سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«یامین‌پور»:

مانیفست هنر انقلاب را با تمام دشواری‌اش تبیین می‌كنیم

وحید یامین‌پور مدیر پژوهشكده فرهنگ و هنر اسلامی می‌گوید: این پژوهشكده باید به سمتی برود كه در گونه‌های مختلف هنری، مانیفست هنر انقلاب را تصویب كند، ما باید این كار فوق العاده دشوار را انجام دهیم.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از  پایگاه خبری حوزه هنری ؛ وحید یامین پور، مدیر پژوهشكده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری در آستانه 20 فروردین «روز هنر انقلاب اسلامی» در خصوص ماموریت‌ها و وظایف این پژوهشكده گفت: زمانی كه به پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی دعوت شدم از من مطالباتی وجود داشت و مدیران ارشد دستوراتی به من ابلاغ كردند، البته ذهنیت من هم در این عرصه تقریبا همین وظایف بوده است. یكی از مهمترین‌ وظایف ما ضرورت «تبیین» است. 

وی توضیح داد: در نقشه راهبردی حوزه هنری انقلاب اسلامی وظیفه تبیین بر عهده پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی است؛ تببین هنر انقلاب و فاصله‌گذاری بین این هنر و دیگر جریان‌های هنری و در واقع رفتن به سمتی ست كه بتوانیم در گونه‌های مختلف هنری مانیفست هنر انقلاب را تصویب كنیم. این كار فوق العاده دشوار است ولی به هر حال ما باید بتوانیم این كار را انجام دهیم و انجام خواهیم داد.

یامین‌پور اظهار كرد: ماموریت بعدی ما «تعامل» است، پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی می‌بایست و باید محل اعتماد و آمد و شد نخبگان نظری هنر انقلاب باشد. این پژوهشگاه نباید مهجور باشد بلكه باید از همه جای ایران و حتی از همه جای دنیا، اگر كسی بخواهد معتبرترین سخنان را در حوزه هنر مطلوب انقلاب اسلامی بشنوند یا مطالعه كنند، باید به آثار اینجا مراجعه كنند. وقتی هم می‌گوییم آثار، منظورمان صرفا كتاب نیست.

به گفته یامین‌پور در این پژوهشكده باید حوزه‌ای از علم و دانش و فلسفه شكل بگیرد كه با ارجاع به شخصیت‌ها و اساتید و گفته‌های این اشخاص مرزهای دانش انقلابی و مرزهای هنر انقلابی شناخته شود. 

وی با بیان اینكه این اتفاق باید در پژوهشكده فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی بیفتد، افزود: راه رسیدن به این مهم، تجمیع نخبگان است. ما باید اساتیدی كه به بنیادهای نظری ما نزدیك هستند، دعوت كنیم پا به اینجا بگذارند و اینجا را خانه خودشان بدانند زیرا رونق اینجا از حضور ایشان اتفاق می‌افتد. 

مدیر پژوهشكده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: اقداماتی در این راه صورت گرفته و برخی از شخصیت‌هایی كه در این سال‌ها كمتر رفت و آمد می‌كردند در این عرصه به جمع ما اضافه شدند و بیشتر هم اضافه خواهند شد و این‌ها آغاز مرحله سومی را رقم می‌زنند كه ماموریت بعدی ما است و آن هم تربیت و دانش‌افزایی جوانانی است كه علاقه‌مندند در این عرصه فعالیت كنند. 

وی توضیح داد: این پژوهشكده در ماموریت سوم خود نسل بعدی هنر انقلاب را در ساحت نظر و پژوهش تربیت می‌كند، چون ما نمی‌توانیم در نسبت با نسل بعدی این هنر لاقید باشیم.

حوزه هنری مانند دیگر ارگان‌های انقلاب اسلامی به لحاظ تاریخی در مرحله پوست‌اندازی است، یعنی یك نسل سی یا چهل ساله امروز در مصدر امور هستند كه آرام آرام به اقتضای این حركت تاریخی باید جای خودشان را به نسل بعد بدهند. این نسل بعد را چه كسی آماده می‌كند؟ كار حوزه هنری را چه كسی قرار است تحویل بگیرد؟ معاونت آموزش و پژوهش حوزه هنری به طور خاص متولی تامین این نیرو و تربیت آنها است و در حوزه مباحث نظری و تئوریك، پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی این وظیفه را بر عهده دارد.

یامین‌پور در پایان گفت: اجمالا این سه ساحت مهمترین وظایف، نقش ها و ماموریت‌های این دفتر است. 

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.