای ما بسیار مهم است زیرا نشان می دهد که کشورهای خلیج (فارس)، گزینش های راهبردی ما درباره ایران، سوریه و مبارزه با دولت اسلامی (داعش) را به خوبی درک می کنند. ما نشان داده ایم که شریکی قابل اطمینان هستیم که از مسئولیت های خود در منطقه شانه خالی نمی کند.»
فرانسه به عنوان یکی از اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد، در گفتگوهای هسته ای با ایران، به دنبال اعمال شرایط سختی علیه تهران بوده است. این کشور همچنین دو سال قبل از واشنگتن به سبب اینکه در لحظه آخر از تصمیم خود برای بمباران سوریه به سبب کاربرد سلاح های شیمیایی عقب نشینی کرده بود شدیدا انتقاد کرد. این تصمیم آمریکا در آن زمان باعث خشم کشورهای سنی عرب در منطقه خلیج (فارس) شد.
فرانسه در ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه ستیزه جویان داعش در عراق شرکت دارد، هزاران نظامی این کشور نیز در غرب آفریقا مستقر هستند و با القاعده می جنگند. فرانسه همچنین یک پایگاه نظامی دریای در امارات عربی متحده دارد.
اولاند در شرایطی به منطقه سفر می کند که رهبران عرب منطقه قرار است ده روز دیگر برای دیدار با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به واشنگتن سفر کنند. فرانسوا آیزبرگ (Francois Heisbourg) مقام دفاعی سابق و مشاور ویژه در بنیاد پژوهش های راهبردی پاریس گفت:«معروف است که فرانسه در مذاکرات با ایران نسبت به آمریکایی ها موضعی سختگیرانه تر دارد و این امر باعث رضایت عربستانی ها می شود.»
وی گفت «فرانسه نشان داده است که یک طرح منطقه ای دارد و از این ظرفیت نیز برخوردار است که در زمان و مکان مورد نیاز اقدام کند.» این تحلیلگر افزود قصد فرانسه این نیست که آمریکا را دور بزند بلکه می خواهد به واشنگتن یادآوری کند که آمریکا در دنیا تنها نیست. تغییر سیاست های فرانسه به سمت کشورهای منطقه خلیج فارس در دوره ریاست جمهوری نیکلا سارکوزی رئیس جمهور سابق آغاز شد و در دوره اولاند نیز به بار نشست. در طول سال گذشته، پاریس قراردادهایی نظامی به ارزش بیش از پانزده میلیارد دلار با کشورهای منطقه امضا کرده است. مقامات اعلام کردند در نشست ریاض، گفتگوهای دوجانبه بیشتری میان فرانسه و کشورهای مختلف درباره روابط تجاری صورت خواهد گرفت.
اریک تراپیه (Eric Trappier) مدیر ارشد شرکت داسو فرانسه که سازنده هواپیماهای رافال است گفت :«دوستان آمریکایی ما رقبایی سرسخت هستند و دیپلماسی بسیار موثری دارند ولی فرانسه ارائه کننده یک دیپلماسی آلترناتیو است.» وی گفت گفتگوهایی با برخی کشورهای منطقه خلیج فارس برای فروش جت های جنگنده صورت گرفته است.