وی افزود: این موضوع از طرف CIA کشف میشود و ایشان با 20، 30 نفر که یارگیری کرده بود، دستگیر شده و به زندان منتقل و سخت ترین شکنجهها را متحمل میشود.
حجت الاسلام صفایی تصریح کرد: به قرنی پیشنهاد میدهند که اگر به تلویزیون بیاید و ابراز ندامت کند، به ارتش برگشته و درجههایش را به وی بازمیگردانند، اما وی قبول نکرده و اخراج شده و وقتی از ارتش بیرون میآید فقیرانه زندگی میکند.
وی تصریح کرد: قرنی در این مدت تحت نظر بوده و در سال 42 نیز برای بار دوم دستگیر شد و سخت ترین شکنجهها را متحمل شد و حتی همسر مرحومه ایشان در مصاحبهای گفت که بعد از آزادی قرنی از زندان، ابتدا او را نشناختم و این نشان از تاثیرگذاری شکنجههای روحی و و جسمی به وی بود.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به خاطره ای از این شهید، اظهار داشت: پس از اینکه قرنی از زندان آزاد میشود، فردی از طرف شاه چک 30 هزار تومانی را به عنوان عطیه ملوکانه به پاس خدمت در ارتش برای قرنی میآورد ولی او نمیپذیرد، قاصد اصرار میکند که ما میدانیم شرایط زندگی شما فقیرانه است اما وی نمیپذیرد و قاصد به او میگوید که اعلی حضرت ناراحت میشود اما شهید قرنی به وی میگوید که من به فکر آخرتام هستم و مهم نیست که کسی ناراحت بشود یا نشود.
حجت الاسلام صفایی اظهار داشت: بعد از مدتی فردی چند هکتار زمین در گرگان به عنوان اعطایی اعلیحضرت به قرنی پیشنهاد میدهد تا در آن کشاورزی راه بیاندازد اما وی بازهم نمیپذیرد، درحالی که قبل از انقلاب بسیاری از شخصیتهای بالای ارتش صدها هکتار زمین زرخیر را در اختیار داشته تا در شرایط رفاه سرگرم باشند اما شهید قرنی نپذیرفته و میگوید که من در تهران میمانم و نیازی به زمین ندارم.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به سوابق کاری این شهید، گفت: شهید قرنی قبل از پیروزی انقلاب در شورای انقلاب عضویت داشت و بعد از پیروزی انقلاب نیز به عنوان اولین رئیس ستاد ارتش انتخاب شد و 43 روز دوران ریاست ایشان بود که اگر بگویم به اندازه 43 سال بود، سخنی به گزاف نگفتهام.
وی افزود: در درون و بیرون از ارتش گروههای مختلف به فکر انحلال ارتش بودند اما شهید قرنی در مقابل همه این توطئهها ایستاد و یکی از مهمترین کارهای وی، جلوگیری از سقوط پادگان سنندج بود که اگر سقوط میکرد و به دست کومله و دموکراتها میافتاد، معلوم نبود که برای آزادی آن چقدر باید شهید میدادیم.
حجت الاسلام صفایی اظهار داشت: بعد از 43 روز ایشان را مجبور به استعفا کردند و از طرف دولت موقت نخست وزیر مرحوم مهندس بازرگان به ایشان تلفن کرده و من شاهد بودم که قرنی این پیرمرد 66 ساله قسم میخورد که آقای مهندس! آقای نخست وزیر! من دستور بمب باران کردستان را ندادم و فقط برای اینکه بگویم ارتش زنده است، به هواپیماهای جنگی دستور دادم که دیوار صوتی را بشکنند.
وی افزود: من شاهد بودم که شهید قرنی با صورت سرخ و رگهای متورم این جوابها را میداد و معلوم نبود که از آن طرف تلفن چه میگفتند و حتی آنها تلفن و صحبت او را قطع کردند؛ در اینجا شهید قرنی سری تکان داد و گفت که نمیدانم چگونه کار کنم. اینها توجه ندارند که عدهای به فکر تجزیه ایران هستند.
