سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد

آستان‌های مقدس و قرارگاه‌های سازندگی مکلف به پرداخت مالیات شدند/ آیا نذورات هم مشمول مالیات می‌شود؟

نمایندگان مجلس، آستان‌های مقدس و قرارگاه‌های سازندگی را مکلف کردند اظهارنامه مالیاتی و حساب سود و زیان مرتبط با سهام خود در شرکت‌ها و موسسات با فعالیت اقتصادی را تسلیم اداره مالیات کرده تا مالیات آن را پرداخت نمایند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، نمایندگان مجلس در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه 94 با تصویب بند الحاقی 2 تبصره 9 این لایحه موافقت کردند.  
 
براین اساس؛ آستان‌های مقدس و قرارگاه‌های سازندگی مکلفند در سال ۱۳۹۴ اظهارنامه مالیاتی و حساب سود و زیان درآمدهای سال ۱۳۹۳ مرتبط با سهام خود در شرکت‌ها و مؤسسات با فعالیت‌های اقتصادی نظیر صنعتی، معدنی، تجاری و خدماتی را تسلیم ادارات مالیات کرده و مالیات آن را براساس قانون مالیات‌های مستقیم پرداخت نمایند. منابع درآمدهای مالیاتی شرکت‌های تابعه آستان قدس رضوی موضوع این بند هر ساله در قالب قوانین بودجه سالانه به صورت جمعی – خرجی در اختیار این آستان قرار می‌گیرد.  
 
در جریان بررسی این بند احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم پیشنهاد داد "آستان‌های مقدس" از این بند حذف شود چرا که وی معتقد بود آستان‌های مقدس از جمله آستان قدس رضوی نباید مالیات بدهند.
 
اما احمد توکلی نماینده مردم تهران با این پیشنهاد مخالفت کرد.
 
وی افزود: مالیات بر نذورات نیست بلکه مالیات بر درآمدهای شرکت‌های احتمالی اماکن مقدسه است.
 
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: مهمترین مسئله در افزایش کار اقتصادی رقابت است و اگر دسته‌ای از شرکت‌ها از مالیات معاف باشند باعث کاهش کارآیی کل اقتصاد خواهند شد مگر این که درآمد آن‌ها جایی هزینه شود که خدمات می‌دهند.
 
وی تصریح کرد: آستان قدس خدمات اجتماعی ارائه می‌کند همان خدماتی که وظیفه دولت است و در دنیا خیریه‌هایی که وظایف دولتی را انجام می‌دهند از مالیات معاف هستند.  
 
توکلی تصریح کرد: این بند صرفا برای شفافیت است و این شفافیت جلوی برخی خدای ناکرده کج روی‌هایی را خواهد گرفت.
 
وی گفت: بند الحاقی 2 تعارضی با حکم امام(ره) ندارد چرا که مالیات بلافاصله برمی‌گردد و صرفا اظهارنامه پر می‌شود.
 
اما ایرج ندیمی نماینده مردم سیاهکل موافق پیشنهاد امیرآبادی فراهانی در مورد حذف آستان‌های مقدس از این بند بود.
 
وی افزود: قانون بودجه یک ساله بوده و ما نباید حکم دائمی بنویسیم.
 
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: با اصل موضوع منکر نیستم ولی جای آن اینجا نیست.
 
در ادامه فرهاد دژپسند معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در مخالفت با پیشنهاد حذف "آستان‌های مقدس" گفت: منظور از این موضوع نذورات نیست چرا که نذورات قانون مستقل دارد و معاف از مالیات است.  
 
وی تصریح کرد: اظهارنامه مالیاتی در این بند مد نظر بوده و اتفاقا جای آن اینجاست چرا که قانون بودجه ناظر بر طرف‌های درآمدی و هزینه‌ای است.
 
وی تصریح کرد: این که دوستان می‌گویند عدد آن رقم زیادی نیست پس چرا می‌خواهند حذف کنند بلکه باید شفافیت ایجاد شود.  
 
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تصریح کرد: شرکت‌های مربوط به آستان بنا به فرمان امام خمینی(ره) معاف از پرداخت مالیات هستند و به همین دلیل در این بند گفته شده جمعی- خرجی یعنی همانجا صرف می‌شود.
 
در پایان محمد مهدی مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق نیز تصریح کرد: شاید تلقی این باشد که منظور مجلس دریافت درآمد از نذوراتی است که مردم داخل ضریح آستان‌های مقدس می‌اندازند در حالی که این چنین نیست.
 
وی افزود: ما اصلاح و تاکید می‌کنیم که پول‌های داخل ضریح مشمول مالیات نمی‌شوند بلکه شرکت‌های آستان مقدس اظهارنامه مالیاتی پر خواهند کرد.  
 
سرانجام نمایندگان با 36 رای موافق، 93 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 94 نماینده حاضر در صحن علنی با پیشنهاد احمد امیرآبادی فراهانی مخالفت کردند.  
 
ناگفته نماند؛ محمود شکری نماینده مردم تالش نیز پیشنهاد حذف "قرارگاه سازندگی" از این بند الحاقی را داشت که نمایندگان با آن نیز مخالفت کردند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.