سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌ فعالان محیط زیستی؛

خودداری مردم از رهاسازی زباله در روز طبیعت

گردشگران کیسه مخصوص جمع آوری زباله را همراه خود داشته باشند و زباله‌های خود را در جنگل، ساحل دریا، کنار چشمه‌های آب، مناطق کوهستانی و دره‌ها رها نکنند و پس از جمع آوری زباله‌های خود آنرا به مکانهای معین انتقال دهند.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران روز طبیعت در تقویم ایرانیان روز پاسداشت طبیعت است که بر همین اساس هموطنان در این روز فراتر از همه جذابیت های سفر و آشنایی با آداب و رسوم شهرها و قوم های مختلف، این بار روی به مادر زمین، یعنی دامان طبیعت می آورند با توجه به اینکه احترام و حفاظت از محیط زیست باید در تمام روزهای سال صورت گیرد در این روز مردم با رعایت  نکاتی سلامت خود را که وابسته به آب، ‌هوا و روان سالم است را در نظر داشته باشند.

به گفته فعالان محیط زیست افراد در این روز باید از رهاکردن زباله‎ در طبیعت بویژه شیشه و پلاستیک که تجزیه آن در محیط‌زیست نزدیک به 2500 سال زمان می‌برد تا حد امکان پرهیز کنند همچنین از خوراکی‌های سنتی و طبیعی مانند آجیل‌ و میوه استفاده کنند که با دفن، این زباله‌ها در زمین تبدیل به کود شود.

مردم در روز طبیعت و سنت «سیزده‌بدر» برای روشن‌کردن آتش از قطع بوته‌ها و شاخه‌ی درختان خودداری کنند همچنین گل‌های زیبایی که در طبیعت وجود دارد را از بستر طبیعی خود جدا نکنند تا منظره زیباتر باقی بماند.

احترام به طبیعت فقط محدود به فصل بهار نیست بلکه در فصل زمستان و پاییز نیز اهمیت دارد و با افرادی که به دلیل نداشتن اطلاعات کافی یا به ناچار موجب آسیب به محیط‌ زیست می‌شوند، نمی‌توان برخورد فیزیکی کرد بنابراین نیازمند قدرت اجرایی دولت و به دنبال آن گروه‌های مردمی است تا با همکاری یکدیگر بتوانند گام‌های بزرگ فرهنگی در این زمینه بردارند.

رفتار ما نسبت به طبیعت، محیط زیست وکانونمندی های زیست محیطی باید کمال احترام باشد و همگی باید در محدوده اختیارات و حریم زندگی، خود را مسئول رعایت و حفظ محیط زیست بدانیم.

خوب است در این روز مردم در کنار استراحت و استفاده از امکانات طبیعی به کارهای فرهنگ سازی بخصوص جمع آوری زباله و آموزش کودکان هم نگاه ویژه ای داشته باشند یکی دیگر از موضوعاتی که مردم با ید به آن توجه کنند جلوگیری از رها سازی ماهی های قرمز در رودخانه ها و آب های روان به جهت پیشگیری از بیماری ها میان حیوانات آبزی است همچنین گذاشتن سبزه نوروزی روی خودروها در هنگام حرکت است چراکه اغلب این سبزه ها در خیابانها رها می شودو چهره شهر را به وضعیت نامناسبی تبدیل می کند.

متاسفانه همه ساله در سیزده نوروز با حضور ناگهانی میلیون ها نفر در عرصه های طبیعی موج گسترده ای از آتش سوزی، تخریب محیط زیست و زباله  بر جای می ماند که جبران پیامدهای ناگوار آن بسیار دشوار و پر هزینه است. این پیامدها بیشتر دامن منابع طبیعی همچون جنگل ها و مراتع را می گیرد، زیرا این عرصه ها بسیار گسترده بوده و همچون پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده دارای ورودی های مشخص برای کنترل حجم مسافران ورودی نیست.

‌از آنجایی که در فصل گل دهی گیاهان قرار داریم؛ محل اسکان باید در مکان هایی باشد که  پوشش گیاهی و جنگلی کمتری داشته باشد و از لگدمال کردن و تخریب رستنی ها و شکست سرشاخه های درختان باید خودداری شود

مسافران در زمان حضور در طبیعت ،تا حدامکان غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند و در صورت نیاز به آتش، حتی الامکان از ذغال آماده استفاده و حتما خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنند.
 
 
انتهای پیام/ض

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.