سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

میزان پوسیدگی دخیل در کیفیت فیزیکی کود حیوانی

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: درصد مواد غذایی کود حیوانی و کیفیت فیزیکی آن به عواملی مثل نوع حیوان، کیفیت مواد بستری، میزان پوسیدگی کود، تغذیه دام، میزان سدیم و مقدار بذر علفهای هرز، اسپور بیماریها، لارو و تخم حشرات، شن و خاک دارد.

کامران یوسفی راد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: درصد مواد غذایی کودها به تغذیه دام بستگی دارد، برای مثال چنانچه جیره غذایی دام از نظر یک عنصر ضعیف باشد، کود حاصله نیز از نظر آن عنصر ضعیف خواهد بود و یا هر چه درصد فیبر جیره غذایی بیشتر باشد درصد فیبر مدفوع نیز زیادتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: كود گاوي از نظر مواد مغذي به اندازه اي غني است كه قابليت جايگزين شدن به عنوان كودهاي شيميايي را دارد.

یوسفی راد ادامه داد: براي استفاده بهينه از كود گاوي باید از آن به مقدار مناسب استفاده كنيم، استفاده بيش از حد باعث مي شود مواد غذايي موجود در كود از طريق ته نشين شدن در اعماق خاک يا جريان هاي سطحي هدر رود. علاوه بر اين استفاده بيش از حد نياز باعث ورود آمونياک و اكسيد نيتروژن به هوا و اتلاف آن مي شود.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: درصد ازت کود گاوی بیشتر از کود گوسفندی و مرغی است، ولی درصد فسفر و پتاسیم کود مرغی از کودهای گاوی و گوسفندی بیشتر است.

وی اظهار داشت: مصرف زياد اين مواد مغذي، سديم و ديگر نمک هاي محلول باعث كاهش كيفيت و باروري خاک مي شوند و در خاک ايجاد آلودگي مي نمايند.

یوسفی راد از فراوانی ترکیبات آلی ازت دار در کود تازه حیوانی گفت و تاکید کرد: فراوانی ترکیبات آلی ازت دار ساده در کود حیوانی تازه بسیار مساله ساز است.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.