سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازخوانی/ سومین سفر کاروان دولت تدبیر وامید/7

مردم سیستان و بلوچستان بزرگترین صادر کننده فرهنگ اسلام به سراسر مناطق کشور اند/ ضرورت تبدیل "چابهار" به مرکز صنعتی

رئیس جمهور گفت:مردم این استان به عنوان بزرگترین صادر کننده فرهنگ اسلام، مدارا، اعتدال و فرهنگ ایرانی به سراسر منطقه اند.

به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، رییس جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه در بدو ورود به زاهدان از برنامه های مهم دولت برای تغییر چهره استان سخن به میان آورد که این دقیقا مطابق با خواسته های مردم و نیز ظرفیتهای استان سیستان و بلوچستان برای توسعه پایدار است.

روحانی بر اجرای برنامه های توسعه در استان با تکیه بر بخش معدن ، آماده سازی مجتمع های پتروشیمی در ایرانشهر با سرمایه گذاری بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: اجرای طرح گازرسانی به زاهدان و مناطق وسیعی از استان ، ایجاد تحول بزرگ در بخش ترانزیت استان با اجرای طرح های راه آهن و توسعه بندر چابهار با هدف اتصال راه آهن شمال کشور به افغانستان و آسیای مرکزی از جمله برنامه های مهم دولت یازدهم در این استان است.

فعالیت و سرمایه گذاری در حوزه علم ، فناوری و شکوفایی استعدادها با رویکرد توجه بر رشد و شکوفایی شرکت های دانش بنیان و توحه ویژه به ورزش استان با هدف تقویت روحیه نشاط و امید در مردم و برنامه ریزی برای حل مشکل کم آبی این استان گرم و خشک با همکاری دولت افغانستان از دیگر برنامه هایی بود که رییس جمهوری به اجرای آن تاکید کرد.

رییس جمهوری همچنین بر تسهیل سرمایه گذاری در استان با اعمال تخفیف چهار درصد برای وام کارآفرینان با همکاری صندوق توسعه ملی و نیز احیای بازارچه مرزی تعطیل و نیمه تعطیل منطقه برای رونق یافتن تجارت در استان نیز تاکید کرد.

تثبیت شن های روان در این استان برنامه زیست محیطی دولت بود که رییس دولت تدبیر و امید بشارت داد که ما برای امسال حدود هزار هکتار را تحت پوشش تثبیت شن قرار خواهیم داد.

روحانی در عین حال انتظاراتی را از مردم این استان برای تثبیت امنیت منطقه مطرح کرد و از مردم استان سیستان و بلوچستان به عنوان بزرگترین صادر کننده فرهنگ اسلام، مدارا، اعتدال و فرهنگ ایرانی به سراسر منطقه نام برد و از مردم استان خواست که واسطه فرهنگی و اتصال قوی تر بین ملت ایران و ملتهای شرقی، جنوبی و حتی شمالی این سرزمین باشند.

رییس جمهوری ، سیستان و بلوچستان را پاره تن ایران دانست و بر این نکته تاکید کرد که ˈ تمام اقوام، طوایف و پیروان مذاهب اعم از سنی و شیعه، همه باید برای امنیت این سرزمین دست به دست هم بدهیم.ˈ

انتظارات رییس جمهوری اسلامی ایران از مردم استان سیستان و بلوچستان را در سه محور مهم مشارکت در توسعه پایدار، مشارکت در امنیت پایدار و تقویت برادری و وحدت بین اقوام و مذاهب دسته بندی کرد.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جمع مردم زاهدان در ورزشگاه ۱۷ شهریور هم با بیان این که برخی فکر می کنند سیستان وبلوچستان به معنای محرومیت، طوفان شن و استان ناامن است، گفت: این چهره، چهره واقعی این استان بزرگ نیست بلکه سیستان وبلوچستان پاره تن ایران است.

رییس دولت تدبیر و امید افزود: سیستان وبلوچستان گرچه به ظاهر ترکیبی از دو قوم و دو آیین از یک دین است اما سرزمین برادری، وحدت، همزیستی، دوستی و محبت در طول تاریخ بوده است.

وی با یادآوری این نکته که سیستان وبلوچستان سرزمین ظرفیت های بزرگ معدنی، تجاری، ترانزیتی، کشاورزی و آبزیان است افزود: این استان سرزمین بسیار مهم برای توسعه های پیش رو خواهد بود.

رییس جمهوری همچنین در جمع مردم چابهار گفت: چابهار نقطه اتصال ایران با آبهای آزاد، دریای عمان و حتی ساحلی است که این کشور را به اقیانوس متصل می کند؛ ما برای توسعه این شهرستان مهم و کل استان، قدم های لازم را انشاء الله برخواهیم داشت.

روحانی اضافه کرد: بی تردید چابهار باید یک مرکز صنعتی باشد، درکنار آنچه که باید مرکز تجاری باشد؛ برای تبدیل چابهار به منطقه صنعتی، باید گاز به این منطقه متصل شود.

روحانی گفت: طبق برنامه در سال های ۹۳ و ۹۴ گاز از ایرانشهر به چابهار متصل خواهد شد و به محض اینکه شرایط گازرسانی به این منطقه مهیا شود، اینجا مرکزی صنعتی هم برای پتروشیمی و هم فولاد و صنایع معدنی دیگر خواهد بود.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: با اکتشاف معادن ذی قیمت منطقه شرق استان سیستان و بلوچستان، پیش بینی شده است شاهد توسعه بسیار مناسب در سراسر این استان خواهیم بود.

 دستاورد سفر

۹۹ طرح عمرانی و صنعتی با اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی و ۶ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار اعتبار ارزی در سفر هیات دولت به استان سیستان و بلوچستان تصویب شد که تمام این طرحها در سال جاری و یا نیمه اول سال آینده اجرایی و عملیاتی می شود.

به گفته معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری برای اجرای طرح گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان مبلغ ۹ هزار میلیارد ریال نیز برای سال های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ در نظر گرفته شده است.

شش میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار نیز از منابع ارزی در سفر هیات دولت به استان سیستان و بلوچستان برای اجرای طرح های عمرانی و زیرساخت ها مصوب شد و برای ۱۰ طرح راه و زیربنایی مبلغ یک هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال و ۱۰ طرح بهداشت و درمان مبلغ ۱۷۶ میلیارد ریال و ۶ طرح کشاورزی مبلغ ۳ هزار و ۹۱۰ میلیارد ریال و برای اجرای پروژه های نیروگاهی و انرژی نیز هزار میلیارد ریال اعتبار به تصوب رسید.

همچنین پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی مصوب شده است و برای ۱۲ طرح آبی استان نیز افزون بر ۲هزار و ۵۰۹ میلیارد ریال و ۵ میلیارد دلار اعتبار ارزی در سفر هیات دولت به استان سیستان و بلوچستان مصوب شد.

گفتنی است، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات و کشور، نیرو ، دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های مذهبی ، دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و چند تن از معاونان ، مشاوران و دستیاران رییس جمهوری ، در این سفر روحانی را همراهی می کردند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.