به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر سید موید علویان فوق تخصص گوارش و کبد و رئیس کنگره بین المللی هپاتیت در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران مبنی بر وضعیت پوشش بیمهای داروهای درمان هپاتیت B و همچنین تعداد این داروها افزود: در حال حاضر همه داروهای هپاتیت B که تقریبا 7 الی 8 قلم هستند به طور داخلی تولید شده و همچنین همه این داروها تحت پوشش کامل بیمهای در تمام مراکز درمانی و داروخانهها قرار گرفتهاند و در حال حاضر تنها در زمینه هپاتیت C درمان جدید به صورت دارو وجود دارد که نه تنها در ایران بلکه در هیچ کجا فعلا وارد چرخه مصرف دارو نشده است که قیمت گذاری آنها یکی از مهمترین این دلایل است.
وی با اشاره به وجود یک میلیون و 400 نفر مبتلا به هپاتیت B در کشور گفت: باید به طور جدی در زمینه کنترل گروههای پر خطر ناقل این بیماری همچون معتادان، ساز و کار ویژهای در قالب مدل های آموزشی جدید و فعال صورت گیرد. زیرا در حال حاضر تمام مدلهای آموزشی موجود در زمینه پیشگیری از هپاتیت یا قدیمی هستند و یا غیر فعال ماندهاند و از سوی دیگر مشکلاتی همچون چاقی، کم تحرکی، بد غذایی و مسائل ژنتیکی به این موضوع بیش از پیش دامن میزند.
دکتر علویان همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار باشگاه خبرنگاران در زمینه وجود بسیاری از تخلفات در آرایشگاههای زنانه و حتی مردانه در مورد انجام خالکوبی و یا تاتو با تصدیق این موضوع گفت: این موضوع متاسفانه کاملا صحیح است و علی رغم توزیع کاتالوگ و بروشورهای مختلف به همه این مراکز اما همچنان شاهد استفاده نادرست از وسایل خالکوبی و تاتو در افراد مختلف و شیوع بیشتر هپاتیت B هستیم.
وی همچنین در ادامه اظهار داشت: باید مسئولین وزارت بهداشت که متولیان اصلی ارتقا و حفظ سلامت در کشور هستند در زمینه نظارتهای بسیار جدیتر در خصوص آرایشگاهها و انجام تاتو ساز و کاری که به طور خاص در نظر گیرد.
دکتر علویان همچنین در زمینه سایر اقداماتی که افراد را مستعد آسیبهای کبدی میکند با هشدار ویژه در زمینه کاهش یکباره وزن گفت: چاقی و اضافه وزن معضلی است طی مدت زمان طولانی در افراد ایجاد میشود و بنابراین رژیمهای لاغری و کاهش وزن یکباره و علی الخصوص کاهش وزن به میزان یک الی دو کیلو در طول یک هفته شانس افراد را برای ابتلا به آسیبهای جبران ناپذیر کبدی دو چندان میکند.
انتهای پیام/