سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان:

احتمال جیره بندی آب در بندرعباس/ سد استقلال به حجم مرده‌اش رسید

مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب هرمزگان گفت: 800 هزار نفر در هرمزگان با تنش آبی روبرو هستند که در صورت نبود بارندگی احتمال جیره بندی در این استان قوت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ خادمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مبنی بر اینکه در حال حاضر وضعیت سدهای استان در چه شرایطی است؟ گفت: سد جدین در طول سال همواره شرایط مناسبی دارد عمده مشکل مربوط به سد استقلال است که در  حال حاضر حجم مخزن آن نزدیک به 40میلیون متر مکعب است و این عدد حجم مرده سد محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: تامین آب بندرعباس آسیب پذیر است و اگر بارندگی رخ  ندهد و با وجود آنکه جیره بندی خط قرمز ما مجبور به نوبتی کردن آب در بخش‌های مختلف این استان خواهیم شد.

خادمی با اشاره به اینکه این استان 16سال با بحران خشکسالی روبروست ادامه داد: خشکسالی خسارت سنگینی به منابع سطحی استان وارد کرده که در عدد  و رقم نمی‌گنجد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان،‌ادامه داد:از 168 حلقه چاهی که آب شرب شهرهای استان را تامین می‌کرد58 حلقه خشک و 68 حلقه از حیظ التقاع خارج شده است و در حال حاضر 43 حلقه چاه آب شرب شهرهای استان را تامین می‌کند که با کاهش بارندگی‌ها روز به روز با افت شدید روبروست.

12شهر هرمزگان در تنش آبی


خادمی در ادامه به تنش آبی 12شهر استان اشاره کرد و گفت: مجموعه آب و فاضلاب با توجه به تجربه قبل محور اقدام برای مقابله با این بحران مدنظر دارد.

وی تصریح کرد: تشکیل کمیته بحران آب تعیین مسیر آب برای هر شهر و حفر چاه از زمره این اقدامات است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از شهرهای بستک، خمیر، بندرعباس، قلعه قاضی، بیکا، زیارتعلی، اوهران،سردشت به عنوان  شهرهای تنش زده نام برد.

خادمی اظهار داشت: تقریبا 800هزار نفر در شهرهایی که در تنش آبی قرار دارند زندگی می‌کنند.

وی شیرین سازی آب دریا را از جمله اقداماتی مطرح کرد که تا کنون 11شهر و جزیره را از بی آبی مطلق نجات داده است.

خادمی بندر لنگه، کن، بندر کنگ، سین، شهر درگهان، سوزان، جزیره ابوموسی،‌تنگ بزرگ و کوچک، هنگام، لارج و هرمز را از جمله شهرهایی عنوان کرد که با پروژه شیرین سازی آب، آبرسانی به آنها صورت  می‌گیرد.

خادمی همچنین از اجرای پروژه شیرین سازی آب به حجم 110هزار متر مکعب خبر داد و گفت: براساس پیش بینی‌های صورت گرفته تا پایان سال 95 هزار متر مکعب آب که از طریق پروژه شیرین سازی وارد مدار خواهد شد که به منظور تامین آب شرب بندرعباس خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان 5هزار متر مکعب آب از این پروژه شیرین سازی مربوط به سیرک و 5هزار متر مکعب دیگر آن مربوط به طولا و سوزا که تا سال 94 وارد مدار خواهد شد.

وی قیمت تمام شده هر متر مکعب از آب شیرین شده را بین 2تا3 هزار تومان عنوان کرد و گفت: این در حالیست که هر متر مکعب آب 300تومان به مصرف کننده فروخته می‌شود.

وی کمبود آب بندرعباس را 300لیتر در ثانیه اعلام کرد و گفت: بندرعباس 2400لیتر در ثانیه آب نیاز دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هزار لیتر در ثانیه آب بندرعباس از سد استقلال تامین می‌شود با رسیدن حجم سد استقلال به حجم مرده تا اول اسفند کمی دچار مشکل خواهیم شد.

آبیار فضای سبز با آب شرب ادامه دارد


خادمی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به کمبود آب شرب در استان هنوز هم شهرداری با آب شرب فضای سبز را آبیاری می‌کند گفت: شهرداری ماهان 52 هزار متر مکعب آب شرب پای گیاهان  می‌ریزد.

وی اظهار داشت: فضای سبز شهرداری با آب لوله کشی آبیاری می‌شود و چیزی حدود 180لیتر در ثانیه آب از شبکه شرب برداشت و به آبیاری درختان اختصاص می‌ ‌دهد.

آب شیرین کنن مپنا کامل آماده نیست


خادمی در پاسخ به این سوال که برای تامین آب شرب جزایر استان که با کمبود آب روبرو است از جمله قشم نسبت به توافق با مپنا برای خرید آب از آب شیرین کن این شرکت اقدام نمی‌کنید گفت: اسکله آبگیر این آب شیرین کن آماده نیست و مپنا تا به امروز آبی به ما تحویل نداده است.

وی در پاسخ به این سوال که مبنی اعلام کرده که آب شیرین شده توسط این شرکت را رایگان در اختیار مردم قرار می‌دهد گفت: برق نیروگاه ساخته شده مپنا وارد مدار شده اما آب آن تاکنون به دست ما نرسیده.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.