حجت الاسلام صفایی تصریح کرد:شهید قرنی در همانجا گفت که هر روز یک خلقی مثل قارچ میروید، خلق عرب در خوزستان، خلق کرد در کردستان، جمهوری خلق مسلمان در آذربایجان، خلق بلوچ در بلوچستان و... در حالیکه ما وظیفه داریم استقلال کشورمان را حفظ کنیم.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا گفت: بدین ترتیب شهید قرنی را مجبور به استعفا کردند و در روز سوم اردیبهشت سال 58 در حالیکه دو ماه از انقلاب گذشته بود، از طرف گروهک فرقان وارد منزل ایشان شده و در مقابل چشم زن و بچهاش وی را به رگبار بستند و حتی راننده او تعریف میکرد که وقتی من ایشان را در ماشین میگذاشتم، میدانستم که شهید شده، از بس که گلوله خورده بود، اما فقط برای اینکه جلوی چشم خانوادهاش جان نسپارد، وی را به بیمارستان بردم و آخرین جمله شهید قرنی این بود که عاقبت، آمریکا من را کشت.
وی افزود: گروهک فرقان که اولین ترور خود را با شهید قرنی آغاز کرد، انسانهای بزرگی را به شهادت رساند، از جمله یک هفته بعد استاد بزرگوار مرتضی مطهری و چند صباح دیگر حجت الاسلام والمسلمین مفتح را ترور کرده و به شهادت رساندند و میبینید که افرادی از ارتش، حوزه علمیه و دانشگاه را هدف قرار داده بودند و پس از انجام چند ترور دیگر، افراد این گروهک دستگیر شدند.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا اظهار داشت: بعد از تصرف لانه جاسوسی آمریکا، اسنادی به دست آمد که گروهک فرقان با ساواکیها و آمریکاییها در ارتباط بوده و از آنها دستور میگرفته است، در حالیکه آنها یک مشت جوان را با ظواهر اسلامی فریب داده بودند اما در زمان شاه این کارها را نمیکردند و بعد از انقلاب این ترورها را صورت دادند.
حجت الاسلام صفایی با اشاره به چند جمله از دست نوشتههای شهید قرنی که از سوی پسر مرحوم ایشان مهندس قرنی گردآوری شده و مربوط به قبل از انقلاب و دوران زندان و پیشنهادهای وی بوده، گفت: ممکن است امروز پس از 37 سال از انقلاب این موضوع عادی باشد اما این نوشتهها مربوط به 60 سال قبل بوده و بسیار در آن موقع جالب است که یک فرد نظامی دیدگاه و اعتقاداتش اینگونه باشد.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا گفت: شهید قرنی سخن حضرت علی (ع) به مالک اشتر را در نوشتههای خود آورده که فرمودند نخست بندهی خدا باش، سپس مطیع فرمان من، یعنی فرمان خدا را بر فرمان من مقدم دار.
در ادامه شهید قرنی نوشته که: اگر تنها همین جمله حضرت علی (ع) را زمام داران ما رعایت کنند، چه پیشرفتی در جامعه ایران حاصل خواهد شد.
وی افزود: از دیگر نوشتههای شهید قرنی این است که در مکتب اسلام درباره جهاد توصیه شده که هرنوع کوشش و فعالیت موثر در تجدید عظمت اسلامی از مصادیق واقعی جهاد است و هرگز جهاد اسلامی در چارچوب خاص محدود نمیشود.
حجت الاسلام صفایی اظهار داشت: در نوشتههای دیگر شهید قرنی میبینیم که آورده در مورد تصویرهای حضرت علی (ع) که فقط شمشیر در دست دارند، بهتر است تصاویری از آن حضرت که در میان یتیمان و یا شبهای در نخلستانها بودند، تصویر کنند که حتی گفته شده معاویه هم با دیدن عظمت حضرت علی (ع) به گریه افتاده؛ شهید قرنی درجای دیگری نوشته که کتابهای استاد شهید مطهری فوق العاده مهم هستند و سخنرانیهای ایشان تاثیر زیادی در جوانان دارد.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: از دیگر دست نوشتههای شهید قرنی این است که آورده باید ساعت دقیق اذان ظهر شرعی و اذان مغرب تنظیم شده و رادیو همان موقع اذان بگوید نه نیم ساعت قبل از آن یا بعد از آن.
حجت الاسلام صفایی گفت: این به این خاطر بود که در آن زمان فقط راس ساعت 12 اذان ظهر و یا راس ساعت مشخصی اذان مغرب گفته میشد، درحالیکه ساعت اذان گاهی قبل از آن گاهی بعد از آن بود، اگرچه مذهبیون به ساعت اذان رادیو کاری نداشتند اما اگر مردم میخواستند با این اذان خود را تنظیم کنند، چه میشد.
