وی با اشاره به وجود 13 کانون فرسایش بادی در استان که تمام شهرستانهای یزد را تحت تاثیر قرار داده است، افزود: استان یزد به دلیل برخورداری از پوشش گیاهی ضعیف، در معرض فرسایش آبی قرار دارد به نحوی که 70 درصد از هفت میلیون و 800 هزار مترمعکب نزولات جوی در استان به صورت سیلاب و هرزآب به هدر میرود که این امر اهمیت مقوله آبخیزداری را نشان میدهد.
وکیلی از مهمترین اقدامات این اداره کل را اجرای کمربند سبز به ویژه برای شهرهای یزد، زارچ و اشکذر که در معرض طوفان و غبار و ریزگردها هستند، ذکر و تصریح کرد: هر هکتار جنگل معادل 168 تن غبار جذب میکند.
وی به اجرای کمربند سبز شهر یزد در محدودهای به مساحت 3600 هکتار اشاره کرد و گفت: تا قبل از سال 1391 در این طرح نهالکاری در 190 هکتار اجرا شده بود ولی در سال گذشته در سطح 100 هکتار اجرا شده و امسال نیز به مناسبت هفته درختکاری در 70 هکتار با اعتباری معادل 2 میلیارد و 500 میلیون ریال با حضور مسئولان دوستداران طبیعت، در روز جمعه، 15 اسفندماه نهالکاری خواهد شد.
امسال 50 هکتار دیگر از کمربند سبز شهرهای زارچ و اشکذر با استفاده پساب آب یزد اجرا خواهد شد و این در حالی است که در سال گذشته 70 هکتار از این طرح نهالکاری اجرایی شده بود.
وکیلی همچنین از آغاز عملیات جنگل کاری طرح 20 هکتاری منطقه کنج کوه شهرستان مهریز با اعتباری بالغ بر 220 میلیون ریال با همکاری بسیج خبر داد.
مدیر کل منابع طبیعی یزد گفت: استان یزد در حوزه حفاظت از اراضی ملی به عنوان پایلوت طرح کاداستر کشور در حال نقشه برداری از 500 هزار هکتار از این عرصهها با اعتباری معادل 1.5 میلیارد تومان است که تاکنون 30 درصد از این طرح اجرایی شده است.
وکیلی با اشاره به پدیده زمینخواری در مناطق ییلاقی و حاشیه شهرهای استان، از روشهای نوین تجاوز زمینخواران به عرصههای ملی با دور زدن قانون خبر داد و گفت: در 11 ماهه امسال 685 پرونده زمینخواری به مساحت 827 هکتار در استان تشکیل شده که تاکنون 88 مورد به وسعت 335 هکتار منجر به خلع ید شده و 67 مورد نیز در حال خلع ید است.
انتهای پیام/ز