سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دومین حمله به پرستاران در سال جدید/ قیچی جراحی در پهلوی پرستار

دومین حمله به پرستاران توسط همراهان بیماران در سال جدید، این بار در نقطه ای از شرق کشور رخ داد و طی آن پهلوی پرستار مرد با قیچی جراحی، شکافت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛حکایت خشونت علیه جامعه پرستاری، هر روز ابعاد جدیدتری پیدا می کند. اگر تا چندی قبل، خشونت ها از نوع کلامی و فحش و ناسزا از سوی بیمار و همراهان بیمار بود، اما حالا حمله به پرستاران با ابزار بیمارستانی هم به آن اضافه شده است. هنوز یک ماه از سال جدید را پشت سر نگذاشته ایم که دومین حادثه خشونت علیه پرستاران در کشور اتفاق می افتد.

آن طور که احمد نجاتیان قائم مقام سازمان نظام پرستاری ایران به خبرنگار مهر گفته است، در هنگام انتقال یک بیمار بدحال از خواف به سمت مشهد، هنگامی که تیم پزشکی در آمبولانس متوجه وضعیت وخیم بیمار می شود، ناچار او را به نزدیک ترین مرکز درمانی در تربت حیدریه منتقل می کنند. اما بیمار فوت می کند. همراهان بیمار نیز که دنبال آمبولانس در حرکت بوده اند، وقتی به بیمارستان تربت حیدریه می رسند و متوجه فوت بیمارشان می شوند، با عصبانیت به سمت پرستار مرد حمله کرده و او را با قیچی که دم دست شان بود مجروح می کنند.

به گفته قائم مقام سازمان نظام پرستاری ایران، پرستار مرد با انتقال به مرکز درمانی تحت مداوا قرار می گیرد و خطر رفع شده است.

اولین حمله به پرستاران توسط همراهان بیماران در سال جدید، مربوط می شود به روز ۱۲ فروردین در بیمارستان شهید مدرس شهرستان ساوه که در آن حادثه نیز دو پرستار از سوی فردی که برای پانسمان دستش به بیمارستان آمده بود، مورد حمله قرار می گیرند و یکی از پرستاران که دانشجوی پرستاری است از ناحیه ران پا چاقو می خورد.

حالا به فاصله دو هفته از وقوع آن حادثه، دومین حمله به پرستاران در سال ۹۴ اتفاق می افتد و این بار در نقطه ای دیگر از کشور، پرستار مرد تنها به خاطر احساس مسئولیتش و اینکه در صف اول پاسخگویی به بیماران قرار دارد، توسط همراهان بیمار مورد خشونت فیزیکی قرار می گیرد.

محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، در گفتگو با خبرنگار مهر، با عنوان این مطلب که پرستاران در معرض انواع تهدیدها و خشونت های کلامی و فیزیکی قرار دارند، گفت: بررسی ها نشان می دهد بیش از ۹۰ پرستاران در محیط کار، خشونت های کلامی و ۳۰ درصد آنها خشونت فیزیکی را تجربه کرده اند.

وی با انتقاد از اینکه پرستاران در محیط کاری امنیت لازم را ندارند، افزود: وظیفه تامین امنیت پرسنل بر عهده مدیریت بیمارستان است. ولی متاسفانه در این زمینه کم توجهی می کنند و همین ضعف مدیریتی باعث می شود که پرستاران همواره در معرض خشونت های فیزیکی و کلامی قرار بگیرند.

در همین حال احمد نجاتیان قائم مقام سازمان نظام پرستاری ایران نیز به خبرنگار مهر، گفت: متاسفانه خشونت علیه پرستاران وجود دارد و شاید هر ماه حداقل یک خبر درباره حمله به پرستاران می شنویم.

وی با بیان این مطلب که انتظارات از نظام سلامت بالا رفته است، افزود: کمبودهایی در نظام سلامت هست که به پای پرستاری نوشته می شود. زیرا پرستاران در صف اول پاسخگویی به بیماران و همراهان آنها قرار دارند.

