سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قزوین؛

قزوین قطب صنایع دستی و هنر ایران

فرش قزوین به دلیل نقشهای اصیل، مرغوبیت جنس، رنگ ثابت، کیفیت خامه، تارو پود خوب و بافت هنرمندانه با وجود گرانبها بودن، خواستاران فراوانی را در تمامی نقاط جهان دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوین؛فرش قزوین به دلیل نقشهای اصیل، مرغوبیت جنس، رنگ ثابت، کیفیت خامه، تارو پود خوب و بافت هنرمندانه با وجود گرانبها بودن، خواستاران فراوانی را در تمامی نقاط جهان دارد، این امر سبب شده تا فرشهای دستبافت و فرشهای بافته شده در کارخانههای قزوین شاهکار این صنعت در کشور محسوب شوند.

امروزه فرش قزوین به وسیله بازاریابی، نقش و طرحهای اصیل دوباره رونق و شکوه خود را به دست آورده است، تا جایی که بافت فرش ابریشمی دورویه و نقش برجسته در تمامی نقاط استان انجام میشود، تا بدین واسطه بتوان فرش و هنر قزوین را به کشور و حتی تمام جهان معرفی کرد.

گلیم، جاجیم و چادر شب

محصولات هنری و صنایع دستی در قزوین بیشتر حاصل ذوق و هنر اهلی روستاهای قزوین بوده و در روستاهای قزوین رونق بسیار زیادی داشته و میتوان تولیدیهای اصلی صنایع دستی قزوین را روستاها معرفی کرد.

این در حالی است که تولید گلیم، جاجیم و چادر شب در شهرهای قزوین نیز مورد توجه قرار گرفته و تولید انبوه آن در کارگاههای صنایع دستی قزوین آغازه شده است و در فروشگاههای صنایع دستی به طور مستقیم عرضه می شود.

اصالت طرح، نقش و تنوع رنگ از ویژگی های بارز و شاخص گلیم، جاجیم و چادر شب در منطقه قزوین به شمار میرود، مناطق الموت، رودبارشهرستان، تارم سفلی، ارداق، آوج و الوند از نقاط مهم استان در تولید دستبافتههای ارزشمند هستند.

سفالگری

ظروف سفالی و نقش و لعابدار کشف شده از دشتهای قزوین در 9 هزار سال پیش نشان از قدمت این هنر در استان قزوین دارد، وجود خاک رس مناسب در دشت پهناور قزوین نقش مهمی در جذب افراد مستعد و هنرمند در رشته سفالگری به قزوین داشته است.

امروزه نیز علاوه بر ساخت ظروف همچون کاسه، کوزه، بشقاب، خمرههای کوچک و بزرگ، هنرمندان توانای منطقه به ایجاد نقشهای بدیع و برجسته سفالی میپردازند، که شهرت بسیار زیاد منبت، مشبک، معرق، و گرهچینی از جمله چوب ساحتههای هنرمندان درودگر قزوینی محسوب میشود.

بناهایی هم چون مدرسه سردار، تکیه رضوی، خانه آرازی، خانه مستشاری، مدرسه صالحیه با هنرهای گرهچینی مشبک، شیشهگری، آیینهکاری و نقاشی روی چوب ترکیب شدهاند، این هنرها به بناهای تاریخی قزوین جلو وشکوه بسیار زیادی بخشیده است.

ملیله دوزی

در روش ملیله دوزی، ملیله یا همان رشته نازک فلزی نقرهای یا طلایی به صورت نقشهای برجسته به روی پارچه مخمل سیباه، سبز و یا قرمز دوخته میشود، با استفاده از شیوههای ملیله دوزی تابلوهای تزیینی نیز ساخته میشود.

آیین خانه

از گذشته های دور ساخت جعبههای آیینهدار در قزوین رواج بسیاری داشته است، آیینهکاری را میتوان حاصل تلاش، همکاری و هماهنگی نجار، نقاش، و آیینکار دانست، در صنعت آیینکاری نخست دورودگر جعبهای را با ظرافت و هنر خود ساخته و طراح نیز روی آن را به طرحهای گل و چهره نقاشی میکند، در نهایت نیز آیین را روی آن جاسازی میکنند.


انتهای پیام/ق

برچسب ها: قزوین ، قطب ، صنایع دستی ، ایران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.