سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زوال رژیم اشغال‌گر

مهاجرت معکوس از سرزمینهای اشغالی

نخست وزیر رژیم صهیونیستی هفته قبل ار ۱/۱ میلیون یهودی باقی مانده در اروپا خواست که به اسرائیل مهاجرت کنند. ارائه پناهگاه امن به یهودیان، قسمتی از هویت جعلی رژیم صهیونیستی بوده است. آلیا، واژه‌ای عبری برای مهاجرت یهودیان به سرزمین موعود است. اما سخنرانی اخیر بنیامین نتانیاهو و تشویق یهودیان به مهاجرت، دلایل دیگری نیز داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هفته قبل ار ۱/۱ میلیون یهودی باقی مانده در اروپا خواست که به سرزمینهای اشغالی مهاجرت کنند. ارایه پناهگاه امن به یهودیان، قسمتی از هویت جعلی رژیم صهیونیستی بوده است. آلیا، واژه‌ای عبری برای مهاجرت یهودیان به سرزمین موعود است. اما سخنرانی اخیر بنیامین نتانیاهو و تشویق یهودیان به مهاجرت، دلایل دیگری نیز داشت.

مهاجرت به اسراییل پس از فروپاشی شوروی رشد نزولی داشته است. کمتر از ۲۰ هزار نفر در سال مهاجرت می‌کنند که بیشتر آنان از اتیوپی و کشورهای جدا شده از شوروی سابق هستند. یان لوستیک، دانشمند سیاسی در دانشگاه پنسلوینیا در این زمینه مطالعه کرده است. او می‌گوید بسیاری از مهاجران اخیر، انگیزه‌های اقتصادی دارند. برخی از آنان،‌ نسبت خانوادگی دوری با یهودیان دارند؛ مثلا فقط یک پدربزرگ یهودی دارند. حدود ۷۵٪ جمعیت اسرائیل، یهودی هستند. در حالی که در دهه ۱۹۶۰ میلادی، این رقم،‌ حدود ۹۰٪ جمعیت بود.

یهودیان غرب اروپا نسبت نزدیک‌تری با یهودیت داشته و علاقه بیشتری برای مهاجرت به اسراییل دارند. ۷ هزار نفر از ۲۶ هزار و پانصد یهودی فرانسه و ۶۲۷ نفر از انگلیس، سال گذشته به اسرائیل رفتند. در حالی که این آمار از دیگر کشورهای اروپا، زیر پانصد نفر بوده است.

طبق مرکز آمار اسرائیل سالانه حدود ۷۱۰۰ نفر، مهاجرت معکوس می‌کنند. پژوهشی در سال ۲۰۱۳ میلادی نشان می‌دهد یک سوم ساکنین اسرائیل به ترک این سرزمین فکر کرده‌اند. اما بر اساس کانال ۱۰ رژیم صهیونیستی، ۵۶٪ ساکنان فلسطین اشغالی به فکر مهاجرت هستند. برلین مقصدی محبوب بین ترک‌کنندگان جوان است. حدود ۱۷ هزار یهودی از اسرائیل امروزه در پایتخت آلمان زندگی می‌کنند. مسوولین آلمانی می‌گویند که این عدد نسبت به سال ۲۰۰۶، ۴۰٪ رشد داشته است.

همچنین گزارش‌ها نشان می دهد اسرائیلی‌ها هنوز بر این باور نیستند که مهاجرت معکوس با ارزش های صهیونیسم منافات دارد به همین منظور بر خلاف تلاش‌های صهیونیسم بین الملل برای انتقال یهودیان از مناطق مختلف جهان، یهودیان مهاجر از فلسطین اشغالی، آشکارا در دیگر کشورها همایش و کنفرانس برگزار می‌کنند و ابایی از افشای مهاجرت معکوس خود ندارند.

حتی یکی از سوال‌هایی که این روزها در محافل یهودیانی که به غرب کوچ کرده‌اند مطرح است این است که نباید از ما بپرسید چرا فلسطین اشغالی را ترک کرده‌ایم بلکه سئوال اساسی این است که چگونه چندین سال در آن خاک باقی مانده بودیم؟

چند ماه قبل بسیاری از خبرگزاری‌های آلمانی و روزنامه «هاآرتص اسراییل» به بازتاب خبر فراخوان جوان بیست و پنج ساله اسرائیلی مقیم برلین، در صفحه فیس بوک خود با عنوان «به برلین مهاجرت و اسرایل را ترک کنید» پرداختند. این خبر با واکنش منفی بسیاری از دولتمردان اسراییلی مواجه شد. پس از چهار روز از تاریخ انتشار خبر، بیش از یک میلیون اسرائیلی از پست فیس بوک این جوان بازدید و ده‌ها هزار نفر هم آمادگی خود را برای مهاجرت به برلین اعلام کرده اند.

در بخش نظرات، شهروندان اسراییلی بر گرانی هزینه‌های زندگی تاکید داشتند. وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی ، با خاین معرفی کردن این جوان، به شدت این اقدام را محکوم و عملی ضدصهیونیستی خوانده است. در این صفحه فیس بوک به زبان عبری آمده است: نسل های جوان در اسرائیل هیچ آینده‌ای ندارند زیرا گذشتگان ما هم با وجود تلاش های زیاد، زندگی خوبی نداشتند. نزدیک به 21 درصد از جمعیت اسرائیل، فقیر و کم درآمد هستند. نخست وزیر نتانیاهو، تنها از تهدایدت ناشی از ایران و یا راکت های حماس سخن می گوید، ولی از تورم بالای کشور سخنی به میان نمی آورد.

دولت اشغالگر صهیونیستی، آماری از مهاجرینی که بعد از چند سال، این سرزمین را مجدد ترک می‌کنند،‌ منتشر نمی‌کند. اما ارقام غیررسمی حاکی از آن است که ۱۲٪ ۱ ازیک و نیم میلیون یهودی مهاجرت کرده از شوروی سابق، این سرزمین را ترک کرده‌اند.

بسیاری از مهاجران به اسراییل، موقعیت شغلی بدتری در اقتصاد این کشور داشته‌اند. حدود ۲۵٪ مهاجرین از شوروی سابق، مشکلات مالی دارند. مهاجران از اروپای غربی، سرمایه بیشتری ارند اما طبق گزارش دانشگاه پنسلوینیا، ۴۰ تا ۵۰ درصد آن‌ها مجددا این سرزمین را ترک می‌کنند.

طبق گزارشی که روزنامه هاآرتص منتشر کرده، انگیزه افراد در مهاجرت معکوس، عموما انگیره مالی است. در اسرائیل، مهاجرت معکوس را،‌ فرار ترسوها می‌نامند. اما واقعیت این است که امروزه افراد تحصیل‌کرده و نخبگان، بیشتر به دلایل اقتصادی این سرزمین را ترک می‌گویند. هم‌چنین بسیاری معتقدند که دانشگاه‌های اسرائیل، قابل رقابت با دانشگاه‌های مطرح دنیا نیستند و تحصیل در خارج،‌ بهتر خواهد بود.

منبع: فردا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.