سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استفاده از مایکروویو ریسک دارد؟

اگر چه تاکنون محققان به طور قطعی و علمی خطرات این وسیله را به اثبات نرسانده‌اند اما توصیه اکثر متخصصان این است که ریسک نکرده و سلامتی خود را با اشعه‌های ساطع شده از این ابزار به خطر نیندازید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از تسنیم از آرمان، البته نمی‌توان گفت که مایکروویو ارزش غذایی مواد غذایی را از بین می‌برد؛ بلکه این شیوه پخت است که مواد مغذی را نابود می‌کند. مواد غذایی پخته شده در این وسیله به دلیل اشعه‌ها و اصطحکاک‌های آن حدود 60 تا 90 درصد ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند؛ البته اگر آفت‌کش ها و دیگر سموم شیمیایی موجود در مواد غذایی را حساب کنید خواهید دید که هیچ ماده مغذی از غذایتان دریافت نمی‌کنید. توجه داشته باشید اصطحکاک‌های مولکولی که اشعه‌های مایکروویو برای گرم کردن غذا ایجاد می‌کنند روند خراب شدن مواد غذایی را سرعت می‌دهد. این وسیله همچنین باعث تولید رادیکال‌های آزاد و یون‌ها می‌شود که باکتری‌های موجود در مواد غذایی را از بین برده اما سموم و میکروتوکسین‌های آن را حفظ می‌کند.


یکی از دلایل خوب و منطقی برای استفاده نکردن از مایکروویو اطلاع یافتن از نحوه کار این ابزار است. آیا می‌دانستید که مهندسان برق زمانی که بررسی‌هایی را روی رادارها انجام می‌دادند به طور اتفاقی وسیله ای به نام مایکروویو را اختراع‌کرده‌اند؟ در واقع این دانشمندان در بین مطالعات سنگین خود به طور اتفاقی ابزار شگفت‌انگیزی را اختراع کردند که می‌تواند در یک چشم به هم زدن حتی یک ماده غذایی یخ‌زده را گرم کند. قطعه ی اصلی ماکروویو لامپ امواج یا مگنترون است. تعبیه این لامپ در یک جعبه فلزی با ایجاد نوعی اصطکاک (2 و نیم میلیارد در ثانیه) در بین مولکول های آب موجود در ماده غذایی باعث گرم شدن آن می‌شود. در اثر این فشار آب به جوش می‌آید و غذا گرم می‌شود. در واقع اشعه‌های ساطع شده از این لامپ مگنترون است که به پخته شدن و یا گرم شدن غذا کمک می‌کند و این همان روندی است که به سلامت غذا و در نهایت سلامت بدن ما آسیب  می‌زند.


محققان برای نشان دادن سمیت بالقوه اشعه‌های بالقوه  مایکروویو بررسی‌های متعددی انجام داده‌اند. یکی از این پژوهش‌ها بسیار قابل توجه است. یک محقق فرانسوی برای بررسی آسیب مایکروویو دو دسته گل از یک گیاه و در یک ساعت چید و در دو گلدان مختلف قرار داد. یکی از این گلدان‌ها با آب معمولی شیر پر شده بود و دیگری از آبی که در مایکروویو جوشانده و سپس خنک شده بود. آب هر دو گلدان نیز از همان شیر بوده و دمای یکسانی داشتند. این محقق بعد از مدتی متوجه شده که گل‌های داخل گلدان حاوی آب معمولی، تر و تازه تر از گل‌های گلدان دیگر مانده اند. در واقع این محقق مشاهده کرده است که گل های داخل گلدانی که پر از آب جوشانده در مایکروویو بود با سرعت زیادی پلاسیده شدند. نگرانی اصلی این است که برخی از مادرها شیر بچه‌ها را در مایکروویو گرم کرده و به بچه‌ها می‌دهند. این مادرها برای صرفه جویی در زمان و هر چه سریع تر رساندن شیر به بچه ها این کار را انجام می‌دهند اما همین کار به ظاهر مطمئن می‌تواند سلامتی کودکان را به خطر بیندازد.


اشعه‌های مایکروویو روی طعم مواد غذایی تاثیر می‌گذارند و در واقع باعث بی مزه شدن و تغییر بافت غذا می‌شود. البته شاید نتوان گفت که تغییر طعم روی سلامتی تاثیر منفی می‌گذارد اما اگر جزو افرادی هستید که دلتان می‌خواهد طعم غذا را آنگونه که هست بچشید آن را داخل مایکروویو نگذارید.


اگر چه سازنده‌های این دستگاه در ابتدا اطمینان خاطر می‌دادند که اشعه‌های آن در داخل اتاقک آهنی زندانی شده و به بیرون درز نمی‌کند اما نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که این ادعا دروغ است. درست است که لوازم داخلی مایکروویو از استحکام و اطمینان بالایی برخوردار است اما در هر حال سدی برای خروج و ساطع شدن اشعه‌ها به محیط بیرون وجود ندارد. با وجود تمام ادعاهایی که برای امنیت بالای این دستگاه وجود دارد اما با این حال  قرار داشتن در کنار مایکروویو روشن برای همه بخصوص کودکان کم سن و سال خطرناک است.با وجود اینکه میزان و قدرت این اشعه‌ها ضعیف است اما اگر عادت دارید که روزانه چندین مرتبه از این ابزار استفاده کنید مراقب باشید. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که اشعه‌های این وسیله باعث ناباروری در مردها و همچنین ابتلا به برخی از سرطان‌ها می‌شود. بهتر است بدانید که خود سازنده های مایکروویو توصیه می‌کنند غذای پخته شده یا گرم شده در این وسیله را بعد از 6 الی 10 دقیقه مصرف کنید. بنابراین لازم است که کمی هشیارتر باشید.
برچسب ها: وبگردی ، مایکروویو ، غذا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.