به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دکتر مردانی استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با اشاره به علائم بیماری آنفلوآنزا و کرونا ویروس گفت: از علائم مشخصه ابتلا به بیماری آنفلوآنزا؛ بدن درد و شروع تب ناگهانی و بالا می باشد و معمولا بیمار ساعت دقیق بروز بیماری را کاملا به یاد دارد که پس از آن رخوت و سستی، گلو درد، سرفه و گاهی عطسه نیز در این بیماران مشاهده میشود.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا رعایت بهداشت فردی و اجتماعی را یکی از راههای مهم پیشگیری از این بیماری ذکر کرد و رعایت مواردی نظیر عدم مصافحه با فردی که علائم عفونتهای ویروسی و دستگاه تنفسی فوقانی را داراست و شست و شوی مکرر دستها را از اصول اولیه پیشگیری از آنفلوآنزا برشمرد.
وی با اشاره به این که در انسانها، انتقال کروناویروسها بین افراد آلوده و سایرین از طریق ترشحات تنفسی رخ می دهد، گفت: این انتقال مستقیماً از طریق قطرات ناشی از عطسه و سرفه یا بطور غیر مستقیم از طریق لمس سطوح و اجسام آلوده و تماس نزدیک با فرد مبتلا (لمس کردن یا دست دادن) می تواند صورت پذیرد. ویروس از طریق ریزقطرههای آلوده وارد دستگاه تنفسی میشود و فرد را مبتلا میسازد. ویروس کرونا سریعاً به قسمت تحتانی دستگاه تنفسی نفوذ کرده و وارد ریهها شده و باعث سینه پهلوی حاد میشود که نارسایی تنفسی را نیز در پی دارد.
دکتر مردانی با توجه به شیوع بالای این بیماری در عربستان، مسافرت به این کشور را از فاکتورهای خطر ابتلا به بیماری مذکور برشمرد و خودداری از تماس مستقیم با شتر را از راه های پیشگیری از بیماری کروناویروس ذکر کرد.
انتهای پیام/