ربیعی تصریح کرد: نابرابری مرکز و مناطق مرزی کشور خود یکی از مشکلات عمده ای بیکاری در پیرامون است و متاسفانه در استانهایی که پروژههای بزرگ در حال فعالیت است قادر به جذب افراد بومی به دلیل عدم مهارت کافی نیستند. و از سوی دیگر نابرابری تسهیلات مشکل دیگری بیکاری در کشور است به طوری که در یک استان 4درصد فارغ التحصیلان متناسب با شغل استان بودهاند و در استان دیگر مانند اصفهان این رقم به 40 و 50درصد میرسد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تجدید نظر در آموزش در کشور گفت: در رویکرد سازمان فنی و حرفه ای باید تجدید نظر شود چرا که نیروهای تحصیل کرده تمایلی به بعضی از مشاغل ندارند و باید شغلهای جدید پدید آوریم.
وی با بیان اینکه it ظرفیت گستردهای برای کسب شغل دارد افزود:در این حوزه قادر هستیم که 30هزار عنوان شغلی تهیه کنیم و مهارت افزایی در این زمینه لازم است.
ربیعی ادامه داد: استراتژی گسترش اشتغال و تغییر رویکرد سازمان فنی و حرفهای و ایجاد بنگاههای خرد و کسب اشتغال از دیگر رویکردهای وزارت خانه است.
وی با اشاره به سه طرح بزرگ وزارت خانه در آستانه هفته کار و کارگر تصریح کرد: رونمایی از 234عنوان شغلی که مرتبط با انرژیهای نو و مهارتهای جدید است اعطای بن کارت مهارتی به کارگران و خانوادههای آنان و گسترش آموزشهای مجازی و سیار از جمله برنامههای وزارت خانه در استانه هفته کار و کارگر و همچنین ایجاد مشاغل جدید است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای تغییر رویکرد سازمان فنی و حرفه ای از مشاوران بین المللی استفاده کرده ایم تا بهره وری و توسعه اشتغال در کشور موثر باشد.
ربیعی گفت: باید کشور با فرهنگ کار عجین شود، یکی از مشکلات امروز ما تغییر ارزش و فرهنگ کار است و باید باور کنیم که تولید در کشور وابسته به کارگر است و کارگر از ارزش بالایی برخوردار است که این امر در توسعه و رونق اشتغال در کشور تاثیر به سزایی دارد.
وی تصریح کرد: بیمه کارگران ساختمانی را در سال جاری افزایش می دهیم و امیدواریم از 100هزار نفر به 700هزار نفر افزایش یابد تا بیشترین صدمات و ناامنی در حوزه کارگری را جبران کنیم.
ربیعی در پایان گفت: رویکرد دولت، کاهش فرار غذایی و مبارزه با این پدیده است و در تلاش هستیم تا سیاست رفاهی جامعه را ارتقا دهیم و تامین پروتئین و کاهش سوء تغذیه از جمله سیاستهای دولت محسوب میشود.