سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خبرگزاری فرانسه نوشت:

اروپا در رویای گاز ايران براي کاهش وابستگي به روسيه

خبرگزاری فرانسه در خبری به قلم کریستین اسپیلمن از بروکسل نوشت : با توجه به دورنمای توافق هسته ای با ایران که مسیر را برای لغو تحریم ها علیه تهران باز خواهد کرد، اتحادیه اروپا برای تنوع بخشی به منابع و ایمن کردن خود در مقابل تامین گاز از روسیه به گاز ایران می اندیشد.

اتحادیه اروپا در مسیر «کریدور جنوب» قرار داد که مجموعه ای خط لوله ها انتقال گاز است که برای تامین نیاز کشورهای جنوب اتحادیه اروپا از طریق ترکیه ساخته شدند. گاز انتقالی از این مسیر از منابع جمهوری آذربایجان و یا کشورهای خاورمیانه از جمله ایران تامین می شود.
میگوئل آریاس کانته کمیسر انرژی اروپا در نشست وزرای اروپا در ریگا یادآور شد :«این موضوع یکی از اولویت های ماست.»

طرح کریدور جنوب که در سال 2019 عملیاتی خواهد شد قرار است سالانه 10 میلیارد مترمکعب گاز به بلغارستان و یونان منتقل کند. کمیسیون انرژی اروپا اذعان کرد :«این میزان کافی نخواهد بود.» یک مقام اروپایی روز جمعه اعلام کرد در صورتی تحریم های بین المللی علیه ایران برداشته شود، «ظرفیت این خط لوله می تواند به 40 میلیارد متر مکعب در سال برسد.»
اروپا نا امیدانه به دنبال تنوع بخشی به منابع ،‌ تامین کنندگان و مسیرهای تامین منابع انرژی است. اروپا در سال 2014 ، پنجاه و سه درصد گاز مصرفی خود را به از 400 میلیارد یورو وارد کرده است. این اتحادیه سالانه 125 میلیارد مترمکعب گاز تنها از شرکت گازپروم روسیه می خرد و نیمی از آن از طریق خط لوله های انتقال گاز اوکراین به اروپا می رسد و این موضوع به منبع درآمدی برای این کشور تبدیل شده است.

اما انتقال از طریق اوکراین به دلیل اختلافات مالی مداوم میان گازپروم و شرکت نفت و گاز اوکراین ، موجب بروز اختلالاتی در این مسیر شده است. همچنین مناقشه در شرق اوکراین نیز موجب تشدید تنش ها در این خصوص شده است.

الکسی میلر رییس شرکت گازپروم روسیه تهدید کرد سال 2019 به انتقال گاز از طریق اوکراین پایان می دهد. وی به طرح خط لوله انتقال گاز سوت استریم به بلغارستان اشاره کرد که با عبور از زیر دریای سیاه ،‌اوکراین را دور می زند. اما این طرح نیز رها شد ، زیرا گازپروم از رعایت قوانین مربوط به رقابت اتحادیه اروپا امتناع کرد.

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در دسامبر 2014 طرح ترکیش استریم را کلید زد که قرار است با ظرفیت اعلام شده 63 میلیارد مترمکعب، جایگزین طرح قبلی شود. ظرفیت اعلام شده دقیقا به اندازه گازی است که روسیه سالانه از طریق اوکراین به اروپا منتقل می کند. تحویل گاز در خط لوله جدید در ترکیه خوهد بود و اروپایی ها باید خود زیر ساخت های لازم برای انتقال گاز خریداری شده خود را از این کشور (ترکیه) به مقصد بسازند.

رقابت میان دو خط لوله انتقال گاز یعنی ترکیش استریم و کریدور جنوب ادامه دارد. طرف روسی معتقد است طرح اروپایی به دلیل عدم عرضه گاز هرگزموفق نخواهد شد.

یک سخنگوی اتحادیه اروپا نیز گفت:«یونان به این موضوع علاقه مند است اما هنوز قراردادی نهایی و امضاء نشده شده است.» مقام اروپایی افزود سرمایه گذاری های لازم «قابل توجه» هستند.

کارشناسان هشدار دادند با این حال باید اتحادیه اروپا از اندیشدن بیش از حد به گاز ایران خودداری کنند. جودی دمپسی از گروه اندیشکده کارنگی اروپا Carnegie Europe هشدار داد:«قطعا ایران یک جایگزین است، اما اروپایی ها باید از چیدن تمام تخم مرغ ها در یک سبد خودداری کنند.» به عقیده وی «ایران قادر به تامین تمام نیاز های اتحادیه اروپا نخواهد بود.»

دانیل گروس از مرکز مطالعات سیاسی اروپا (CEPS) نیز معتقد است :«این موضوع بسیار زمان بر خواهد بود و قبل از اینکه ایران بتواند جایگزین مستحکمی برای گازپروم بشود،‌ گاز روسیه مدت ها بهترین بازار خواهد بود.»

مقام اروپایی افزود:«موضوع رها کردن گاز روسیه نیست. اما نروژ در بیشترین ظرفیت است، ‌همچنین الجزایر نیز از نظر گازی ثروتمند است.چارچوب برای سرمایه گذاری به ویژه مالیات مشکل ایجاد می کند.»

این منبع خاطر نشان کرد :«منبع اصلی تنوع گاز طبیعی مایع است. اما بهای آن همیشه بالاتر از گاز طبیعی روسیه است.»
برچسب ها: گاز ، ایران ، اروپا ، روسیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.