سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سپهری در همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی عنوان کرد:

حضور یک میلیارد زن در سال 2022 در اقتصاد جهانی/نام گذاری یک روز با عنوان تعادل کار و زندگی

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی با بیان اینکه یک میلیارد زن تا سال 2022 وارد اقتصاد جهانی می‌شوند و در سازمان بین‌المللی کار به عنوان میلیارد سوم مطرح است از نامگذاری یک روز با عنوان تعادل کار و زندگی خبرداد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران محمدرضا سپهری رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی که امروز (دوشنبه) در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد با بیان اینکه امروزه بحث توسعه و حرکت به سمت جامعه مطلوب مطرح شده است، گفت: همه با تلاش در کارگزاری‌های تخصصی سازمان ملل متحد بر این مسئله تاکید دارند که مفهوم توسعه پایدار امروزه فراگیر شده است.

وی ادامه داد: مفهوم امروزی توسعه آن است که ذینفعان درآن مشارکت داشته باشند و هم از منافع آن بهره مند شوند.

وی با اشاره به اینکه توسعه دو ویژگی به نام‌های یک فراگیری و پایداری توسعه، 2 معادلات زیست محیطی دارد ادامه داد: توسعه پایدار دارای 3 ستون اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است که همگی از زیر بنای فرهنگی استوار است.

سپهری گفت: بر اساس مقاوله‌نامه های بین‌المللی که دو بند از این مقاوله نامه ها به نام‌های مقاوله شماره 100 یعنی تساوی دریافت مزد میان مرد و زن و مقاوله شماره 111 برابری در فرصت و استخدام زن و مرد اختصاص دارد.

وی ادامه داد: ایران به هر دو مقاوله نامه پیوسته است و متعهد به رعایت مفاد آن است.

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در خصوص شاخصهای میلیارد سوم اظهار کرد: در سال 2022 یک میلیارد زن وارد اقتصاد جهانی می‌شوند که از این تعداد 94 درصد در کشورهای در حال توسعه و 6 درصد در کشورهای توسعه یافته هستند که برخی بدون آمادگی و بدون توانمندی وارد این شاخص می ‌شوند.

وی در ادامه افزود: سهم شاغلان مرد از سال 85 تا 92 روند صعودی داشته و به 85.3 درصد رسیده است در همین راستا سهم شاغلان زن در نوبت مشابه به 14.7 درصد کاهش پیدا کرده است.

سپهری در خصوص میزان جذب زنان در بازار کار از سال 88 تا 92 گفت: همواره جذب مردان در اشتغال بیشتر از بانوان بوده البته همین تعداد شاغل زن نیز تنها در بخش خدمات رشد کردند.

وی در خصوص پیامدهای کمی و کیفی اشتغال زنان در کشور گفت: از لحاظ کمی بر اساس برآوردهای جهان اگر زنان وارد اشتغال درکشور شوند تولید ناخالصی کاهش پیدا خواهد کرد و به لحاظ کیفی زنانی که وارد بازار کار می‌شوند هم می‌توانند در اجتماع حاضر شوند و هم نقش تربیتی و مراقبتی خود را ایفا کنند.

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در خصوص شاخص میلیارد سوم بیان کرد: این شاخص ابزاری است که کشورها را بر اساس دو خوشه رتبه بندی می کند و بر توانمند‌سازی اقتصادی و حرفه‌ای زنان متمرکز است.

وی در خصوص دو خوشه شاخص میلیارد سوم گفت: این دوخوشه را با دو عنوان درون‌دادها و برون‌دادها که نتایج حاصله از درون‌دادها را می‌توان در برون‌دادها دید مطرح کرد.

سپهری در خصوص نتایج همبستگی بین درون و برون دادها در 128 کشور جهان گفت: رشد اقتصادی بالاتر، بهداشت و سلامت بالاتر، بهتر شدن آموزش و پرورش کودکان از نتایج این شاخص‌ها عنوان کرد.

وی در ادامه افزود: دغدغه‌های مشترک جهانی اعم از اقتصاد خانواده تامین منابع مالی،‌دسترسی به اطلاعات، توانمندسازی زنان برای آینده وجود دارد که برای برطرف شدن این مسائل نیاز به مشارکت جهانی است.

وی در پایان گفت: با ایجاد تغییرات بنیادی و نهادی در سطح ملی، منطقه و جهانی می‌توانیم به پتانسیل های میلیارد سوم واقف شویم.
انتهای پیام/

برچسب ها: توسعه ، ذینفعان ، کارگزاری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.