طی بیانیه مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری اعلام شد
به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک جمهوری اسلامی ایران در بیانیهای ضمن ابراز همدردی با مردم مظلوم یمن، نگرانی خود از وخامت اوضاع انسانی و شرایط ناگوار کودکان در معرض خطر این کشور را اعلام کرد.
متن بیانیه به این شرح است:
مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک جمهوری اسلامی نگرانی شدید خود را از شرایط بحرانی حاکم بر منطقه به ویژه کشتار بیرحمانه کودکان در حملات اخیر عربستان به یمن اعلام میدارد.
بر اساس بند ۴ ماده ۳۸ پیماننامه جهانی حقوق کودک کشورهای طرف کنوانسیون، مطابق با تعهدات ناشی از حقوق بینالملل بشر دوستانه مربوط به حمایت از افراد غیرنظامی در مخاصمات مسلحانه، تمام اقدامات امکان پذیر را برای تضمین حمایت و مراقبت از کودکانی به علت مخاصمات مسلحانه در معرض آسیب قرار میگیرند، به عمل خواهند آورد.
این در حالی است که تجاوزات عربستان سعودی و هم پیمانانش علیه کشور یمن برای دهمین روز متوالی ادامه دارد و تعداد تلفات در این کشور بویژه زنان و کودکان افزایش مییابد؛ کودکان کشته میشوند، کودکان معلول شده و یا والدین خود را از دست میدهند و بیسرپرست میشوند.
تاثیر تجاوز نظامی عربستان به ویژه بر کودکان به مرحله خطرناکی رسیده و شرایط انسانی یمن را وخیمتر از پیش کرده است به طوری که سازمانهای بین المللی کمک رسان و کشورهای علاقمند به ارائه کمکهای انسان دوستانه، قادر به امدادرسانی نیستند.
همچنین گزارشات حاکی از آن است که درگیریها به برخی از مراکز خدمات بهداشتی و نیز نظام آموزشی آسیبهای فراوانی وارد کرده و زیر ساختهای بهداشتی و آموزشی به شکل اساسی آسیب دیده و متاسفانه خشونت و آوارگی وضعیت نابسامانی برای کودکان به وجود آورده است.
مردم یمن به ویژه زنان و کودکان اینک با کمبود شدید مواد غذایی، گرسنگی و فقر مواجه هستند.
بنا به گفته یونیسف در حال حاضر دستکم ۲۵۰ هزار کودک یمنی در خطر مرگ ناشی از گرسنگی و کمبود مواد غذایی هستند؛ این در حالی است که شش درصد از این کودکان با سوء تغذیه مواجه هستند.
مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت این حملات غیر انسانی، از سازمانهای بینالمللی حافظ صلح و نیز طرفین درگیری میخواهد تا تمام تلاش خود را برای حفاظت از سلامت و امنیت غیر نظامیان به ویژه کودکان به کار گیرند و شرایطی را فراهم نمایند تا نیروهای امدادرسانی بتوانند کمکهای پزشکی، غذایی و حمایتی خود را در اختیار آسیب دیدگان و قربانیان قرار دهند.
دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک
وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران
انتهای پیام/