"حسن لاسجردی" در گفتگو با
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با اظهارات اخیر مقام معظم رهبری در مورد لغو یکپارچه تحریمها، گفت:
صحبتهای اخیر مقام معظم رهبری در رابطه با یکپارچگی مذاکرات و عدم گسست به سابقه مذاکرات و وعدههایی که غرب در گذشته داده است، برمیگردد.
این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: دو طرف در تلاش هستند تا راه حلی برای مذاکرات پیدا کنند، اما چند پارچه کردن راه حل میتواند آن را دچار گذر زمان کند و از طرف دیگر اطمینان دو طرف را سلب نماید.
وی افزود: نکته مهم این است که ما در مذاکرات به نوعی با آمریکا طرف هستیم، زیرا این آمریکاییها هستند که پرچمدار غربیها در مذاکرات هستهای هستند.
لاسجردی تصریح کرد: مقام معظم رهبری اتمام حجت کرده است که اگر قرار است توافقی صورت بگیرد باید بر پایه منافع و میل هر دو طرف باشد و با تقسیم مناسب امتیازات صورت بگیرد، نه این که طرفی سودی بیشتری از توافق و طرف دیگر سود کمتر ببرد.
این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: ملاحظات رهبری در خصوص توافق، فضای عملیاتی دقیقی را برای رسیدن به یک توافق مناسب و مرزیالطرفین فراهم کرده است.
وی با بیان این که در دیپلماسی نفع و ضرر کامل وجود ندارد اظهار داشت: کشورها و ملتها در دیپلماسی خود تلاش میکنند بر اساس ظرفیت و قابلیت خود امتیاز بگیرند.
لاسجردی افزود: در مذاکرات هستهای جمهوری اسلامی ایران در تراز یک نظام الهی، فارغ از نظامهای موجود در جهان که انسانمحور هستند، ایفای نقش میکند.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: تئوریهایی که غربیها در قالب قاعده بازیها مثل برد_برد و غیره مطرح میکنند، در نظامهای آنها کاربرد دارد و جمهوری اسلامی ایران یک نظام الهی است و در چارچوب آن به دنبال یک توافق مرزیالطرفین است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر جمهوری اسلامی ایران با غرب به توافق برسد، میتواند پایهگذار مناسبات جدیدی در قدرت و در نظام بینالملل باشد.
انتهای پیام/