سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس آمریکایی:

موفق‌ترین شکل اسلام سیاسی در ایران دیده می‌شود/ جمهوری اسلامی نظامی مستقل و بومی است

شبکه خبری "سی سی تی وی" در برنامه دیالوگ به موضوع سیاستهای آمریکا در منطقه و استقلال و ثبات نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پروفسور "هیلاری مان لورت" کارشناس امور غرب آسیا گفت: تحولات مهمی در این منطقه درحال رخ دادن هستند. در 25 سال گذشته شاهد نظم سیاسی و امنیتی طرفدار آمریکا در منطقه بوده ایم اما امروزه این وضع بطور بنیادین درحال تغییر است.

وی افزود: به ویژه در پنج سال گذشته با رخ دادن به اصطلاح بهار عربی نظم سیاسی طرفدار آمریکا بطور بنیادین درحال تغییر است و بطور آشکار به رقابت طلبیده می شود.

"هیلاری مان لورت" گفت :در دوران جنگ سرد رقابت در منطقه بین اتحاد شوروی و آمریکا بود. امروز  بین آمریکا و دولتهای مورد حمایت آمریکا در منطقه و اسلام سیاسی با درنظر گرفتن تعابیر متفاوت، رقابت در جریان است.

وی درباره منظورش درخصوص اسلام سیاسی گفت: اسلام سیاسی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد.شکل بسیار موفق آن را می توانیم در جمهوری اسلامی ایران ببینیم.جایی که اکثریت شیعه نظام سیاسی بر اساس اسلامی سیاسی ایجاد کرده است.

وی افزود: اما ما همچنین شاهد گروههای مختلفی از اخوان المسلمین در مصر ،حماس و ترکیه هستیم. 

وی گفت:جمهوری اسلامی ایران لزوما با چیزی مخالف نیست و در حال ساختن نظام سیاسی مستقل و بومی است، البته توسط مردمی که در آن زندگی می‌کنند و نه محصول وارداتی غربی.

کارشناس امور منطقه گفت: یکی از دلایلی که باعث موفقیت زیاد جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمنی بسیار زیاد آمریکا شده این است که ریشه در نظام مستقل دارد و به همین خاطر است که باثبات و موفق است.

وی گفت:ظهور افراط گرایی به عنوان شکل خشن اسلام سیاسی در جاهایی است که اسلام سیاسی معتدل تر منکوب شده است. پس ما شاهد شکل افراطی تر و خشن تر هستیم که حاکم می شود. به همین خاطر ما شاهد آن هستیم که اخوان المسلمین در مصر کنار گذاشته می شود. همین وضعیت در عراق و سوریه هم وجود دارد.

استاد دانشگاههای آمریکا گفت:عبارت بهار عربی نامی است که مخلوق آمریکایی و غربی است و از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری و تغییر شکل جمهوریهای سابق شوروی گرفته شده است و آمریکائیها آنرا بهار نامیدند چون موضوع لیبرال دموکراسی برای آینده آنها مطرح شد.اما این اتفاق در کشورهای عربی رخ نداد.

وی افزود:دولت اوباما امیدوار بود و سیاست خارجی آمریکا آنرا دنبال می کرد آن بود که اعتراض اعراب بهار لیبرال دموکراسی است.اما در عوض من آنرا بیداری عرب توصیف می کنم.بیداری برای استقلال نه برای دمکراسی غربی بلکه برای نظام سیاسی مستقل که آنها فرصت ایجاد آن را دارند.

کارشناس امور منطقه گفت:این روند از دید جهانی شدن خوب است اما به شرط آنکه کشورها بتوانند در نظامی که از مفهوم وستفالیایی دولت عبور می کند بتوانند مستقل باشند نه آنکه تحت سیطره قدرتهای خارجی یا ایده های خارجی باشند.

هیلاری مان لورت گفت: در این خصوص چیزی که در غرب آسیا درحال رخ دادن است این است که آمریکا که می تواند البته سیاستش را تغییر دهد بسیار مصمم است که هزمونی خود را در منطقه اعمال کند. سیاست سلطه گرانه ای که برای منافع آمریکا و نه لزوما منافع مرمی که در این منطقه زندگی می کنند.

وی افزود:سیاست دولت اوباما کمتر از سیاست دولت بوش درپی تغییر رژیم در منطقه نیست.همین اوباما بود که خواستار رفتن قذافی و اسد شد و این منجر به جنگهای فاجعه آمیز و تخریب نظام سیاسی در سوریه و لیبی شد.

این کارشناس گفت: تاکنون هیچ سندی دال بر استفاده سلاح شیمیایی توسط اسد مطرح نشده است و حتی اگر هم اسد از سلاح شیمیایی استفاده کرده باشد مردم آمریکا از تصمیم برای جنگ و اینکه آمریکا پلیس جهانی باشد خسته شده اند.

وی گفت: سعودیها از مصمم نبودن رهبری آمریکا در منطقه عصبانی هستند و نگران آنچه هستند که آن را کاهش قدرت آمریکا در منطقه می خوانند هستند. اما روابط آمریکا و عربستان سعودی مانند رابطه ازدواج است و در هر ازدواجی مشکلات و وابستگی مشترک وجود دارد.عربستان سعودی نیاز به حمایت نظامی آمریکا دارد و آمریکا هم به عربستان نیاز دارد تا قیمت نفت براساس دلار تعیین شود.

هیلاری مان لوت گفت: اگر فردا عربستان تصمیم بگیرد که قیمت نفت را بر اساس ارزهای مختلف تعیین کند ارزش دلار به شدت کاهش خواهد یافت. حتی پس از حمله یازدهم سپتامبر که 15 تن از نوزده عامل حمله عربستانی بودند آمریکا هرگز این فکر را نکرد که به عربستان حمله کند.این رابطه ، یک ازدواج عمیق است و قطع آن خیلی سخت است.

وی افزود: امروز بزرگترین بازار سلاح آمریکا و حتی مهمترین بازار آمریکا خلیج فارس، عربستان و امارات است. تمامی اقتصاد آمریکا به این بستگی دارد که عربستان سعودی قیمت نفت را بر اساس دلار تعیین کند و مازاد درآمد ناشی از تولید نفت را به اقتصاد آمریکا بازگرداند.

استاد دانشگاه آمریکا گفت: از نظر آمریکایی ها روند صلح منطقه باید وجود داشته باشد از زمان تاسیس(رژیم مجعول) اسرائیل در سال 1948 تا 1967 هیچ روند صلحی وجود نداشته است و آمریکا متحد اسرائیل نبود و سلاح هم به آن نداد.فقط از 1967 که اسرائیل نشان داد متجاوز تر خواهد بود و سرزمین اعراب را که در کنار اتحاد شوروی قرار بگیرند نصرف خواهد کرد به ویژه مصر و سوریه ،آن وقت روابط راهبردی بین اسرائیل و آمریکا رشد کرد. آمریکا روند صلح را برای عدالت برای فلسطینیان و امنیت اسرائیل نمی خواهد. بلکه می خواهد روابط راهبردی با اسرائیل و عربستان و کشورهای عربی را حفظ کند.

وی افزود: آمریکا بطور واقعی خواستار راه حل دو دولت نیست.


انتهای پیام./.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۰ بهمن ۱۳۹۳
مرگ بر آمریکا