اکبری، رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در گفتگو با
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه نگاه جهانی از اقتصاد وابسته به منابع فسیلی به تولید محصولات وابسته به منابع طبیعی و تجدیدپذیر معطوف شدهاست و هر روز سیاستهای اقتصادی به سمت کاهش وابستگی به انرژیهای فسیلی و استفاده از منابع تجدیدپذیر برنامهریزی میشود، لازم است در کشور ما نیز این حرکت با شتاب بیشتری صورت پذیرد.
وی افزود: در راستای ابلاغ سیاستهای علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران طی یک برنامه پنج ساله به سمت اقتصاد دانشبنیان و توسعه فناوریهایی که منجر به تولید محصولات طبیعی و تجدیدپذیر و قابل عرضه در بازار جهانی میشود گام برمیدارد.
اکبری تصریح کرد: هدف از اجرای این برنامه را کاهش وابستگی اقتصاد کشور به صادرت منابع نفتی و برنامهریزی در ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان ذکر کرد و افزود: این امر میتواند بهصورت الگویی از توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور ایجاد شود و با استقرار شرکتهای دانشبنیان تخصصی و آموزش دیده میتوان امید داشت که در آیندهءای نه چندان دور بخشی از درآمد سرانه کشور از طریق تولید و فروش دانش فنی و پتنتهای بینالمللی و محصولات قابل رقابت در بازار جهانی تامین شود.
وی اظهار داشت: این برنامه به سازمانها و نهادهای تخصصی امکان میدهد که قطب تولید پایدار محصولات مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان (BioEconomy) باشند. چنانچه اجرای اقتصاد بیواکونومی طی دهه ۲۰۰۰ در اغلب کشورهای جهان برنامهریزی شده و پیشبینی میشود دوران گذار از اقتصاد وابسته به منابع فسیلی از سال ۲۰۱۵ شروع و در سال ۲۰۳۰ تحقق یابد.
انتهای پیام/