سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش مصرف نمک از ۱۵ گرم به پنج گرم خدمتی بزرگ به کاهش سرطان است

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: استفاده از غذای سالم، کنترل مصرف نمک و چربی که از علل بروز سرطان هستند و کاهش مصرف نمک از ۱۵ گرم به پنج گرم خدمتی بزرگ در کاهش ابتلا به سرطان است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،دکتر بابک عشرتی عصر یکشنبه در نشست خبری هفته سرطان، با بیان اینکه هر سال در بین زنان و مردان افزایش آمار سرطان را شاهد هستیم، گفت: این امر نیازمند تلاش در حوزه پیشگیری است و باید عوامل خطر و حوزه مدیریتی را مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه باید ریشه های بروز سرطان مانند استعمال دخانیات، عدم تحرک، چاقی، مصرف الکل و غذای ناسالم بررسی و کنترل شود، اضافه کرد: بدون توجه به این عوامل و صرفا با پرداختن به مسائل درمانی قطعا به جایی نخواهیم رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به کشورهای موفق در حوزه کنترل سرطان، افزود: این کشورها علاوه بر توجه به بحث آموزش اقدامات سخت گیرانه ای چون مالیات بر سیگار و الکل را اعمال کردند.

عشرتی اظهار کرد: ما می توانیم این امر را مورد توجه قرار داده و در کنار آن حتی برای مصرف فست فودها مالیات درنظر گرفته و بعد از قانون گذاری در بحث آموزش و فرهنگ سازی وارد شویم.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی به کمبود شواهد لازم برای تصمیم گیری و لزوم اجرای برنامه های لازم با توجه به گروه های هدف و هزینه اثربخشی برنامه ها، مناسب نبودن ساختار نظام کشور برای بیماری های مزمن، نبود سرمایه گذاری مناسب برای برنامه های این چنینی و نبود استفاده از بخش های غیردولتی در مدیریت بیماری های مزمن از جمله سرطان را به عنوان بخشی از چالش های موجود در برنامه مراقبت از سرطان عنوان کرد.

عشرتی تصریح کرد: همه مجموعه ها باید در کنار هم و با اهداف توسعه پایدار که محور آن داشتن شهرهای سالم است، حرکت کرده تا بتوان توجه بیشتری نسبت به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت اعمال کرد و گام های رو به جلو برداشت.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک در این نشست با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون۸۰۰ میلیون تومان به بیماران صعب العلاج بی بضاعت کمک شده است، گفت: برای کمک به این بیماران به واحد مددکاری معرفی می شوند.

دکتر مصطفی دلاور ادامه داد: در سال گذشته  ۴۰۰ میلیون تومان به این بیماران کمک شد و از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۰۰ میلیون تومان درقالب ۹۵۰ پرونده به بیماران کمک صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: کلیه داروهای ایرانی تحت پوشش بیمه ای هستند اما برخی داروهای خارجی هنوز تحت پوشش قرار نگرفته یا بخشی از هزینه آنها را بیمه تقبل می کند، اما خوشبختانه لیست داروهای تحت پوشش بیمه ای هر روز افزایش می یابد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به طرح داوطلبانه بازنگری در استاندارد مواد غذایی، افزود: در بحث پیشگیری و ریز فاکتورها موثر در افزایش سرطان با همکاری استاندارد بحث بازنگری مطرح شده است.

دلاوربه طرح بحث کاهش درصدی از نمک، روغن و شکر در فرمولاسیون تولید اشاره و اضافه کرد: این طرح به تازگی به مرحله اجرا رسیده و برخی از کارخانجات اعلام همکاری کردند.

وی در خصوص مواد نگهدارنده و آلاینده ها، اظهار کرد: این موضوعات به صورت مداوم و دقیق در استان در حال پیگیری بوده و تاکنون هیچ گونه گزارشی در خصوص تخلف مطرح نشده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: حتی در بحث روغن پالم نظارت ها به صورت روتین اعمال و به صورت مکرر از محصولات نمونه گیری انجام می شود.

دلاور با اشاره به اینکه دو واحد تولیدکننده ظروف یکبار مصرف طبق استانداردها فعالیت دارد، افزود: متاسفانه معاونت تنها در صورت شناسایی و دریافت شکایت از واحدها می تواند وارد عمل شود؛ چرا که مکان برخی از واحدهای تولید مشخص نبوده و به راحتی نمی تواند فعالیت و تولیدات آنها را کنترل کرد.

وی با بیان اینکه نظارت بر بررسی باقیمانده سموم در محصولات باغی به صورت خام در حیطه وظایف معاونت غذا و دارو نیست، تصریح کرد: طی برنامه پنجم توسعه وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی هر دو موظف به بررسی باقیمانده سموم و فلزات سنگین در محصولات شدند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک با تاکید بر اینکه امسال این موضوع در اولویت وزارت بهداشت قرار گرفت و دانشگاه مسوول انجام این آزمایشات شد، اظهار کرد: تاکنون برخی دانشگاه ها کار را آغاز کردند، اما هنور به خروجی منتج نشده و استان مرکزی با تامین اعتبارات لازم برای خرید تجهیزات در سال آینده این کار را آغاز می کند.

/انتهای پیام



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.