به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری میدل ایست آی؛ اوایل این هفته بینندگان تلویزیون اسرائیل این فرصت را داشتند که شاهد صحنه عجیب و غریبی باشند . آنها می توانستند در سمت چپ صحنه باراک اوباما رییس جمهور آمریکا را ببینند که خواستار این مساله است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تصمیم خود برای سفر به آمریکا و سخنرانی در کنگره را نادیده بگیرد . در سمت راست صحنه نیز نتانیاهو قرار دارد که علیرغم مخالفت های اوباما برای سخنرانی در آمریکا اصرار می کند . هیچگاه شکاف و اختلاف میان این دو دوست تا این حد برجسته و آشکار نشده بود .
می توانیم فرض کنیم که نتانیاهو نمی توانسته احتمال دعوت خود برای سخنرانی در کنگره علیه مذاکرات هسته ای آمریکا با ایران را توسط جان بورنر و ران درمر پیش بینی کند . او همچنین انتظار نداشت که باراک اوباما چنین موضع گیری ای در قبال سخنرانی وی داشته و بگوید که تنها هدف این سخنرانی از بین بردن تلاش های دولت آمریکا برای تحقق معامله ای هسته ای با ایران است . نتانیاهو حتی نمی توانست پیش بینی کند که این مساله اختلافات میان اسرائیل و رییس جمهور آمریکا را تا چه حد افزایش می دهد .
در ادامه این مقاله آمده است : تنش میان اسرائیل و اوباما زودتر از زمانی که نتانیاهو انتظار آن را داشت ، بوجود آمد . از 7 ژانویه ، زمانی که مشخص شد نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره دعوت شده است دولت اوباما نارضایتی خود را اعلام کرد . مقامات کاخ سفید این سفر را نقض پروتکلی دانست که بر اساس آن اوباما و جان کری حق ندارند در زمانی نزدیک به انتخابات اسرائیل با نخست وزیر این رژیم دیدار کنند .
پس از آنکه تعدادی از اعضای ارشد دموکرات در کنگره اعلام کردند که در سخنرانی نتانیاهو حاضر نخواهند شد ، جو بایدن نیز هم در سمت معاون رییس جمهور و هم در مقام ریاست سنا اعلام کرددر تاریخ تعیین شده برای سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در سفر کاری بوده و حضور نخواهد داشت . در واقع نتانیاهو به احتمال فراوان با دهها صندلی خالی در سخنرانی خود مواجه خواهد شد .
به نظر می رسد واشنگتن در نشان دادن این موضوع که حضور و سخنرانی نتانیاهو در کنگره یا هر مکان دیگری در آمریکا بی احترامی به رییس جمهور است ، موفق بود . حتی بهترین دوستان نتانیاهو در رسانه ای آمریکا از جمله فکس نیوز از تصمیم نخست وزیر اسرائیل برای نادیده گرفتن ناراحتی اوباما انتقاد کردند . یکی از کارشناسان فاکس نیوز گفت : آنها (اسرائیلی ها ) فکر می کنند که ما جمعی کودن در امریکا هستیم .
نویسنده در انتها خاطرنشان کرد : پس چرا نتانیاهو با چشمان باز خود را وارد بحرانی خودساخته می کند ؟ چرا از سخنرانی خود در آمریکا و علیه سیاست های اوباما عقب نشینی نمی کند ؟ واضح ترین توضیح برای آن رقابت های انتخاباتی در اسرائیل است . وی تصور می کند در مقابل عدم احترام به قوانین آمریکا و شخص اوباما میتواند با تظاهر به دفاع از موجودیت اسرائیل در برابر ایران بار دیگر در انتخابات این رژیم پیروز شود .
یاکی دایان ، سرکنسول سابق اسرائیل در لس آنجلس در اظهاراتی گفت : نگرانی های فزاینده در اسرائیل درباره توسعه روابط میان ایران و آمریکا وجوددارد . آمریکایی ها زمانی که به نقشه خاورمیانه نگاه می کنند چهار نقطه اصلی و استراتژیک آن را _ لبنان ، سوریه ، عراق و یمن _ تحت تاثیر و نفوذ ایران می بینند . سعودی ها بعنوان هم پیمان دیرینه آمریکا در منطقه ، عرصه مبارزه را از دست داده اند . در جنگ با تروریست های داعشی نیز از دیدگاه واشنگتن ، ایران نقشی بسیار پررنگ تر از اسرائیل داشته است .
تمامی مقامات در تل آویو تقریبا به این اجماع رسیده اند که اوباما برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران تصمیم قطعی گرفته است . این توافق بدین معنا نیست که اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران حمله می کند بلکه به این معناست که ایران تبدیل به یک کشور هسته ای خواهد شد که قادر است در کمتر از یک سال به فناوری تولید بمب اتمی دست پیدا کند . بنابراین دیگر نمی توان آن ( تهران ) را تهدید یا مرعوب ساخت . این مساله می تواند خبر بدی هم برای اسرائیل باشد و هم برای عربستان .
انتهای پیام /