سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می دهد؛‌

زیباسازی شهرها با نوسازی بافت های فرسوده

نوسازی بافت های فرسوده نقشی موثری در بهبود و توسعه و زیباسازی شهرها دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران  نوسازی بافت فرسوده برنامه‌ای است برای توسعه مجدد در مناطق مختلف یک شهر یا روستا که از بافت‌های فرسوده، کهنه و قدیمی رنج می‌برند.

براساس این گزارش نوسازی بافت‌های شهری به‌طورکلی شامل جابه‌جایی کسب‌و‌کارها، تخریب ساختمان‌های دارای بافت‌های فرسوده، جابه‌جا کردن ساکنان منطقه و خرید بافت‌های فرسوده مردم از سوی دولت و بازسازی آنها می‌شود.

براساس این گزارش نوسازی بافت‌های فرسوده هم طعم شکست را چشیده و هم لذت پیروزی را در طول تاریخ تجربه کرده است موضوع بازسازی و بهسازی شهری موضوع غریبی نیست و پیش از انقلاب و حتی از زمان رضاشاه نیز این موضوع وجود داشته است و دگرگونی‌ها و نوسازی و بازسازی شهری از زمان رضاشاه مطرح شده است به طوری که او اعتقاد داشت می‌خواهد بافت‌های شهری را مدرن کند و برای زندگی‌های جدید این بافت‌ها را مناسب سازد.

گفتنی است: قبل از سال 1300 اقدامی به این شکل (نوسازی بافت‌های فرسوده) نداشتیم اما در کشورهای دیگر و حتی در قرن 18 این موضوع مطرح بوده است، بهسازی و نوسازی شهر از همان زمان یعنی از سال 1308 در تهران شروع شد، اما مشکل اینجاست که در همان زمان بخش های قدیم و جدید دچار مشکلاتی شدند و در دهه 40 رشد شتابان شهرنشینی باعث شد شهرها افقی گسترش یابند.

براساس این گزارش بزرگ شدن شهرها به صورت افقی اولین تأثیرش این بود که آن بافت‌های فرسوده و محدوده‌هایی که نیازمند بهسازی هستند مناطق جمعیتی خود را از دست می‌دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران بافت‌های فرسوده به 5 پهنه تقسیم‌بندی شده‌اند، که پهنه اول مربوط به بافت‌های قدیمی و تاریخی است و طبق آمارهای سازمان میراث فرهنگی 22 هزار بافت تاریخی در شهرهای کشور شناسایی شدند.

به گفته ایزدی  مدیرعامل شرکت عمران بهسازی وبازسازی شهری ایران در حال حاضر 2400 هکتار در تهران بافت قدیمی و تاریخی داریم که می‌توان به مناطق سنگلج، بازار تهران، عودلاجان اشاره کرد.

براساس این گزارش بازسازی بافت‌های فرسوده با مشارکت مردم پیش می‌رود اما دولت به تازگی مصوبه‌ای را ابلاغ کرد که بر اساس آن 300 هزار فقره وام به متقاضیان نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده  از سوی  22 بانک عامل پرداخت کند.

ایزدی در خصوص این تهسیلات معتقد است : مبلغ این وام برای مراکز استان‌ها و کلانشهرها 50 میلیون، برای شهرهای بالای 200 هزار نفر 40 میلیون و برای سایر شهرها 30 میلیون تومان است،اما نرخ سود این تسهیلات 9 درصد است که قرار شده مابه‌التفاوت آن را دولت پرداخت کند.

پیامدهای خوشایند نوسازی فرسودگی‌ها

براساس این گزارش نوسازی شهری و بافت‌های فرسوده اثرات مثبتی با خود به همراه می‌آورد وچنین کاری به بهبود کیفی خانه‌ها و افزایش تراکم و کاهش پراکندگی‌های شهری منجر می‌شود. 

همچنین از اثرات اقتصادی این نوسازی‌ها نیز نمی‌توان غافل شد با نوسازی بافت‌های فرسوده شهری می‌توان به مرغوبیت چنین مناطقی افزود و در نتیجه باعث پیشرفت اقتصادی و بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری در آنها شد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.