به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،حسن
رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کاهش سن کشتار مرغ و عرضه
مرغهای کوچک سایز به بازار چه فواید اقتصادی برای تولیدکننده و
مصرفکننده دارد، گفت: فرهنگ مصرف مرغ درشت فرهنگ غلطی است و باید با ترویج
مصرف مرغ سبک (سایز) در بین مردم این فرهنگ غلط را اصلاح کنیم، چرا که
کاهش سن کشتار مرغ باعث بهبود ضریب تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه
مرغ با وزن 1.2 کیلوگرم بهترین کیفیت و طعم را دارد، افزود: با افزایش وزن
مرغ و تجمع چربی در محوطه شکمی، دانی (خوراک طیور) که با قیمت بالا وارد
کردهایم، به جای تبدیل به پروتئین مفید با هزینه بالاتر و خوراک بیشتر به
چربی تبدیل میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: اغلب مردم
به دنبال مصرف مرغ درشتاند در حالی که مرغ سایز (سبک) با وزن حدود 1.2
کیلوگرم بهترین طعم و کیفیت است.
رکنی در پاسخ به این سؤال که
چگونه میخواهید عرضه مرغهای سبک را در بازار افزایش دهید در حالی که
تولیدکننده برای تولید این سایز مرغ به دلیل سود اقتصادی کمتر تمایل
ندارند، بیان داشت: از آنجا که در تمام دنیا مرغهای سبک تولید میشود
بنابراین باید با فرهنگسازی به تولیدکننده از او بخواهیم، تا آنچه را که
برای عموم مناسبتر است تولید کند.
وی افزود: در هیچ جای دنیا مرغ 3
کیلویی مصرف نمیشود و اغلب کشورهای پیشرفته و حتی همسایه مرغ سایز با وزن
1.2 تا 1.4 کیلوگرم مصرف میکنند.
رکنی بیان داشت: ما نباید به
دنبال انتفاع یک عده باشیم، بلکه باید انتفاع عموم را باید در نظر گرفت و
بدانیم که هم منفعت تولید کننده و مصرفکننده در مصرف و تولید مرغهای سایز
است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با طرح این سؤال که مگر تولیدکننده
مرغ سایز در تمام دنیا متضرر میشوند، گفت: با کاهش تولید مرغ درشت و
افزایش تولید مرغ سایز مصرفکننده هم به سمت مصرف مرغ سبک میرود.
رکنی بیان داشت: مرغهای سایز (سبک) خوش خوراک، خوش پخت و چربی کمتری در لاشه آن موجود است، ضمن اینکه تولید آن اقتصادیتر است.
وی افزود: در ماههای اخیر برخی از تولیدکنندگان علیرغم مقاومت در ابتدای کار، اقدام به عرضه مرغهای سایز به بازار کردهاند.
رکنی اظهار داشت: زمانی مرغ درشت به بازار عرضه میشد، الان باید جهت تولید را به سمت تولید مرغهای سبک تغییر دهیم.