به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، يحيي سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری که صبح امروز(یکشنبه)برگزار شد، با اشاره به تغییر روند معلولیت در جامعه و افزایش بیماران روانی مزمن و تعداد افراد پشت نوبتی در این حوزه اظهار کرد:در انتهای سال 93 با تاسیس 3 الی 4 مرکز برای حومهی تهران، اصفهان و احتمالا گیلان با ظرفیت 100 نفر سازمان بهزیستی میتواند پشت نوبتیهای بیماران روانی مزمن را وارد چرخهی حمایتی سازمان نماید.
وی افزود: در سال آینده با پیشرفتهایی که در جلسات استانی و کشوری حاصل شده، شاهد راه اندازی کمیتههای توانبخشی خواهیم بود که مسیر را برای افراد معلول مشخص میکنند.
سخنگویی به صدور کارت معلولیت اشاره و تصریح کرد: 6 هزار کارت معلولیت در استان تهران و 150 هزار کارت معلولیت در سطح کشور صادر میشود که در این راستا 1.5 میلیون معلول نیازمند صدور کارت معلولیت هستند و هزینهی هر کارت بین 10 تا 15 هزار تومان است.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: تشکیل شورای عالی معلولین که اعضای آن را وزرا تشکیل میدهند و زیر نظر ریاست محترم جمهور اداره میشود، به زودی انجام خواهد شد.
وی گفت: ریاست محترم جمهور روز اول ژانویه در بازدید از مراکز ارامنه دستور فرمودند که تجهیزات اعضای تحت پوشش سازمان بهزیستی تا 6 ماهه نخست سال 94 تامین شود که به این منظور اعتبار 100 میلیارد تومانی به این امر اختصاص داده شد.
سخنگویی به قانون جامعه حمایت از حقوق معلولین اشاره کرد و اظهار داشت: این قانون به تصویب کمیسیونهای اجتماعی رسیده و در آن 63 ماده تنظیم شده که منتظر تصویب هیات وزیران است.
وی با اشاره به تعامل با NGO ها و برون سپاری که یکسری از مسئولیت های حوزه توانبخشی است، افزود: 18 اسفند ماه سال جاری اولین مرکز توانبخشی زایه نخایی در مولوی راه اندازی خواهد شد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه پس از 20 سال خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه در سازمان بهزیستی کشور رقم خورد، ادامه داد: این امر در شاهرود (استان سمنان) آغاز شده و در حال حاضر در 100 درصد استانهای کشور به مرحلهی اجرا در میآید.
وی با اشاره به برگزاری کنگرهی توانبخشی مبتنی بر جامعه در خرداد ماه گفت: در سال 94 تمامی شهرهای زیر 50 هزار نفر وارد طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه میشوند
وی به ترخیص معلولین از مراکز توانبخشی اشاره کرد و گفت: برای این امر اعتبار 2 میلیارد تومانی در نظر گرفته شده تا از رسوب معلولین در مراکز جلوگیری و آنها به دل جامعه و خانواده برگردانده شوند که برای این امر به خانواده هر فرد بین 100 تا 160 هزار تومان کمک هزینهی نگهداری پرداخت میشود که این 60 درصد از هزینهی نگهداری معلولین در مراکز است.
سخنگویی بیان کرد: طبق صحبتهایی که با بسیج سازمان بهزیستی انجام شده، از داوطلبان بسیج در ارائه خدمات توانبخشی مبتنی بر خانواده استفاده خواهیم کرد تا بتوانیم افراد تحت پوشش را به این وسلیه افزایش دهیم.
وی ادامه داد: استاندارد سازی مراکز توانبخشی یکی از طرحهای سازمان بهزیستی کشور است که در نظر داریم به این وسیله تمامی مراکز خود را دارای آرم استاندارد نماییم.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه تفاهم نامه سازمان بهزیستی کشور با شورای عالی استانها به زودی امضا خواهد شد، افزود: شهرداری در این طرح به سازمان بهزیستی در شناسایی و ارائه خدمات به افراد مجهول الهویه کمک میکنند که در آن از پتانسیل استانها و جلب مشارکتهای مردمی استفاده خواهیم کرد.
وی گفت: 16 هزار نفر معلول زایه نخایی در بانک اطلاعات سازمان بهزیستی کشور ثبت شده که از این ماه به آنها حق پرستای 120 هزار تومانی پرداخت خواهد شد و تا پایان سال به تمامی این افراد حق پرستاری پرداخت میشود.
سخنگویی با اشاره به برپایی اولین نمایشگاه تجهیزات وسایل کمک توانبخشی گفت: این نمایشگاه برای اولین بار امسال برپا شده بود که در سال آینده شاهد برپایی دومین نمایشگاه وسایل توانبخشی در سطح کشور خواهیم بود.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه برای کاشت حلزون هیچ پشت نوبتی در سطح کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: 5 میلیارد اعتبار به این امر اختصاص داده شده و سازمان بهزیستی کشور هیچ پشت نوبتی را در این راستا ندارد.
