به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دکتر حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت در اولین روز از هفته سلامت و در اجلاس مشورتی منطقهای کاهش نابرابریهای سلامت در منطقه مدیترانه شرقی در جمع خبرنگاران افزود: قوانین در برخی زمینهها وجود ندارد گاهی در دستگاههای متولی سلامت در جهت ایجاد بیماریها اقدام میکنند چرا که صاحبان بسیاری از کارخانههای فولاد و دخانیات از دستگاههای دولتی هستند که این مسائل برای تولید بیماری درکشور بسیار تاثیر گذار است.
وزیر بهداشت گفت: حوزه غذا، سلامت روان و ایمنی جادهها مسائل بسیار مهمی در حوزه سلامت اجتماعی است که ما خیلی به این مقوله نپرداختهایم و کارهای تیمی در کشور ما زیاد مورد توجه قرار نمیگیرد از طرفی سلامت درتمام سیاستهای کشور لحاظ نمیشود.
هاشمی بیان داشت: در برخی کشورهای دنیا شرایط مشابه ما یا بدتر دارند اما برخی کشورها قوانین بسیار محکمی در حوزه سلامت اجتماعی دارند و دستگاههای نظارتی قوی در تمام طرحهای بزرگ حامی سلامت اجتماعی است.
وی بیان داشت: در حال حاضر شرایط خیلی خوبی در حوزه سلامت اجتماعی در کشور نداریم البته در دولت جدید جلسات و هماهنگیهای زیادی میان بخشها و ارگانها صورت گرفته که امیدواریم در اجرا هم این همکاریها صورت گیرد.
جريمه متخلفين حوزه غذا و دارو شبيه شوخي است
وي گفت: باید جرایم افرادی که در حوزه غذا و دارو دچار تخلف میكنند سنگینتر باشد و قوانینی که در مجلس مصوب میشود متناسب با تخلف باشد زيرا در برخی موارد جريمه متخلفین بسيار سبک و در حد 5 هزار تومان است و اين موضوع بیشتر شبیه شوخی است و اعمال مجازات نيست.
وزیر بهداشت گفت: هر رسانه یا مجموعهای نباید مجاز به اظهار نظر در حوزه غذا و دارو باشد به عنوان مثال در مورد آب آشامیدنی یا غذا میتوان با یک شایعه نادرست شهر را به هم ریخت البته بخشی شایعه و بخشی واقعیت اما بخشی که مربوط به واقعیات است باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مطرح شود در عین حال ضروری است قوانین بازدارنده جدی وجود داشته باشد.
هاشمی بيان داشت: در حوزه رسیدگی به تخلفات غذا و دارو وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد متولیان رسیدگی و رفع مشکلات این بخش هستند.
وزیر بهداشت در خصوص واقعیت واردات گوشت بوفالو از کشور هند گفت: من در این حوزه خیلی اطلاعات ندارم و این بخش مربوط به سازمان دامپزشکی کشور است و امیدواریم مسئولین سازمان دامپزشکی به این سوال خبرنگاران و مردم پاسخ قانعکننده بدهند.
وزیر بهداشت و درمان در اولین روز از هفته سلامت و در اجلاس مشورتی منطقهای کاهش نابرابریهای سلامت در منطقه در جمع خبرنگاران گفت: از شهرداری تهران متشکریم که در دو مرحله مطالعاتی در خصوص وضعیت مولفههای سلامت در تهران مطالعاتی انجام داده است. مولفههای اجتماعی سلامت کمتر مربوط به وزارت بهداشت است و بیشتر به سایر دستگاهها مرتبط است.
دکتر هاشمی گفت: اطلاعات مربوط به مولفههای سلامت مربوط به شهر تهران ولی در وزارت بهداشت کمیتهای مامور شده که در خصوص مولفههای سلامت در کل کشور مطالعاتی را آغاز کنند همچنین برنامه ملی سلامت تدوین شود و امیدواریم حمایت مردم هم همراه شود.
وزیر بهداشت گفت: برای ایجاد عدالت در سلامت لازم است به مولفههای اجتماعی سلامت پرداخته شود.
یکی از مولفههای مهم و تاثیر گذار درکاهش سلامت در اجتماع فقر است
وی گفت: مهمترین مولفهای که در سایر فاکتورها هم تاثیر منفی دارد شیوع فقر در جامعه است که با رونق اقتصاد کشور و خارج شدن کشور از رکود اقتصادی امیدواریم این معضل کم شود تا بتوانیم در ارتقا سلامت کشور بهتر و موثرتر عمل کنیم.
دکتر هاشمی افزود: اقدامات باید توسط دولت، مجلس و سیاستگزاران در بخش قضایی مورد حمایت قرار گیرد. مسئولیت کمیتهای که برای بررسی مولفه های سلامت در کشور تشکیل شده با قائم مقام وزیر بهداشت در مشارکتهای مردمی است.
وزیر بهداشت گفت: امیدواریم این کمیته کارش را به درستی انجام دهد اما برای به نتیجه رسیدن آن همکاری مجلس و قوه قضاییه بسیار مهم است.
دکتر هاشمی در خصوص نقش وزارت اقتصاد و دارایی در تامین سلامت مردم گفت: سلامت هزینه بر است در صورتی میتوان موفق بود که همه ارگانها و نهادهای جامعه این مسئولیت را بپذیرند و به جای فرا فکنی برای سلامت مردم هزینه و کار انجام شود.
سلامت مردم مهمترین مقولهای است که در کنار امنیت باید به آن پرداخته شود
وزیر بهداشت گفت: از وزارت دارایی هنوز کسی عضو کمیته نیست که البته باید بررسی و تجدید نظر بیشتری در این خصوص صورت گیرد.
انتهای پیام/