سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قربانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران:

بودجه آموزش‌ پیشگیری از مصرف دخانیات در کشور کافی نیست/ افزایش مالیات؛ رمز موفقیت کشورها در مهار مصرف دخانیات

رئیس فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس با بیان اینکه کشورهای موفق توانسته‌اند تنها با افزایش مالیات بر دخانیات میزان مصرف دخانیات را مهار و همچنین بر بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات نیز فائق آیند، گفت: امروز حوزه درمان و آموزش پیشگیری استعمال دخانیات در کشور صد در صد کمبود بودجه دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، چندی است استندهای تبلیغاتی در ابعاد بزرگ و استفاده از بسته‌بندی‌های جدید، شیک و قیمت پایین سیگار در فروشگاه‌ها و مغازه‌های کشور خودنمایی می‌کند.

این در حالی است که سال گذشته نمایندگان مجلس در زمان بررسی و تصویب بودجه 94، با میزان افزایش مالیات بر سیگار پیشنهادی از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مخالفت کردند و این موضوع موجب شد درآمد این بخش که در ردیف بودجه‌ بهداشت قرار می‌گیرد نیز افزایش نیابد، بنابراین این بخش‌ برای درمان یا آموزش‌های پیشگیرانه استعمال دخانیات با کمبود بودجه مواجه شده‌ است.

براین اساس برای پیگیری این موضوع با رئیس فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس به گفتگو پرداختیم تا بدانیم آیا نرخ پایین سیگار و تبلیغات گسترده آن موجب افزایش استعمال آن نخواهد شد؟ و چرا نظارتی بر این موضوع نمی‌شود؟

"محمدحسین قربانی" رئیس فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه مالیات بر دخانیات طبق تصویب مجلس حدود ده درصد اضافه شد، اظهار داشت: مالیات تقریبا بر خرده‌فروشی اعمال شد اما رقم مدنظر ما که بالغ بر 2500 تا سه هزار میلیارد تومان از خرده‌فروشان بود، محقق نشد.

وی تصریح کرد: این رقم پیشنهادی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مبتنی بر واقعیت و تجربه تمام کشورهای موفق دنیا در حوزه درمان و آموزش پیشگیری از استعمال دخانیات بود که متاسفانه در کمیسیون تلفیق و صحن علنی رأی نیاورد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید براینکه در رابطه درمان و آموزش پیشگیری از استعمال دخانیات صد در صد کمبود بودجه داریم، بیان داشت: بنده با همکاری سازمان بهداشت جهانی (WHO) بازدیدهایی از کشورهای موفق در این امر داشتم و این کشورها امروز توانسته‌اند تنها با افزایش مالیات بر دخانیات میزان مصرف دخانیات را مهار و آن را کاهش دهند، همچنین بر بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات نیز فائق آیند.

قربانی با اشاره به اینکه مسیر افزایش مالیات برخرده‌فروشی یک واقعیت است و باید افراد سیگاری مالیات خود را بپردازند، افزود: امیدواریم نمایندگان مخالف این مسئله قانع شوند اگرچه آن‌ها استدلال‌های خاص خود را دارند، مثلا می‌گویند در صورت افزایش مالیات بر دخانیات، قاچاق آن افزایش پیدا خواهد کرد که البته بنده این موضوع باور ندارم.

وی گفت: ما به نوسان قیمت سیگار و همچنین تبلیغات آن کاری نداریم، تنها بر افزایش مالیات برخرده‌فروشی سیگار تأکید داریم که دولت نیز تاکنون نتوانسته آن را عملیاتی کند.

نماینده آستانه اشرفیه اظهار داشت: میزان بودجه‌ای که به امر درمان و آموزش پیشگیری از استعمال دخانیات اختصاص داده شده تمامی موارد مصرف آن مشخص بوده و میان حوزه‌های بهداشت و درمان، وزارت بهداشت، تبلیغات صداوسیما وNGO  ها تقسیم شده است اما باور داریم که این بودجه‌ کافی نیست.

رئیس فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس خاطرنشان کرد: اگر بودجه پیشنهادی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مبنی بر 2500 میلیارد تا 3 هزار میلیارد تومانی تحقق پیدا کند، می‌تواند مبلغ قابل توجهی در امر درمان و آموزش پیشگیری از استعمال دخانیات باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.