سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رستم قاسمی:قیمت برق صادراتی منطقی نیست/معاون وزیر نیرو:این تعبیر برای برق صادراتی نادرست است

فلاحتیان گفت:در بحث صادرات برق مسایل اقتصادی و پایداری شبکه نیز مطرح است و این تعبیر که قیمت برق صادراتی منطقی نیست نادرست است؛چرا که در حال حاضر هر کیلو وات ساعت برق صادراتی 8 برابر قیمت داخلی است.

فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به این سوال که همواره قیمت صادراتی برق از سوی کارشناسان و افراد مختلف پایین اعلام شده موضع وزارت نیرو در این خصوص چیست؟ گفت: اساسا قیمت صادرات برق به کشورهای همسایه پایین نیست و اگر مقایسه‌ای با قیمت صادراتی برق دیگر کشورها داشته باشیم ملاحظه‌ می‌شود که قیمت برق صادراتی ایران بالاتر از آنها است. 

وی در ادامه درخصوص صحبت‌های روز گذشته رستم قاسمی مبنی بر اینکه قیمت صادراتی برق منطقی نیست؛ادامه داد: این تعبیر درستی نیست که در بحث قیمت برق صادراتی صرفا مسائل سوخت مایع و گاز را برای محاسبه در نظر بگیرند. 

معاون وزیر نیرو ادامه داد:در کشور بخشی از تولید نیروی برق از نیروگاه‌های برق آبی است و قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت آن زیر 100 تومان است در حالی که قیمت برق صادراتی آن بالای 300 تومان است و این از نظر اقتصادی به صرفه است. 

فلاحتیان تصریح کرد: صنایع دیگر نظیر سیمان و فولاد نیز برای تولید محصولاتشان گاز و برق زیادی با قیمت یارانه‌ای مصرف می‌کنند پس در صادرات این نوع کالاها نیز به نوعی سوخت فسیلی صادر می‌شود. 

معاون وزیر نیرو ادامه داد: در بحث صادرات باید جنبه‌های مختلف موضوع به ویژه در شرایط تحریم را در نظر بگیریم. 

وی افزود: میزان مصرف برق کشور در زمستان و تابستان متفاوت است به گونه‌ای که در تابستان بار سرمایش پیک مصرف را تا 20 هزار مگاوات افزایش می‌دهد  و این امر موجب شده تا سرمایه‌گذاری‌هایی سنگینی در بحث ساخت نیروگاه‌ها صورت گیرد. 

فلاحتیان گفت: از این سرمایه می‌توان در فصل‌های بهار، پاییز و زمستان که پیک مصرف بالا نیست استفاده کرد و صادرات غیرنفتی داشته باشیم و این امر صادرات برق را اقتصادی نشان می‌دهد. 

معاون وزیر نیرو در ادامه به صادرات 12 میلیارد کیلووات ساعتی برق در سال اشاره کرده و گفت: علاوه بر صادرات سالانه 4 میلیارد کیلووات ساعت واردات برق داریم که بحث واردات نیز برای کشور اقتصادی است؛چرا که قیمت برق وارداتی نسبت به برق صادراتی پایین‌تر است و همین امر سودآوری برای کشور به همراه دارد. 

فلاحتیان گفت: با واردات برق و ترانزیت آن به کشورهای پیرامونی در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز قدم برداشته‌ایم. 

وی با اشاره به افزایش تولید گاز در کشور ادامه داد: با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف اقتصادی، مناسبات سیاسی و امنیت ملی قطعا برقی که با استفاده از گاز تولید می‌شود و صادرات آن منافع زیادی را به دنبال خواهد داشت. 

فلاحتیان تصریح کرد: صادرات برق را نمی‌توان صرفا با عدد و رقم محاسبه کرد ضمن اینکه اکثر کشورها شبکه برقشان به کشورهای پیرامون متصل هستند و این امر به خاطر تفاوت افق سرما و گرمای کشورها است. 

معاون وزیر نیرو افزود: در کشور ما نیز پیک مصرف برق در تابستان و زمستان متفاوت است؛می‌توان برق مازاد را در زمان کم‌باری به کشورهای دیگر صادر کرد. 

وی گفت: با متصل بودن شبکه برق به کشورهای همسایه نیز می‌توان در زمان پیک به ارزان ترین روش برق را خریداری و از سرمایه‌گذاری اضافی خودداری کرد. 

وی ادامه داد: صادرات و واردات برق امری اجتناب‌ناپذیر است و به امنیت و پایداری شبکه کمک می‌کند؛بنابراین در این بحث صرفا مسائل اقتصادی ملاک نیست. 

فلاحتیان با اشاره به اینکه در حال حاضر هر کیلووات ساعت برق به قیمت 50 تومان به مشترکان فروخته می‌شود؛گفت: بخشی از این رقم تحت یارانه نقدی مجددا به مردم باز گردانده می‌شود و درآمد وزارت نیرو بابت هر کیلو وات برق 40 تومان است. 

معاون وزیر نیرو تصریح کرد: این در حالی است که به کشورهای پیرامونی قیمت هر کیلووات ساعت برق 10 سنت به فروش می‌رود یعنی چیزی حدود 330 تومان که هشت برابر قیمت فروش برق داخلی است. 

وی در پایان تأکید کرد: بنگاه‌های اقتصادی زمانی می‌توانند به حرکت خود ادامه دهند که اقتصادی باشند و در صنعت برق نیز باید هزینه تولید برق پاسخگوی نیازهای اقتصادی فرایند تولید، توزیع و انتقال باشد. 

انتهای پیام/
برچسب ها: برق ، صادرات ، واردات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.