سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد؛

یک بام و دو هوای عربستان در مواجهه با داعش

یک کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اشتباه محاسباتی دولت عربستان بیان داشت: آنها فکر می‌کردند تجهیز و تسلیح و ارتقای جایگاه گروه تروریستی داعش و سایر گروه‌های تکفیری عامل حفظ خودشان باشد اما در گذر زمان این نکته ثابت شد که این گروه‌ها به جهت اینکه می‌توانند هر روز با گرفتن امتیاز یا حمایت مالی با افراد مختلفی همراه شده ومواضع خود راتغییر دهند، این خطر دامن‌گیر آنها شده و در معرض تهدید قرار گرفته‌اند.

"حسن لاسجردی "در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اقدامات عربستان‌ مبنی بر تعویض بندر بن‌سلطان و گسیل نیروهای این کشور به مرزهای‌ عراق‌ گفت: عربستان تلاش کرده در نقاطی که بحران است با حمایت از گروه‌های تکفیری و سلفی بحران ایجاد کند تا خودش دچار بحران نشود.

این کارشناس سیاست خارجی با بیان کمک‌های مالی عربستان و حمایت‌ آنها در شکل‌گیری گروه تروریستی داعش، جبهه النصره و گروه‌های تروریستی دیگر در عراق و سوریه و کمک به حیات سیاسی و نظامی‌ آنها تاکید کرد: این تلاش‌ها در جهت رسیدن به اهداف و دور کردن‌ مرزهای ‌این کشور از بحران و خطر است.

وی افزود: زمانی که گروه تروریستی داعش در عراق شکل گرفت یکی از اهداف تشکیل خود را، برپایی حکومت‌ در دیگر بلاد اسلامی از جمله عراق، شامات و عربستان مطرح کرد.

وی با اشاره به اعزام نیروهای عربستان سعودی به مرزهای عراق گفت: عربستان سعودی احساس کرده است که داعش پس از شکل‌گیری از فرم ابتدایی خود خارج و قوی شده است و هم اکنون تهدید‌ می‌کند، بنابراین به نوعی با این حرکات، خواستار جلوگیری از این اقدام غیرحساب‌گرانه شده است.

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اشتباه محاسباتی دولت عربستان بیان داشت آنها فکر می‌کردند تجهیز و تسلیح و ارتقای جایگاه گروه تروریستی داعش و سایر گروه‌های تکفیری عامل حفظ خودشان باشد اما در گذر زمان این نکته ثابت شد که این گروه‌ها به جهت اینکه می توانند هر روز با گرفتن امتیاز یا حمایت مالی با افراد مختلفی همراه شده ومواضع خود راتغییر دهند، این خطر دامن‌گیر آنها شده و در معرض تهدید قرار گرفته‌اند.

لاسجردی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه در صورت شکست داعش عملکرد عربستان سعودی نسبت به سرکرده‌های این گروه تروریستی چه خواهد بود، گفت: اگر از میان سرکردگان گروه‌های تروریستی آدم‌های قابل اتکایی وجود داشته باشد که عربستان بتواند به آنها تکیه کند، به طور حتم به آنها فرصت خواهد داد و امکاناتی را در اختیارشان قرار می‌دهد.

این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: ولی با توجه به سابقه گروه‌های تکفیری و تروریستی در منطقه؛ این‌ها کسانی هستند که وجاهت ندارند، نه غیور هستند و نه چهره قابل اتکا سیاسی و نظامی و زمانی که سرکوب می‌شوند دوباره به پناهگاه‌های خودشان برمی‌گردند تا فرصتی برای بروز و ظهور داشته باشند.

انتهای پیام/

برچسب ها: عربستان ، داعش ، تروریسم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.