سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قدیری ابیانه در گفتگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد

هواپیمایی که زنان دربار را برای آرایش مهمانی به فرانسه می‌برد/ ماجرای لباس ملکه دربار برای جشن 2500 ساله/ مردم اموال مرغوب خود را از ترس دربار وقف می‌کردند

کارشناس مسائل سیاسی گفت: در زمان حکومت رضاخان سنت وقف به شدت رایج و زمین‌های زیادی وقف شد یکی از دلایل این اقدام نیز آن بود که رضاخان هر زمین مرغوبی را تصاحب می‌کرد و مالکین این زمین‌ها تنها راه نجات اموال و زمین‌های خود را وقف آنها می‌دانستند.

حسن  قدیری‌ابیانه در گفتگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، با اشاره به فساد گسترده اقتصادی و اخلاقی در دربار پهلوی اظهار داشت: در آن زمان آنچنان فقر گسترده‌ای در کشور  وجود داشت که با وجود گذشت 35سال و انجام تلاش‌های مستمر در جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم همه پیشرفت‌ها هنوز نتوانسته‌ایم آن  فقر را ریشه‌کن کنیم. درباریان و افراد وابسته به آن‌ها بیت‌المال را غارت می‌کردند و از سهم بیت‌المال برای فسادها و خوش‌گذرانی‌های خود هزینه می‌نمودند در حالی که مردم در فقر مفرط به سر می‌بردند، فرح پهلوی برای بازسازی شهر "ونیز "هزینه می‌کرد و به حساب شهردار لندن پول واریز می‌کرد.  

سفیر سابق کشورمان در ایتالیا اضافه کردـ: مطابق با خاطرات برخی خلبانان بازنشسته که یکی از آن‌ها  مستقیما برای شخص بنده تعریف می‌کرد هر بار که  مهمانی در "دربار" برگزار می‌شد، هواپیمای سلطنتی صبح زود زنان دربار را برای آرایش به فرانسه می‌برد تا خود را برای مهمانی شب آماده کنند، مادر محمدرضا پهلوی هواپیمایی مخصوص داشت که هفته‌ای سه بار او را به آب گرم رامسر می‌برد و در بقیه ایام هفته نیز هواپیما بخشی از آب گرم معدنی رامسر را برای وی به تهران می‌آورد تا وی یک روز نیز از نعمت استفاده از آب گرم رامسر بی‌بهره نماند.

وی در خصوص برگزاری جشن‌های 2500 ساله نیز گفت: به‌طور معمول در مورد جشن‌های 2500 ساله گفتنی زیاد است فقط برای این جشن‌ها رقمی معادل 100 ميليون دلار هزينه شده است. اين‌ جشن‌ به‌ مناسبت‌ سالگرد بنيان‌گذاری نخستين‌ سلسله‌ شاهنشاهی در ايران‌ به‌ شكل‌ مفتضحانه‌ای برگزار شد. جشن‌‌های 2500ساله تنها براي‌ رهبران‌ كشورهای خارجی تدارك‌ ديده می‌شد و به‌ همين‌ خاطر تمامی فعاليت‌های تداركاتی آن‌ نيز به‌ خارجيان‌ سپرده‌ می‌شد. جشن‌ها با بريز و بپاش‌ فراوانی همراه بود و هزينه‌ يكصد ميليون‌ دلاری آن‌ هم‌ از خزانه‌ مملكتی پرداخت‌ می‌شد در مجالس‌ برپا شده‌ اعمال‌ خلاف‌ اخلاق‌ و فاسد جاری بود، تنها براي‌ تزئين‌ و چراغانی شهر تهران‌ حدود هشتاد ميليون‌ تومان‌ هزينه‌ شد؛ در حالی كه‌ در جنوب‌ شهر، مردم‌ از شدت‌ قحطی و خشكسالی مجبور بودند اطفال‌ خود را بفروشند.

قدیری ابیانه افزود: در یکی از جشن‌های 2500 ساله نوار حاشیه لباس "فرح پهلوی "یک متر کم می‌آید البته حل مشکل برای پادشاه ایران کار پیچیده‌ای نیست چون یک هواپیمای اختصاصی به فرانسه می‌رود تا آن یک متر نوار را تهیه و برای لباس همسر پادشاه ایران به تهران منتقل کند این‌ها نمونه‌های کوچکی از عمق فساد خاندان پهلوی محسوب می‌شود.  
 
وی ضمن بیان‌ اینکه این فساد در زمان رضاخان نیز سابقه داشت تصریح کرد: در زمان حکومت رضاخان سنت وقف به شدت رایج و زمین‌های زیادی وقف شد یکی از دلایل این اقدام نیز آن بود که رضاخان هر زمین مرغوبی را تصاحب می‌کرد و مالکین این زمین‌ها تنها راه نجات اموال و زمین‌های خود را وقف آنها می‌دانستند تا املاک خود را از دست‌اندازی رضاخان مصون بدانند. لذا وقف زمین‌ها واملاک به امکان متبرکه همچون آستان قدس رضوی سبب می‌شد رضاخان پهلوی  به‌دلیل تحت فشار قرار گرفتن از طرف انظار عمومی قادر به تملک ظالمانه املاک و مستقلات مردم بی‌دفاع کشورش نباشد. این در حالی است که شخص رضاخان قبلا مسئول نظافت اسطبل سفارت هلند در ایران بود اما اصولا این خاندان خود را صاحب همه ثروت کشور تلقی می‌کرد.  
 
سفیر سابق کشورمان در ایتالیا در خصوص فساد اقتصادی اشرف پهلوی نیز گفت: اشرف پهلوی در قاچاق مواد مخدر به اروپا دست داشت و ثروت زیادی را از این طریق گردآوری می‌نمود و برای آنکه انحصار توزیع موادمخدر در ایران را در دست خود داشته باشد به شدت با سایر باندهای قاچاق به مبارزه می‌پرداخت که سود سرشاری نصیب خود کند قاچاق اشیا عتیقه کشور از جمله اقداماتی بود که درباریان کشور در آن زمان انجام می‌دادند فرح پهلوی آنچنان به غارت بیت‌المال پرداخته بود که حتی تخمین زده شده است که ثروت وی از این طریق بیش از ثروت خود محمدرضا پهلوی بوده است.

وی در ادامه گریزی نیز به فساد‌های اخلاقی دربار پهلوی زد و گفت: فساد اخلاقی نیز در بین درباریان متداول بود فرح پهلوی معشوقین خود را به کاخ محل اقامت خود می‌برد و این درحالی بود که شاه نیز از این قبیل اقدامات وقیحانه  وی مطلع بود و نسبت به آن واکنشی نشان نمی‌داد در خاطرات مادر شاه آمده است زمانی که در این خصوص به فرح اعتراض کردم و خطاب به وی گفتم تو از این قبیل اقدامات که مردان را به اتاق خود دعوت می‌کنی خجالت نمی‌کشی؟ وی پاسخ داد: این مسئله، مسئله‌ای شخصی است و به شما ارتباطی ندارد.  

قدیری‌ابیانه در پایان عنوان کرد: به‌ این ترتیب فساد پهلوی تمام تار و پود نظام شاهنشاهی را دربر گرفته بود و مصداق‌ بیان شده تنها بخش کوچک و ناچیزی از اعمال وقیحانه ،وحشیانه و مشمئز کننده سلطنت پهلوی بشمار می‌رود.  

انتهای پیام/
برچسب ها: دربار ، فساد ، اقتصادی ، اخلاقی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.