سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شینهوآ:

لشگرکشی‌های آمریکا به گسترش تروریسم منجر شد/در نبود ایران، اتلاف آمریکا ناقص است

خبرگزاری شینهوآی چین در یادداشتی با انتقاد از عملکرد اتلاف آمریکایی ضد داعش، به دلیل عدم حضور کشورهایی مثل ایران که قابلیت مبارزه علیه داعش را دارند، این ائتلاف غیرجامع دانست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، در آستانه برگزاری نشست ضدتروریسم و افراطی‌گری در آمریکا، روز گذشته خبرگزاری شینهوآی چین در یادداشتی با عنوان «عمو سام؛ رهبر مبارزه با تروریسم یا مولّد تروریسم؟» نسبت به توانایی دولت آمریکا برای از بین بردن ریشه تروریست و افراطی‌گری ابراز تردید کرده و هویت دولت آمریکا در قبال تروریست را مولّد تروریست دانست.

شینهوا در ادامه این گزارش به انتقاد از رویکردهای واشنگتن در قبال تروریسم پرداخته و نقش سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه را برافروخته کردن شعله‌های افراطی‌گری در این منطقه دانست. (جزییات بیشتر)

امروز و کمی پیش از برگزاری این نشست، شینهوآ، در یادداشتی دیگر، میزبانی نشست ضدتروریسم و افراطی‌گری امروز (چهارشنبه) در واشنگتن برای «بررسی تلاش‌های ضد تروریسم در جهان» را مورد انتقاد قرار داد.

لشگرکشی‌های آمریکا به گسترش تروریسم منجر شد

«باراک اوباما» ریس جمهور آمریکا قرار است میزبان این نشست ضد افراطی‌گری باشد؛ متخصصان عرصه امنیت و هم‌چنین مقامات دولتی از کشورهای عضو «ائتلاف آمریکایی ضد داعش» نیز در این نشست شرکت خواهند داشت تا پشت پرده حملات تروریستی اخیر در اروپا را بررسی کنند.

شینهوآ در ادامه نوشته است که از زمان حادثه یازده سپتامبر در سال 2001 تاکنون، آمریکا فعالانه در مبارزات بین‌المللی علیه تروریسم پیشگام بوده است.

این یادداشت ادامه می‌دهد که آمریکا در زمان ریاست جمهوری «جورج بوش» پسر تحت نام «مبارزه با تروریسم» دو حمله پشت سر هم به افغانستان و عراق انجام داد که این حملات به جای سدکردن تروریسم، فعالیت‌های تروریستی و خشونت‌آمیز که جان هزاران انسان بی‌گناه را می‌گیرد، شعله‌ورتر کرد.

شینهوا با بیان اینکه از زمان حملات یازده سپتامبر، اقدامات نظامی آمریکا در منطقه به گسترش تروریسم در جهان منجر شده، نوشته است: «سال گذشته و در سیزدهمین سال حملات یازده سپتامبر،‌ اوباما استراتژی خود برای متحد شدن با دیگر کشورها برای اقدامات نظامی علیه داعش را از طریق سخنانی تلویزیونی اعلام کرد. در مقایسه با ائتلاف بوش، این ائتلاف ضد تروریستی تازه، که به دست اوباما پیشنهاد شد، گسترده‌تر و شامل 60 کشور و سازمان‌های منطقه‌ای است که برخی از آنان نقش فعالی در حملات هوایی علیه داعش داشتند.»

در نبود ایران، سوریه و روسیه، ائتلاف آمریکا ناقض است

به نوشته شینهوآ، اما این ائتلاف برای مبارزه علیه داعش جامع نیست چراکه کشورهای ایران، روسیه، سوریه و دیگر کشورهایی که قابلیت مشارکت در مبارزه علیه را دارا هستند، در این ائتلاف حضور ندارند.

این یادداشت می‌افزاید، علی‌رغم عملیات‌های ضدتروریستی آمریکا، هم‌چنان تهدید تروریست علیه امنیت بین‌الملل رو به افزایش است. در طول 5 ماه گذشته ائتلاف آمریکایی ضد داعش در ارائه راهبرد روشنی برای مبارزه علیه داعش شکست خورده و تقریبا هیچ کشوری نیست که تمایلی برای ارسال نیروی زمینی به عراق داشته باشد و تنها به حملات هوایی اکتفا می‌کنند.

شینهوا در این رابطه نوشته است: «این امر سوالات بسیاری از قابلیت ائتلاف آمریکایی علیه داعش، که بیشتر به یک ائتلاف سرهم‌بندی شده از کشورهای گوناگون با تمایلات متعدد می‌ماند، در ذهن ایجاد می‌کند.»

شینهوآ با بیان اینکه شعارهای بی‌محتوای مبارزه علیه تروریسم که کشورهای مختلف را به یکدیگر وصل کرده است، بهتر از بهانه مبارزه برای دموکراسی که در طول جنبش‌های عربی بی‌اعتبار شد، نیست، نوشته است: «تروریسم دشمن مشترک همه جهان است و این ائتلاف هم‌فکران و متحدان آمریکا علیه داعش نمی‌تواند در مبارزات علیه تروریسم پیروز باشد.»

در پایان گزارش شینهوا تصریح کرده است که مبارزه با داعش نیازمند همکاری کشورهای بیشتری است. و جامعه جهانی باید در این مبارزه «طولانی مدت»، با همکاری در زمینه‌های به اشتراک گذاری اطلاعات و در زمینه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و مالی اقدامات چندجانبه انجام دهد تا زمینه رو به رشد تروریسم را از بین ببرد.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.