سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزير خارجه عراق: موضوع شيعه و سنی در نبرد با داعش تبليغات رسانه های خارجی است

وزیر خارجه عراق در گفتگوی اختصاصی با الجزیره انگلیسی تاکید کرد مسئله شیعه و سنی در نبرد علیه داعش تبلیغات رسانه های خارجی است.

به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه الجزیره ، ابراهیم جعفری در گفتگو با این شبکه درباره خودداری آمریکا از دادن تسلیحات پیشرفته به عراق به علت نگرانی از اینکه به دست ایران بیفتد گفت همکاری دو جانبه میان آمریکا و عراق از همکاری دو جانبه میان آمریکا و ایران فرق می کند. تسلیحات در عراق اصلا مسئله ای مرتبط با ایران یا نگرانی مرتبط با ایران نیست. این مسئله ای مربوط به عراق است. ما اکنون از همه جای جهانی تسلیحات می خریم. هم اکنون بازار تسلیحات در جهان باز است و همه می توانند بر اساس بودجه خود سلاح بخرند. چنین تفکری قدیمی شده است. ایران کشوری ضعیف نیست. ایران صنایع تسلیحاتی خود را دارد و به روی بازارهای بین المللی باز است. اصلا مسئله این نیست که آنها به ما تسلیحات ندهند به این علت که ممکن است به دست ایران بیفتد. این اصلا توضیحی منطقی نیست.

خبرنگار گفت برخی مقامات عراقی گفته اند اگر عراق از آمریکا تسلیحات دریافت نکند به سراغ ایران خواهد رفت. آیا چنین چیزی صحیح است؟

جعفری گفت این سوال با آنچه که ابتدا گفتید فرق دارد. اول شما پرسیدید که این نگرانی وجود دارد ایران ممکن است از تسلیحاتی که آمریکا به ما می دهد استفاده کند. اکنون می گوید عراق به جای خرید سلاح از آمریکا از ایران سلاح بخرد. طبیعی است که ما سلاح لازم داریم و از همه بازارهای بین المللی تا زمانی که مناسب کارمان و نیروهای عراقی و هزینه ها و بودجه باشد سلاح می خریم. ما بر این اساس سلاح می خریم. هر کشوری بر اساس تسلیحات خاصی آموزش می بینند. ما سیسم غربی و سیستم شرقی داریم. ما دنبال تسلیحاتی می گردیم که برای نیازهایمان مناسبتر باشد. 

ابراهیم جعفری درباره درخواست دولت عراق برای کمک بیشتر در نبرد علیه داعش گفت ما نیازی به حضور نیروهای خارجی در عراق نداریم. این سیاستی است که از همان ابتدا که وزیر خارجه شده ام دنبال می کنم. ما از ائتلاف بین المللی خواسته ایم هیچ پایگاه نظامی در عراق ایجاد نکند که دوباره اشغالگری گذشته را بر عراق احیا کند. آنچه ما نیاز داریم حمایتهای مالی و پوشش هوایی ، حمایتهای لوژستیک و کمکهای اطلاعاتی است. ما همچنین به کمکهای بشردوستانه برای آوارگان عراقی نیاز داریم. اکنون بیش از دو میلیون و چهارصد هزار نفر در عراق آواره شده اند. البته دشوارترین مسئله مدیریت عملیات در روی زمین است و این نیاز مردم عراق است. 

خبرنگار پرسید شبه نظامیان شیعه در نبرد علیه داعش متهم هستند که دست به اقدامات خصمانه و غارت علیه سنیها می زنند. 

جعفری گفت نیروی داوطلب مردمی، نیروی شیعه در برابر سنی نیست. این دقیقا بزرگنمایی مسائل فرقه ای است که ما آن را رد می کنیم. کمیته های مردمی گروههایی برخاسته از خود مردم هستند که وظیفه ملی و دینی خود می دانند که از کشورشان دفاع کنند و اجازه ندهند آنچه در موصل اتفاق افتاد برای دیگر شهرهای عراق تکرار شود. در برخی از مناطق از جمله انبار و صلاح الدین کمیته های مردمی شامل سنیها، شیعه و کردها است. بنابراین مسائل فرقه ای مطرح نیست و همه با یکدیگر همکاری می کنند. وزیر دفاع عراق خودش سنی است. این مسئله ای که در برخی از کانالهای ماهواره ای مطرح می شود در عراق وجود ندارد. 
خبرنگار پرسید آیا نگران نیستید در حالیکه ارتش عراق نسبتا ضعیف است این شبه نظامیان شیعه قدرت پیدا کنند و بر شما مسلط شوند؟

جعفری گفت این شبه نظامیان برای دفاع از دولت ایجاد شدند. به علاوه مقامات و مراجع دینی که از این گروههای حمایت می کنند رقیب دولت عراق نیستند. آنها فقط زمانی مداخله کردند که کشور در حال فروپاشی بود. آنها اصلا روی اختلافات مذهبی تاکید نکردند بلکه همه مردم را به دفاع از کشور دعوت کرند. 
برچسب ها: عراق ، شیعه ، سنی ، داعش ، رسانه ها
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.