وی در واکنش به این صحبت بهشتیپور که گفته بود بیانیه مطبوعاتی سوئیس غیرالزامآور است، ابراز کرد: ما هم امیدوار هستیم که بیانیه سوئیس غیرالزامآور باشد.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که تعریف بیانیه مطبوعاتی در قاموس نظام بینالمللی چیست و این که در کدام قانون و آییننامه بینالمللی تعریف شده است، اظهار داشت: در نظام بینالمللی چیزی به نام بیانیه مطبوعاتی نداریم، البته وقتی سخنگوی وزارت خارجه یک کشوری اعلام موضع میکند این مطلب صدق میکند، منتهی وقتی وزیر خارجه یک کشور و افراد دیگری هم در کنار وی درباره موضوعی متفقالقول صحبت و آن را تأیید میکنند این دیگر اسمش اعلام موضع نیست.
بذرپاش با استناد به اظهارات عراقچی معاون وزیر خارجه بیان داشت: تغییرات در متن بیانیه سوئیس نزدیک به صفر است، ما یکسری تعهدات الزامآور را پذیرفتهایم و حالا باید بیاییم صراحتاً بگوییم که تعهداتمان الزامآور است.
وی افزود: این همه دعوا و رفت و آمد به خاطر نگارش یک صفحه بیانیه نبوده است.
** متن فکت شیت درست باشد وامصیبتا!
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص انتشار فکت شیت که از سوی آمریکاییها انجام شد، گفت: اگر متن فکت شیت درست باشد که وامصیبتا است ولی اگر غلط باشد باید اقداماتی را انجام داد که یکی از آنها تکذیب متن فکت شیت است و من نمیدانم که چرا مسئولین آن را تکذیب نمیکنند.
بذرپاش در همین باره تأکید کرد: اگر ما تکذیب نمیکنیم لااقل آن 5 کشوری که در کنار آمریکا با ما مذاکره کردند بیایند و فکت شیت را تکذیب کنند ولی آنها نیز این کار را نکردند.
وی با عنوان این مطلب که حرفهای ظریف برای ما کد نیست و متن بیانیه سوئیس برای ما مهم است، گفت: ما به طرف مقابل بیاعتمادیم اما به گروه خودمان اعتماد داریم ولی باید اشکالات گفته شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی سند این مقدار واضح است، لوگزامبورگ و جزایر هاوایی میخواهند تحریمها را بردارند؟
بذرپاش افزود: ما میگوییم که فکت شیت غلط است و از طرف دیگر متن بیانیه سوئیس غیرالزامآور؛ بعد میگویند که چرا امثال مهرداد بذرپاش به وزیر خارجه خودمان اعتماد ندارد.
وی تأکید کرد: مگر ما در ژنو توافق نکردیم بیانیه مطبوعاتی سوئیس چه بود که در این میان به وجود آمد؛ ما که این همه صبر کردیم، این سه ماه باقیمانده تا تیر ماه را هم به همین صورت صبر میکردیم؛ چرا این کار را کردیم؟ نباید اینقدر ساده به مسائل نگاه کنیم.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این که 9 توافق که در ژنو میان ایران و گروه 1+5 منعقد شد، در لوزان نقض گردید، گفت: در توافق ژنو به صراحت آمده است که تحریمهای فناوری، اقتصادی، مالی و انرژی لغو خواهد شد و برداشته شدن تحریمهای نظامی هم در بندی دیگری از همان توافق ذکر شده است. اما ما در بیانیه سوئیس شاهد بودیم که اروپاییها صرفاً به خاتمه تحریمهای مالی و اقتصادی مربوط به هستهای متعهد شدهاند و از طرف دیگر آمریکاییها به همین میزان تعهد نیز پایبند نبودهاند.
بذرپاش در همین باره افزود: این نقض توافقات که میان ژنو و لوزان دیده میشود در حالی است که باید سند ژنو مادر سند سوئیس و سند سوئیس هم مادر توافق نهایی باشد.
وی با استناد به متن بیانیه مطبوعاتی سوئیس، تصریح کرد: در بیانیه سوئیس به خاتمه شش قطعنامه سازمان ملل تأکید شده است در حالی که این تحریمها که بر روی موضوع هستهای بودند و در شورای امنیت بر علیه ما صادر شده است، هیچ کدامشان مسیر قانونی را طی نکردهاند.