زهرا نوپرست مدیر کل دفتر توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه این نشست گفت: مراکز اختلالات اوتیسم در 22 استان کشور راه اندازی شد و در حال حاضر 38 مرکز اختلالات بیماران اوتیسم در سطح کشور وجود دارد که تا پایان سال به 40 مرکز میرسد.
وی ادامه داد: هزار و 800 کودک مبتلا به اوتیسم و خانوادههایشان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و سازمان بهزیستی به مراکز اختلالات اوتیسم برای هر فرد 300 هزار تومان یارانه پرداخت میکند و سهم خانواده تنها 150 هزار تومان است.
مدیر کل دفتر توانبخشی ادامه داد: مراکز اختلالات اوتیسم میتواند پایگاهی مناسب برای شناسایی افراد مشکوک به اوتیسم باشد.
نوپرست افزود: سازمان بهزیستی کشور 943 مرکز غیر دولتی توانبخشی روزانه دارد که نسبت به سال گذشته 78 مرکز افزایش پیدا کرده و افرادی که به مراکز مراجعه میکنند، میتوانند از یارانه این مراکز استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی در راستای وسایل کمک توانبخشی سامانهای را طراحی کرده است افزود: از ابتدای سال 94 افرادی که دارای پرونده هستند، میتوانند وسایل کمک توانبخشی خود را از این طریق دریافت نمایند.
نوپرست ادامه داد: 87 هزار نفر وارد خدمات توانبخشی شدهاند و 210 هزار نفر نیازمند دریافت وسایل کمک توانبخشی هستند.
رامین رضایی مدیر کل دفتر توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور در ادامه این نشست گفت: یک هزار و 71 مرکز توانبخشی در سطح کشور وجود دارد که به 69 هزار و 740 نفر خدمات ارائه میشود که 46 هزار و 78 نفر در مراکز نگهداری شبانه روزی، 118 هزار و 129 نفر ویزیت در منزل، 5 هزار و 533 نفر در طرح مراقبی خدمات دریافت میکنند.
وی ادامه داد: 253 مرکز سالمندان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند که 14 هزار و 117 نفر در آن خدمات دریافت میکنند و 278 مرکز معلولان ذهنی تحت پوشش سازمان هستند که به 20 هزار و 89 نفر ارائه خدمت میکند.
مدیر کل دفتر توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در توانبخشی مبتنی برجامعه 8 هزار و 830 نفر خدمات دریافت میکنند، افزود: 3 هزار و 184 نفر پشت نوبت دریافت خدمات سازمان بهزیستی هستند.
وی ادامه داد: هزار و 179 نفر از مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی ترخیص شدند که برای نگهداری آنها در منازل مبلغ 100 تا 150 هزار تومان به خانوادههای آنها پرداخت میشود.
نوپرست با اشاره به اینکه 246 مرکز سازمان بهزیستی در سال جاری توسط تیم کارشناسی مورد بازدید قرار گرفته است، گفت: 11 هزار و 446 مدد جوی مجول الهویه که با حکم قضایی به سازمان معرفی شدند، خدمات دریافت میکنند.
کیوان دواتگران مدیر کل دفتر توانمند سازی سازمان بهزیستی در این نشست با اشاره به طرح cpr (توانبخشی مبتنی بر جامعه) گفت: در این طرح 356 هزار و 500 نفر در مناطق روستایی شناسایی شدند که توانمند سازی معلولین روستایی و خانوادههای آنها توسط 442 گروه همیار در سراسر کشور انجام میشود که در این راستا 5 هزار و 17 شورای توانبخشی در روستاها داریم که با صندوق حمایتها و تشکلهای غیر دولتی در مناطق روستایی حمایت میشود که در این راستا 30 هزار روستا تحت پوشش خدمات هستند و 8 هزار و 284 دهیاری در روستاها و 6 هزار و 344 خانهی بهداشت در این حوزه با سازمان بهزیستی همکاری میکنند.
وی با اشاره به اینکه 3 هزار و 244 پلاک ویژه خودرو برای افراد معلولی که تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند، صادر شده که این امر بدون هیچ هزینهای بوده است.
مدیر کل دفتر توانمند سازی سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: 16 هزار و 354 نفر در بانک اطلاعاتی زایه نخاییها ثبت نام شدهاند که به 12 هزار و 500 نفر آنها تحت پرستاری پرداخت میشود که تا پایان سال برای کل این جمعیت کمک هزینهی حق پرستاری پرداخت خواهد شد.
انتهای پیام/