وی افزود: شهید قرنی نوشتههایی نیز برای اهل منبر و روضه خوانها داشت که کتاب لولوالمرجان که راجع به وظایف اهل منبر نوشته را مطالعه کنند، زیرا ممکن است در میان اهل منبر کسانی باشند که مسائل خرافی را مطرح کنند که حقیقت ندارد و دروغ است.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: شهید قرنی در این نوشته خود آورده که برای روضه خوانها توجه به این کتاب مهم است که جلوی هرفرد بیسوادی که دروغ یا خرافات را به خورد مردم میدهد، جلوگیری شود و همچنین مسائلی مطرح شود که مردم را هدایت کند و این با نظر مراجع عظام تقلید باشد.
وی تصریح کرد: شهید قرنی در نوشتههای خود و پیشنهاداتی که در آن موقع ارائه داده، به موضوع اختیارات حکومت اسلامی اشاره میکند و مثلا قانون لاضرر و لاضرار را مطرح کرده و مینویسد که این قانون میتواند اموال را از متمولین گرفته و به نفع فقرا و به صورت عام المنفعه استفاده کند، چنین مکتب اجتماعی است که میتواند همیشه جاویدان بماند.
حجت الاسلام صفایی گفت: شهید قرنی نوشته که به شمایلی که از پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) وجود دارد، به وسیله خارجیها تهیه و منتشر شده و باید از این کار جلوگیری کرد.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا اظهار داشت: چند سال قبل نیز در هیاتهای مذهبی تصاویر امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) و حضرت زینب کبری (س) را تصویر کرده و به نمایش میگذاشتند اما باید ببینیم که آیا عکس امامان به ما درس میدهد یا فرمایشات آنها.
حجت الاسلام صفایی تصریح کرد: در سوره توبه خداوند بازاری را معرفی میکند که سود آن بسیار زیاد است و با هیچ بازاری قابل مقایسه نیست و میفرماید که در این بازار چهار رکن خریدار، فروشنده، کالا و سندی که رد و بدل میشود، وجود دارد.
وی افزود: خداوند میفرماید خودش در این بازار خریدار است و فروشنده، مومنین هستند و کالا در اینجا جان یا مال است، یعنی هم رزمنده و هم تدارک آن رزمنده لازم است، لذا خداوند متعال وقتی جان و مال را میخرد، در برابرش محکم میگوید که به طور قطع سند بهشت را در اختیارش قرار میدهد.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا گفت: در اوایل جنگ بوده که جوان 19 سالهای به نام مصطفی که هنوز سربازی نرفته بود و دیپلم گرفته بود، به او پیشنهاد کردم که ما به جوانانی مثل شما نیاز داریم و به ارتش بیا و 5 سال در آنجا هستی و خدمت سربازی هم محسوب می شود اما این جوان لبخند زد و رفت و بعد از دو روز از حمله صدامیان، پیکرش را آوردند و دوست او میگفت که مصطفی گفته به حاج آقا بگویید من حوصله اینکه 60، 70 سال در این دنیا زندگی کنم و بعد ندانم که بهشتی هستم یا جهنمی را ندارم و میخواهم میانبر بروم و شهید شوم و حالا که به انقلاب اسلامی حمله شده و جنگ تحمیلی بوجود آمده، این فرصت فراهم شده است.
حجت الاسلام صفایی اظهار داشت: این بازاری که خدا میگوید مومنین فروشنده آن هستند، از جنس امثال ما نیست، بنده خودم بارها به جبهه رفتم و هیچ مثلهای نبود اما وقتی در دفتر امام (ره) بودیم، دو نفر از دوستان گفتند که خیلی دوست داریم جبهه برویم و رفتند که یک هفته نشد پیکر هردو را آوردند و در اولین سخنرانیشان برای رزمندگان، گلوله توپی آمده بود و آنها به شهادت رسیدند، لذا این بازار همیشه برای همه افراد فراهم نمیشود.
