سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئيس بورس:

نتيجه مذاکرات از مولفه‌های رشد شاخص است

رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تصميمات تيم مذاکره کننده هسته اي جرقه اي بود تا کاهش دلهره و خطرپذيري حقيقي هاي بازار سرمايه را بر طرف کند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، روز گذشته محمد فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار،يکي از دلايل کاهش خطرپذيري و رشد شاخص کل بورس را نتيجه مذاکرات هسته ي دانست و افزود: نزديک شدن به فصل مجامع از ديگر عوامل موثر بر رونق روزهاي اخير شاخص بورس است.

وي گفت: در ماه هاي پيش رو بيش از پنجاه هزار ميليارد تومان سود بين سهامداران از طريق شرکتها و در غالب اي پي اس هاي اعلامي و پيش بيني شده توضيع خواهد شد که اين امر سبب ايجاد جوي مثبت در بازار مي شود .

فطانت رفع ابهاماتي که در باره پالايشگاهها صورت گرفته و بازگشت نمادهاي پالايشي ، اقدامات تيم اقتصادي دولت در باره کاهش تورم ، ايجاد مباحثي درباره  کاهش نرخ سود بانکي ،مناسب جلوه کردن بازار بورس نسبت به بازارهاي موازي و مصوبه اخير مجلس در باره لايحه اي که دولت براي رفع موانع اقتصادي به مجلس فرستاده را مجموع اقداماتي دانست که توانسته روندي مثبت در بورس ايجاد کند.

رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در پاسخ به اين سوال که چه وقت بازار بورس به تعادل خواهد رسيد و صفهاي خريد تا چه مدت وجود خواهد داشت گفت: با توجه به فضاي حاکم بر بازار، عرضه هاي اوليه که ازجانب بيش از 20 شرکت انجام خواهد شد، در پايان هفته جاري وارد بورس خواهد شد تا بتوانيم  بخشي از تقاضاي بازار را با عرضه هاي اوليه پوشش دهيم.

فطانت افزايش تقاضا ،حجم بازار و افزايش سرمايه شرکتها را از ديگر موارد موثر بر بازر سرمايه عنوان کرد. 

وي در ادامه گفت: افزايش سرمايه شرکتها مي تواند زمينه اي براي ورود افراد جديد و کساني که راغب به سرمايه گذاري هستند ايجاد کند.

فطانت افزود: در سه ماه آينده با احتساب بخشي که تشريفات افزايش سرمايه اش بايد انجام شود بيش از 13هزار ميليارد تومان آمادگي افزايش سرمايه بوجود مي آوريم.

رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار تصريح کرد: عرضه و تقاضا در بازار به فعالان و دارندگان و خريداران سهام مربوط است و ما نمي توانيم اجباري در اين زمينه داشته باشيم.

وي ارزيابي خود از عملکرد بورس را در سال قبل اينگونه بيان کرد: در سال 93 پيرو تصميماتي که گرفته شد بازار ما را به سمت ايجاد زيرساخت و  کارهايي پيش برد که بتوانيم پاسخگوي کساني باشيم که  با حجم بيشتري از سرمايه در بازار حضور پيدا مي کنند.

وي افزود: به لحاظ عدد و رقم از دي نود و دو تا اسفند نود وسه بازر منفي را تجربه کرديم يعني چيزي حدود بيست و هشت درصد افت شاخص داشتيم که اميدواريم در فضاي پر رونق سال 94 اين عدد جبران شود.

وي بعنوان توصيه به افرادي که در شرايط کنوني بازار قصد ورود و يا فعالتر شدن در بازار را دارند هم گفت : من نمي گويم بازار سرمايه خوب است يا بد زيرا بازار تعريف خودش را دارد که در شرايط مختلف تابع  احکام خاص است.

وي افزود: تلاش ما اين است که افراد با ذائقه هاي مختلف خطرپذيري متفاوت، بتوانند محصول متناسب با روحيه خود را خريداري کنند ، براي مثال اوراق مختلفي در قالب درآمد ثابت ، مشارکت ، مرابحه ، اوراق سکوک اجاره با سودهاي مشخص و صندوق هاي سرمايه گذاري مشترک براي بهرمندي افرادي که قدرت خطرپذيري کمي دارند فراهم کرده ايم.

فطانت در انتها افزود: افرادي که قصد ورود به بازار سرمايه را دارند بهتر است شناخت کافي از ادبيات بورس و ريسک بازار ، ديدگاه بلند مدت داشته باشند و نسبت به شرکتها و نمادهايي که خريداري مي کنند تحقيق کرده باشند.

انتهای پیام/
برچسب ها: مذاکرات ، رشد ، شاخص ، بورس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.