سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر عامل کارگزاری بانک توسعه صادارت:

مهمترین هدف پس از توافق، نگه داشتن سرمایه گذار خارجی است

با رفع موانع اولیه سرمایه‌گذاری خارجی باید تمهیداتی اندیشیده شود که بعد از آنکه جذب سرمایه‌گذاران خارجی صورت گرفت آنها را در بازار ایران نگه داریم نه اینکه بعد از مدتی به دلیل فراهم نبودن شرایط قصد ترک بازار را داشته باشند به عبارتی نگه داشتن سرمایه‌گذار خارجی از جذب آن باید برای همه ما مهمتر باشد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، سید رضا علوی، مدیر عامل کارگزاری بانک توسعه صادرات با بیان مطلب فوق درباره شرایط ورود سرمایه گذار خارجی پس از انجام توافق نهایی ایران با گروه 1+5 گفت: در بحث ورود سرمایه گذاری خارجی الزاماتی مانند تسهیل ورود و خروج پول وجود دارد که در شرایط فعلی مقدمات این کار انجام شده است اما علاوه بر الزامات بین المللی باید شرایط در داخل کشور برای ورود سرمایه گذار خارجی نیز فراهم شود.

وی در اینباره توضیح داد: در مرحله اول تسهیل در مقررات لازم است، قطعاً سرمایه گذارن خارجی به دلیل اینکه کشور ما چند سالی از این موضوع دور بوده است، یک سری مشوق ها برای ورود به بازار ما می خواهند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با وجود آمار و ارقامی که در خصوص سرمایه گذار خارجی طی این سالها داده شده اما میزان سرمایه گذاری ها با ظرفیت و پتانسیل کشور برای سرمایه گذاری خارجی متناسب نیست و هنوز فاصله بسیاری با ظرفیت هایمان وجود دارد پس قطعاً وقتی بخواهیم از این حالت خارج شویم باید اطمینان های لازم به سرمایه گذار خارجی ارئه شود.

وی تصریح کرد: وقتی سرمایه گذار خارجی قصد برنامه ریزی و بررسی برای ورود به کشوری می کند به موضوعات و تشویق هایی مانند معافیت های مالیاتی، حقوق مالکیت و مواردی از این قبیل را مبنای تصمیم گیری هایش قرار می دهد بنابراین فراهم کردن این شرایط می تواند مقدمه ای برای سرمایه گذاری خارجی تلقی شود.

علوی با بیان اینکه سرمایه گذاری یک پیش شرط برای توسعه کشورهای در حال توسعه محسوب می شود، گفت: ما در بورس جذابیت ویژه ای برای سرمایه گذاران خارجی با توجه به قیمت سهام و فاکتورهای دیگری مانند نسبت قیمت بر درآمد (P/E) و سود تقسیمی شرکت ها (DPS) ها داریم که این امر جذابیت ویژه ای برای سرمایه گذاران خارجی قلمداد می شود و می تواند آنها را به بازار ما سوق دهد و این حرکت برای توسعه ملی هم یک فرصت بسیار خوب است.

وی ادامه داد: ما می توانیم از منابع بسیار ارزان قیمت خارجی استفاده کنیم. هم اکنون شرکت های تولیدی ما خواهان تسهیلات 20 تا 25 درصدی از بانکها هستند اما در برخی مواقع با چنین نرخ هایی هم امکان تأمین مالی برای آنها فراهم نمی شود اما سرمایه گذاران خارجی با نرخ های بسیار پایین تر مثلاً زیر 10 درصد برای تولید کنندگانمان زمینه تأمین مالی را فراهم می کنند که این یک فرصت استثنایی است که علاوه بر تأمین منابع مالی ارزان قیمت برای صنایع، ورود تکنولوژی برتر را هم ممکن می کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه این گفتگو به برخی محدودیت های داخلی برای جذب حداکثری سرمایه گذار خارجی اشاره کرد و گفت: در همسایگی ما کشور ترکیه نرخ تورم 70 درصد را به مدد سرمایه گذار خارجی به 7 درصد رسانده در حالیکه پتانسیل های ما در بخش های مختلف از جمله انواع صنایع و گردشگری به مراتب بیشتر از ترکیه است اما فعالسازی این ظرفیت های موجود یک استراتژی را می طلبد که متأسفانه هنوز در این موضوع برنامه و راهکاری وجود ندارد.

 وی با تأکید بر ضرورت تدوین برنامه مدون برای ورود سرمایه گذار خارجی گفت: ما هنوز در بخش تولید و صنعت فاقد آمادگی لازم برای ورود سرمایه گذار خارجی هستیم. بورس کشور هم برای ورود سرمایه گذار خارجی باید زمینه لازم را فراهم کند.

علوی با ذکر مثالی در اینباره توضیح داد: اگر سرمایه گذار خارجی بخواهد در بورس ما سرمایه گذاری کند مارکت بزرگترین خودرو ساز ما یک میلیارد دلار است که این اعداد و ارقام برای سرمایه گذار خارجی بسیار اندک است. اما با راهکارهایی مانند عرضه بلوکی شرکت ها برای سرمایه گذاران خارجی و فعال سازی انواع آپشن هایی که در بورسهای دنیا مرسوم است باید آمادگی لازم در این خصوص فراهم شود.

مدیر عامل کارگزاری بانک توسعه صادرات درباره آسیب ورود سرمایه گذار خارجی بدون فراهم شدن زمینه های لازم گفت: چنانچه زمینه لازم برای سرمایه گذار خارجی فراهم نشود همان آسیبی که به بورس های آسیای جنوب شرقی با ورود سرمایه گذاران خارجی وارد شد در انتظار ما نیز خواهد بود. در این کشور ها سرمایه گذاران خارجی به یکباره هجوم آوردند اما به دلیل مهیا نبودن زمینه های سرمایه گذاری بازارهایشان یک رشد حبابی سنگین کرده و بعد از آن یک افت سنگین رخ داد.

وی در اینباره توضیح داد: بنابراین با رفع موانع اولیه سرمایه گذاری خارجی باید تمهیداتی اندیشیده شود که بعد از آنکه جذب سرمایه گذاران خارجی صورت گرفت آنها را در بازار ایران نگه داریم نه اینکه بعد از مدتی به دلیل فراهم نبودن شرایط قصد ترک بازار را داشته باشند به عبارتی نگه داشتن سرمایه گذار خارجی از جذب آن باید برای همه ما مهمتر باشد.

علوی در پایان درباره تلاش شرکت ها برای استفاده از سرمایه گذاران خارجی گفت: شرکت های ما متأسفانه به دلیل دور بودن از بازارهای خارجی بخش بین الملل شان سال هاست فعال نیست بنابراین اگر بخواهند معرفی از شرایط و پتانسیل هایشان برای شرکت های بین المللی داشته باشند با محدودیت هایی رو به رو هستند.

بنابراین لازم است حتی در حد ابتدایی شرکت ها در این خصوص قدم های اولیه را بردارند  و این فرصت های پیش رو را مغتنم بشمارند به عبارتی همین که توافقات به صورت مرحله به مرحله در حال اعلام است یک فرصتی است که شرکتهای تولیدی و حتی بورس ما خودشان را برای سرمایه گذار خارجی آماده کنند تا از این گشایش به وقت خود استفاده لازم برده شود.


انتهای پیام/
برچسب ها: آمار ، سرمایه ، بورس ، خارجی ، قصد ، ظرفیت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.