سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لاریجانی در مراسم بهره‌برداری از توسعه شبکه پهن باند استان قم :

شبکه ملی ارتباطات برای رشد جامعه ضروری است/ اولویت ندادن به موضوع ارتباطات موجب عقب‌ماندگی است

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شرایط عصر ارتباطات، تاثیرات آن را متفاوت و عمیق‌تر از عصر صنعتی شدن توصیف و تصریح کرد: شبکه ملی ارتباطات برای رشد جامعه و صیانت فرهنگی ضروری است بنابراین باید در دسترس قرار بگیرد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی صبح امروز (پنجشنبه، 10 اردیبهشت‌ماه) در مراسم بهره‌برداری از خدمات و توسعه شبکه پهن باند استان قم که در سالن همایش‌های دانشگاه علوم قرآن و حدیث برگزار می‌شد، با تبریک ایام ماه رجب گفت: ابتدا از تلاش‌های سنجیده وزیر ارتباطات و همکارانش برای توسعه فناوری‌های اطلاعاتی در استان قم و کل کشور تشکر می‌کنم زیرا موقعیت فناوری اطلاعات و نقش آن و اینکه در چه جایگاهی در عصر حاضر قرار دارد، به خوبی درک شده است؛ البته نگرانی‌هایی در ورود به این عصر وجود دارد که این تنش‌ها و نگرانی‌ها جزو ذات و طبیعت دوره گذار است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عصر ارتباطات، عصر خاصی است که اقتضائات به خصوصی دارد؛ زمانی عصر کشاورزی مطرح بود و بعد از آن وارد عرصه صنعتی شدن شدیم که این موضوع نیز تنش‌هایی را به دنبال داشت و حتی باعث شد در شرایط اجتماعی و رفتار حکومت‌ها تاثیرگذار باشد و تغییراتی ایجاد کند.

لاریجانی افزود: شرایط عصر ارتباطات یک واقعیت بوده و تاثیرات متفاوت و عمیق‌تری از عصر صنعتی شدن دارد و شرایط اجتماعی و سرعت دست یابی به علوم جدید و همچنین روی موضوعاتی مانند رفتار حکومت‌ها و مفهوم امنیت تاثیرگذار است بنابراین در این دوره گذار باید کشورهای موفق‌تر بتوانند مختصات عصری را بهتر بشناسند و عملکرد سریعتری داشته باشند تا بتوانند از مواحد عصر ارتباطات درست استفاده کنند.

اولویت ندادن به موضوع ارتباطات موجب عقب ماندگی است

وی افزود: کشورهایی که توجه به موضوع ارتباطات را در اولویت قرار ندهند، مجبورند منفعلانه عمل کنند و دچار عقب افتادگی خواهند شد؛ بنابراین باید به عصر ارتباطات توجه لازم بشود و به دلیل اینکه کشورهایی که در دهه‌های اخیر به موضوع ارتباطات به صورت جدی توجه نشان دادند بیشتر توسعه یافتند.

لاریجانی افزود: کشورهایی در آسیا از ابعاد مختلف پیشرفت داشتند که به موضوع ارتباطات توجه کردند.

رئیس نهاد قانونگذاری تصریح کرد: با تذکرات مقام معظم رهبری شورای عالی مجازی در کشور تشکیل شد تا پشتیبانی‌های لازم را انجام دهد البته در این زمینه باید همه بخش‌ها و دستگاه‌ها کار کنند.

وی افزود: باید از تحول در عرصه ارتباطات استقبال شود البته برای دغدغه‌ها در این موضوع نیز باید راه‌حل پیدا کرد زیرا این موضوع یک تحول استراتژیک است و باید توجه داشت که اگر زمانی طول عمر مفید علم چند دهه بود الان طول عمر علم به دو سال رسیده است بنابراین برای توسعه علمی باید در صحنه ارتباطات به فناوری‌ها و دانش مجهز شد.