وی افزود:در یکی از قرارگاهها بودم که پیکر یکی از مدافعین حرم حضرت زینب کبری (س) که سردار بازنشسته سپاه بود و در سوریه به شهادت رسیده بود را آورده بودند، لذا ممکن است این بازار در ایران یا عراق و سوریه باشد یا آن طرف دنیا، اما اینکه چه کسانی را از میان جوانان، میانسالان و یا پیرمردان میپذیرد، خدا میداند.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: در جبهه دیدم که پیرمردی 80 ساله که همه سر و صورت او سفید بود، در ایستگاه صلواتی شربت و چایی به رزمندگان میداد و سر و صورت آنها را میشست؛ من به او گفتم پدرجان وقت آن است که بروی و با نوههایت گپ بزنی اما او که از روستاهای تبریز بود، گفت که حاج آقا من به امید شهادت آمدهام و این چندمین بار است، این ایستگاه صلواتی هم با خط مقدم فاصلهای ندارد و گلولههای توپ و هواپیماهای صدام میآیند اما نمیدانم چرا خدا فرصت شهادت را به من نمیدهد.
وی افزود: شهید صیاد شیرازی سالها در جبهه بود و یکبار سخت مجروح شد و به صورت خصوصی او را به بیمارستان خانواده آورده بودند و ترکشهای بسیار ریزی به او اصابت کرده بود؛ دکتر معالج میگفت شما به ایشان بگویید حرفهای ما را گوش کنند، زیرا خیلی ضعف دارد و ترکش خورده و هرچه میگوییم یک هفته باید بستری باشی، میگوید میخواهم به جبهه برگردم.
حجت الاسلام صفایی گفت: من به شهید صیاد شیرازی که آن موقع سرهنگ بود، گفتم جناب سرهنگ قبول کنید، اما ایشان گفت که اگر خبر مجروح شدنه من به گوش خودی و بیگانه برسد، شایعه میکنند که صیاد شیرازی شهید شده و روحیه بچهها را پایین میآوردند، لذا بگویید که من را با آمبولانس مجهز به جبهه ببرند و در همان جا صدای من را رزمندگان بشنوند، بنابراین کسی حریف ایشان نمیشد و من هم گفتم که راست میگوید و معتقد بود صدای فرمانده نیروی زمینی برای روحیه دادن به سربازان بسیار مهم است و گفتم که همین کار را کنند.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به خاطرهای از شهید شیرودی نیز گفت: ایشان هم برای اولین بار که نزد من آمد، جوان رشیدی بود و آن زمان بنده مسئول عقیدتی سیاسی ارتش بودم؛ وی به من گفت که حاج آقا بنی صدر 2 تا درجه به من داده اما وقتی متوجه شده که من درجه نمیزنم من را به سازمان عقیدتی سیاسی معرفی کرده و احضار شدهام اما میترسم که بروم و یک هفته من را بازداشت کنند و این در روحیه خلبانهای هوا نیروز کرمانشاه خلل وارد کند؛ شما اجازه بدهید من اینجا بمانم و اگر زنده بودم، خدمت میرسم.
وی افزود: من با ریاست وقت ارتش تماس گرفتم و به او گفتم که شهید شیرودی میگوید بنی صدر به او 2 تا درجه داده اما میگوید من درجهها را نمیزنم و به همین دلیل او را معرفی کردهاند؛ بعد هم که به جبهه برگشت و به شهادت رسید.
حجت الاسلام صفایی گفت: این بازار شهادت، بازار خاصی است و ما نتوانستهایم که این معامله را انجام دهیم اما کسانی مانند شهید صیاد شیرازی که درب منزلاش و یا شهید قرنی را در خانهاش به شهادت رساندند، این معامله را به خوبی انجام دادند.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: خداوند در ادامه آیه سند معامله یعنی بهشت را نشان میدهد و میگوید چه کسی بهتر از خدا قادر به این کار است.
وی افزود: شهید سپهبد محمدولی قرنی در تاریخ ایران و تاریخ انقلاب اسلامی جاویدان است و شما دیدید که در تشییع پیکر ایشان چه جمعیت بزرگی از مردم حاضر بودند.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا در پایان خاطرنشان کرد: کسی نقل میکرد که در زمان شاه یکی از سرلشگرها در شمیران مرده بود اما هیچکس حاضر نبود که در تشییع جنازه او شرکت کند و فقط یک مشت نظامی حاضر شده بودند، اما در تشییع پیکر شهید سپهبد قرنی دیدید که چه جمعیت فراوانی از مردم حضور پیدا کرده بودند.
انتهای پیام/