سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مضرات چربی ترانس بر سیستم قلبی عروقی

بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد مختلف به خصوص در خانم‌ها بسیار شایع است.

مرزبان متخصص قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، بیان کرد: بیماری‌های عروق کرنر مهلک‌ترین بیماری قرن ذکر شده چرا که بیشترین تلفات را به خود اختصاص داده است.

وی در ادامه عنوان کرد: این بیماری فاکتورهای را دارد که مهم‌ترین آن‌ها چربی‌های خون است. چربی‌های خون به دو دسته تقسیم می‌شوند: کلسترول و تری گلیسیرین. 
چربی کلسترول، خود به دو دسته LDL,HDL تقسیم بندی می شود. حائز اهمیت  است که HDL به عنوان چربی مفید برای بدن شناسایی شده است.

مرزبان در ادامه عنوان کرد: مقدار کلسترول خون با مصرف روزانه‌ی آن و همچنین متابولیسم کبدی ارتباط مستقیم دارد به گونه‌ای که 75 درصد از مقدار کلسترول خون به متابولیسم چربی در کبد و 25 درصد از آن به مصرفی خوراکی بستگی دارد. چربی‌های ترانس در افزایش کلسترول خون نقش داشته و باعث تشکیل پلاک‌هایی در طول رگ‌ها می‌شوند رگ‌های عروقی، کلیوی و مغزی دچار تنگی شده و زمینه‌ی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را فراهم می‌کنند.

البته شایان ذکر است چربی‌های خوراکی ماده‌ی ضروری برای بدن هستند و همواره مضر تلقی نمی‌شوند.

وی گفت: چربی‌ها به دو صورت اشباع نشده و اشباع شده هستند که نوع اشباع نشده‌ی آن‌ها آسیب بیشتری به قلب و عروق وارد می‌کنند و رسوب بیشتری را تشکیل می‌دهند به همین دلیل خوردن چربی‌های اشباع نشده که ترانس آن‌ها پایین است بهتر می‌باشد. روغن‌هایی چون زیتون، کلزا و هسته انگور دارای ترانس پایین هستند و آسیب کمتری را برای فرد به بار می‌آورند.

وی اظهار داشت: روغن‌های جامد و روغن‌های مصرفی در شیرینی فروشی‌ها از نوع ترانس بالا هستند و سیستم عروق فرد را دچار مشکل می‌کنند.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.