از اوقات فراغت استفاده بهینه شود/ ضرورت توجه به دغدغه ها در حوزه توسعه فناوری اطلاعات

رئیس مجلس با تاکید بر توسعه زیرساخت‌های ارتباطی گفت: مراجع دینی و عالمان به توسعه فناوری‌های ارتباطی توصیه می کنند به دلیل اینکه رشد علم به این موضوعات وابسته است، اگر در عصرهای کشاورزی و صنعت اوقات فراغت کمتر بود، در عصر ارتباطات به دلیل ذخیره شدن زمان، اوقات فراغت بیشتر شده است؛ بنابراین باید از این اوقات فراغت استفاده بهینه شود.

رئیس نهاد قانونگذاری افزود: در برنامه پنجم توسعه روی موضوعاتی مانند فناوری اطلاعات و توسعه فناوری اطلاعات تاکید شده البته در این زمینه دغدغه‌های قابل احترامی نیز وجود دارد که باید به آن هوشمندانه توجه شود.

لاریجانی گفت: وقتی شبکه‌های عظیم ارتباطی به وجود آمد، علاوه بر اطلاعات مفید ممکن است اطلاعات مضر نیز در دسترس مردم قرار گیرد بنابراین باید تلاش شود کانال‌های مفید معرفی و دسترسی به این کانال‌ها برای مردم آسان باشد.

وی گفت: شبکه ملی ارتباطات برای رشد جامعه و صیانت فرهنگی ضروری است بنابراین باید در دسترس قرار بگیرد.

 لاریجانی با بیان اینکه دغدغه دیگر در این زمینه مسئله امنیت اطلاعات است و باید از دستبرد به اطلاعات جلوگیری شود، ادامه داد: کشورهای دیگر از قدرت نرم در عصر ارتباطات استفاده می‌کنند و این یک واقعیت بوده بنابراین باید حضور فعال در شبکه‌های ارتباطی با دقت نظر صورت گیرد و استانداردها لحاظ شود.

وزارت ارتباطات برای رسیدگی به دغدغه‌ها در عصر ارتباطات راه‌حل‌هایی پیدا کند

وی افزود: در برخی مقالات نحوه ورود و روش کشورها برای تغییر الگوی سبک زندگی یک ملت مشخص شده، البته برخی کشورها علاوه بر استفاده از قدرت نرم صراحتا موضوعاتی را  بیان می‌کنند به طور مثال کنگره آمریکا تصویب کرد منابع و سلاح‌هایی را در درون حاکمیت عراق به برخی از گروه‌ها بدهد که البته این موضوع را به عنوان مبارزه با داعش مطرح می‌کند این در حالی است که این کار، بدون احترام به حاکمیت عراق صورت می‌گیرد و آمریکایی ها با سلاح دادن به گروه‌های مختلف حاکمیت عراق را نقض می‌کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دلیل این کار آن است که آنها فهمیدند بعد از فتوای آیت الله سیستانی، مردم عراق در مبارزه با تروریسم کار بزرگی کردند و توفیق یافتند؛ لذا آمریکایی‌ها می‌خواهند اخلال ایجاد کنند که البته این دسیسه‌ها از جنس سخت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از دکتر واعظی و همکارانشان می‌خواهم برای رسیدگی به دغدغه‌ها در عصر ارتباطات راه‌حل‌هایی پیدا کنند، همچنین در زمینه توسعه فناوری‌های ارتباطی سرمایه‌گذاری‌های بیشتری انجام دهند و با برنامه ریزی‌های علمی و توجه به بخش خصوصی زمینه جهش اقتصادی کشور را فراهم کنند و نباید فراموش کرد که با نگاه دولتی که در گذشته وجود داشت معجزه‌ای صورت نگرفت.

گفتنی است در ابتدای این مراسم، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و استاندار قم از حمایت‌های مجلس در زمینه توسعه فناوری‌های ارتباطی تشکر کردند.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.