نجاتیان با تاکید بر تقویت سیستم های حفاظتی در مراکز درمانی کشور، گفت: یک زمانی دادن اسپری فلقل و گاز اشک آور به پرستاران مطرح بود، اما این راه حل نیست و باید زیرساخت ها فراهم شود.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری همچنین از برخورد قضائی با کسانی که پرستاران را مورد ضرب و شتم قرار می دهند، به عنوان راهکاری برای مقابله با این قبیل رفتارهای نابهنجار نام برد و افزود: متاسفانه در مواردی از این قبیل حوادث، شاهد هستیم که مسئولان آن مرکز درمانی پیگیر وضعیت پرستار نیستند و گویی دعوای خیابانی بوده است. در حالی که وقتی پرستار در محل کار حاضر است و اتفاقی برای او رخ می دهد، مسئولیت رسیدگی به آن بر عهده مدیریت همان مرکز درمانی و بیمارستان است. البته واحد حقوقی سازمان نظام پرستاری نیز، پیگیر وضعیت پرستاران مضروب است.

در مطالعه ای، پرستاران شاغل در اورژانس بيمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان مورد مطالعه قرار گرفتند که نتايج این مطالعه نشان داد ۹۶ درصد پرستاران در طول دوره کاری خود مورد خشونت قرار گرفته بودند. همچنین، خشونت عليه پرستاران مرد بيشتر از پرستاران زن بوده است. بيشترين عامل خشونت عليه پرستاران، خشونت کلامی بوده و بيشترين علت و عامل محرک بروز خشونت شلوغی و ازدحام در ايستگاه پرستاری بوده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: پرستار ، حمله ، بیمارستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
سالار
۰۰:۱۳ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
خیلی از پرستاران اعتنایی به بیماران نمی کنند . بیمار جان دهد و بمیرد یک ذره برای پرستاران اهمیت ندارد. بارها و بارها اتفاق افتاده که داخل بیمارستانها مریض با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم کرده ولی پرستاران در اتاق پرستاری مشغول کارهای شخصی و یا شوخی با سایر همکاران خود بوده اند. همراه اگر کنار مریض نباشد و داد و بیداد راه نندازد ، کسی به مریض اهمیت نمی دهد. در اینجا جا داره از معدود پرستارانی که زحمت می کشند تشکر کنم . ولی تعداد اینها خیلی کم است.
پرستاران قبلا از کمی حقوقشان ناله می کردند که خدا رو شکر اماهای آخر 93 دست کم 800 هزار تومان به حقوقشان افزوده شد و امسال هم دور ور 600 هزار تومان دیگه اضافه گرفتند . جاد داره دیگه برای مردم دل بسوزونند و با اخلاص کار کنند.
فرزاد
۱۰:۵۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۴
عزيز دلم با تمام احترام به جوامع پرستاري و پزشكي
من بيمار خودم رو به جهت بي حالي بردم بيمارستان در رشت بعداز 3 روز بيمار حالش بدتر شد بعد بيماررو به اجبار خودمان ترخيص وبه تهران برديم دكتر متخصص تهران وقتي نگاه به بيمار ما كرد گفت كدام دكتر اين قرصها رو به بيمار داده اصلا هيچ ارتباطي به بيماري ايشان نداشت ونيازبه بستري هم نبود حالا بيمار ما سالم وسلامت است بعداز پيگيري از بيمارستان متوجه شديم كه دكتر براي بالا رفتن هزينه در بيمارستان خصوصي اشتباها قرص اعصاب به بيمار ماداده بود ((واقعا طنز در حاشيه مهران مديري بجاست) اميدوارم بعضي ازاين دكتراي عزيز بجاي انتقاد كمي انصاف داشته باشند اين حرفها همه با مدرك وادله مي باشد . خواهشا پخشش كنيد