سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

رعایت ضوابط بهداشت محیطی راهکاری برای حفظ سلامت محصول

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: رعایت ضوابط بهداشت محیطی محل های نگهداری محصولات از نظر نور کافی، تهویه مناسب، شرایط بهسازی مطلوب و رطوبت کافی در حفظ سلامت محصول تاثیرگذارند.

ایوب ایرانی فام در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: محل نگهداری محصولات، نقش مهمی در سلامت محصول دارد.

وی از کم اطلاع بودن و یا به نوعی بی اطلاعی کشاورزان از عوارض مصرف کودهای شیمیایی گفت و تصریح کرد: استفاده از اين كودها موجب بزرگ و سنگين شدن سبزی‌های غده‌ای مانند سيب زميني و پیاز مي شود و سود بيشتری را براي کشاورزان به دنبال دارد ولی بيشتر اين کشاورزان نيز نمي‌دانند كه اين كودها به عنوان يک عامل سرطان زا شناخته شده اند و در حالي مردم را به خوردن سبزی و صيفی جات به منظور مقابله با سرطان ترغيب مي كنيم كه به دليل استفاده از كود ازته، اين سبزی ها به نوعی خود منشأ انواع سرطان ها هستند.

ایرانی فام ادامه داد: حمل و نقل محصولات بعد از برداشت از مزارع به محل ها و انبارهای ذخیره یا بازار توزیع توسط ماشین‌های حمل آلوده و یا به همراه سموم و کودهای شیمیایی باعث انتقال انواع عوامل آلودگی شیمیایی و یا میکروبی به محصول می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: به دليل آنكه بيشتر سموم محلول در چربی هستند، روي پوست ميوه قرار گرفته و هنگام شست وشو با آب از بين نمي روند، بنابراين توصيه مي‌شود براي پاک كردن سموم از روي ميوه ها و سبزی‌ها آنها را با كمی مواد ضدعفونی كننده يا نمک شسته و سبزی ها را آب كشی نمود تا سم شان از بين برود.

ایرانی فام تاکید کرد: رعایت بهداشت فردی به عنوان یکی از عوامل مهم در سلامت محصولات است که در صورت عدم رعایت آن باعث آلودگی محصول می‌شود.

انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.