سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران جزو 10 کشور با بحران کم آبی در دنیا

مدیرکل مدیریت بحران استان آذربایجان‌شرقی گفت: بحران کم آبی به نظر متخصصان در 30 سال آینده در 45 کشور جهان بطور جدی آشکار می‌شود و رتبه ایران در بین 45 کشور زیر 10 است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،خلیل ساعی عصر امروز در همایش «ایست، آب نیست» که به همت اداره کل آموزش و پرورش استان آذریایجان‌شرقی در تالار معلم تبریز برگزار شده بود، با اشاره به اینکه هر چهار سال در سطح دنیا کنفرانسی در مورد امسال مربوطه به آب تشکیل می‌شود، اظهار‌داشت: در کنفرانس ژاپن، بحران آب را یک واژه نادرست و "بحران در مدیریت آب" را درست اعلام کردند.

وی آب را مایه حیات دانست و افزود: ایران سرزمینی خشک و با نزولات بارندگی بسیار کم با میانگین بارندگی 250 میلی‌متر است و این در حالی است که میانگین بارندگی دنیا حدود 860 میلی‌متر، بیش از سه برابر ایران است.

ساعی اضافه کرد: بحران کم آبی به نظر متخصصان در 30 سال آینده در 45 کشور جهان بطور جدی آشکار می‌شود و رتبه ایران در بین 45 کشور زیر 10 است.

وی گفت: در ایران 28 میلیارد متر مکعب آب مورد نیاز کشاورزی است ولی مصرف حال حاضر حدود 88 میلیارد متر مکعب است.

کشاورزی 15 درصد از تولید ناخالص کشور را به خود اختصاص داده است اما 90 درصد آب کشور را بخش کشاورزی می‌نوشد

ساعی ادامه داد: کشاورزی 15 در صد از تولید ناخالص سرانه کشور را به خود اختصاص می‌دهد در حالی که کشاورزی ما با این ظرفیت پایین؛ 90 درصد آب کشور را مصرف می‌‌کند و علت این امر توسعه ناآگاهانه کشاورزی و مصرف آب در الگو‌های کشاورزی پر مصرف آب است.

نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در استان آذربایجان‌شرقی با گزارش آمار میزان بارندگی و تعداد آبخوان‌ها و وضعیت بحرانی آنها گفت: در حوضه ‌آبریز دریاچه ارومیه در خوش‌بینانه‌ترین حالت برای هر متر مکعب آب حدود 20 سنت درآمد در بخش کشاورزی نصیب کشاورز می‌شود، این در حالی است که در بسیاری از کشورها از هر متر مکعب آب حدودا  2.63 دلار درآمد عاید کشاورز می‌کند و این محصولات کشاورزی از طریق کشور تولید کننده به اکثر کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

وی در مورد مصرف آب در بخش کشاورزی که عمده مصرف آب را دارد، اعلام کرد: با بکارگیری از تکنولوژی‌های نوین و استفاده از فناوری‌های نو نظیر آبیاری‌های تحت فشار می‌توان تا حد قابل توجهی مصرف آب را بهینه کرد و حمایت دولت از تغییر الگوی کشت از محصولات پر مصرف آب به محصولات کم مصرف را مهم‌ترین نقش‌های دولت در احیای دریاچه ارومیه دانست.

وی ادامه داد: در صورت عدم توفیق در احیای دریاچه‌ ارومیه که حمایت همگان را طلب می‌کند نیاز به کمک‌های مردم و صرفه‌جویی در تمام بخش‌ها است.

ساعی نقش دانش‌آموزان در احیای دریاچه ارومیه و مقابله با هدر رفت آب را مهم دانست و یادآوری کرد: آب امانت الهی است با مصرف هوشمندانه، امانتداری صالح باشیم.
منبع: فارس
برچسب ها: ایران ، کشور ، کم آبی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.