سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی دیابت دهان و دندان را هدف می گیرد

بیماران مبتلا به دیابت که قند خون خود را کنترل نمیکنند، در مقایسه با بیمارانی که قند خون خود را تحت کنترل دارند، معمولا دچار بیماری شدیدتر لثه شده و دندانهای بیشتری از دست میدهند.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، همان طور که میدانید، دیابت بیماری است که عوارض بلند مدت بسیار زیادی دارد. یکی از این عوارض، مشکلات و بیماریهای دهان و دندان است. چون افراد مبتلا به دیابت در خطر بیشتر عفونت قرار دارند، بیشتر مستعد بسیاری از مشکلات دهان و دندان هستند.

این مشکلات طیف گسترده ای را از عفونت قارچی و دهانی گرفته تا خشکی دهان و ضعف فرایند التیام پس از اقدامات درمانی دندان، شامل میشوند. وقتی به عوارض مربوط به دیابت فکر میکنید، ممکن است سلامت دهان و دندان را در بالای فهرست قرار ندهید اما فراوانی پوسیدگی دندان یکی از علائمی است که فرد را متوجه بیماری دیابت خود میکند.
 
داون هالاوی هماهنگ کننده برنامه و مربی مرکز مدیریت دیابت بیمارستان Blount Memorial میگوید علت این پیشامد، این است که دیابت، مقاومت ما در مقابل عفونت را کاهش میدهد. باکتریها، ویروسها و قارچها به صورت طبیعی در دهان زندگی میکنند. وقتی دیابت از کنترل خارج میشود، افزایش میزان قند (گلوکز) موجود در بزاق به باکتریها کمک میکند گسترش پیدا کنند. شایعترین مشکلات سلامت دهان در ارتباط با دیابت عبارت است از پوسیدگی دندان، بیماری لثه، اختلال علمکرد غده بزاق، عفونت قارچی و تاخیر در بهبودی.
 
بیماران مبتلا به دیابت که قند خون خود را کنترل نمیکنند، در مقایسه با بیمارانی که قند خون خود را تحت کنترل دارند، معمولا دچار بیماری شدیدتر لثه شده و دندانهای بیشتری از دست میدهند. برخی افراد مبتلا به دیابت، خشکی دهان را به عنوان یکی از علائم افزایش سطح قند خون تجربه میکنند. خشکی دهان خطر پوسیدگی دندان را افزایش میدهد چون بزاق کمتری برای شستن و زدودن باکتریها و میکروبها و جلوگیری از اسیدی شدن دهان که ناشی از فعالیت باکتریها است، وجود دارد. اگر دیابت دارید و خشکی دهان را تجربه میکنید، مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که مایعات بیشتری مصرف کنید.
 
هالاوی میگوید اگر به دیابت مبتلا هستید، باید همیشه به اطلاع دندانپزشک خود برسانید. همچنین به خاطر داشته باشید پیش از مراجعه به مطب، چیزی بخورید چون بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشک زمانی است که قند خون در سطح طبیعی خود قرار دارد و عملکرد داروهای دیابت در سطح پایینی میباشد. اگر انسولین دریافت میکنید، صبح هنگام پس از صرف صبحانه معمولی بهترین زمان برای ملاقات دندانپزشک است. هنگام مراقبت از دندانها یادتان باشد دو بار در روز مسواک زده و نخ دندان بکشید. حداقل باید سه دقیقه هر بار مسواک زدن طول یکشد تا مطمئن شوید همه دندانها کاملا تمیز شده اند.

سیمرغ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.