سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وعده هایی که محقق نشد

حمایت از سازندگان داخلی نه در حرف نه در عمل

سازندگان تجهیزات صنعت نفت 20 سال در این عرصه کار می کنند و توان تولید 70 درصد از تجهیزات صنعت نفت را دارند اما در حال حاضر مایوس از حمایت جدی مدیران و بخش و بدنه مرکزی اصلی وزارت نفت هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، نمایشگاه بین المللی انرژی کیش با حضور 200 شرکت داخلی و نمایندگان خارجی در زمینه سرمایه گذاری و سرمایه پذیری در شرایطی به کار خود پایان داد که بسیاری از دست اندرکاران حوزه نفت گاز و نیرو انتظار داشتند از ماحصل نشست ها و گفتگوها حداقل خروجی مناسبی در زمینه سرمایه گذاری انرژی صورت گیرد.

 این درحالی است که در زمان قبل از نمایشگاه وعده هایی از سوی مسئولان برای حضور در نمایشگاه شنیده می شد اما در زمان برگزاری علی رغم وعده ها و انتظارات شرکت کننندگان خبری از مسئولان و حتی نمایندگان مجلس هم نشد و نمایشگاه توسط رئیس منطقه آزاد کیش افتتاح گردید . حضور بخش قابل توجهی از شرکت کنندگان نشان از استقبال تولیدکنندگان داخلی و نمایندگان خارجی می داد اما درعمل با وجود غرفه های رنگارنگ و تولیدکنندگان و دست اندرکاران حوزه انرژی از طرف مسئولین مرتبط انرژی خبری نشد.

حسن کاظمی عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت  اظهار داشت : موضوع و محور اصلی  نمایشگاه کیش بحث جذب سرمایه وسرمایه گذاری بود . انجمن سازندگان صنعت نفت ، سندیکای برق ، شرکت های مستقل مثل مپنا که در این نمایشگاه آمده بودند بیشترتوسعه پایدار را محور اصلی قرار دادند که مدعی هستیم توسعه پایدار زمینه ساز جذب سرمایه است . مطلبی که انجمن سازندگان به دنبال آن بوده اند تا سعی شود در این زمینه چالش بوجود آید.

با وجود این مسئله حامیان نمایشگاه عبارت بودند از وزارت نفت جمهوری اسلامی ايران ٬ شرکت ملی نفت و گاز ايران ٬ شرکت ملی صنايع پتروشيمی ٬ شرکت پخش و پالايش فرآورده های نفتی ايران ٬ شركت پشتيباني ساخت و تهيه كالاي نفت تهران ٬ شرکت طراحی و مهندسی و تامين قطعات و مواد شيميايی صنايع پتروشيمی ( اسپک)٬ انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران (استصنا ) ٬ سنديکای صنعت برق ايران و انجمن صنفي شركت هاي صنعت آب و فاضلاب به عنوان پشتیبان در نمایشگاه حضور داشتند.
 
کاظمی افزود: در هر نمایشگاهی ده ها نوع تعامل و اتفاقاتی مبنی بر قرارداد و توافقات صورت می گیرد اما آن چیزی که مهم است تولید در کف کارخانه است که به نتیجه رسیده است . سازندگان تجهیزات صنعت نفت 20 سال در این عرصه کار می کنند و توان تولید 70 درصد از تجهیزات صنعت نفت را دارند اما در حال حاضر مایوس از حمایت جدی مدیران و بخش و بدنه مرکزی اصلی وزارت نفت هستند.

وی در ادامه گفت: ما به عنوان تولید کنندگان تجهیزات صنعت نفت فعالیت خود را در زمینه بازاریابی و بازار سازی این بخش ادامه می دهیم تا بتوانیم تولیدات داخل را جا بندازیم . مسئله پیش رو ما تولید کنندگان این است که مدیران صنعت نفت بخش سازندگان داخل را کمتر بها می دهند و ترجیح می دهند حتی با ارزآوری فراوان هم که شده محصولات را از خارج تامین کنند . درحالی که باید به تولید داخل بها دهیم.

 روح الله آهنگران دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: نمایشگاه امسال نسبت به سال قبل از کیفیت بالایی بر خوردار بود و فضایی مثبتی با محوریت سرمایه گذاری و سرمایه پذیری حاکم بود. اما عدم حضور مسولان تراز اول در نمایشگاه به چشم می خورد . متاسفانه چندین سال  است که این اتفاق تکرار می شود و مدیران ارشد وزارت نفت از این نمایشگاه استقبال نمی کنند البته بارها علت آن را مشغله کاری عنوان کرده اند البته از وزیر نفت در این برهه  کاری نمی توان  انتظار داشت که در نمایشگاه حضور یابد . در عین حال امسال حضور مدیران میانی و کار فرمایی بسیار مثبت ارزیابی می شود ونباید این مساله را نادیده گرفت.

آهنگران درباره توافقات منتشر شده از نمایشگاه افزود: نمایشگاه محل مذاکرات اولیه است وقراردادی در آن بسته نمی شود اما مذاکرات اولیه در حوزه نفت گاز در این نمایشگاه صورت گرفت ، به عنوان مثال یک شرکت عضو انجمن با مجموعه پارس جنوبی  به توافق اولیه رسید که رقمی بالغ بر12 میلیارد تومان بود که اگر درباره کل توافقات اولیه یک رقم ریالی در نظر بگیریم بالغ بر 300 میلیارد ریال در ارتباط با این موضوع همکاری آینده خواهد بود که مدیران تدارکات شرکت ها هم در حال پیگیری آن هستند.

با وجود اینکه وزارت نفت دولت یازدهم در طی ماه های اخیر اقدامات خوبی را برای حمایت از شرکت ها و سازندگان داخلی انجام داده ، اما برای استفاده بهتر از فرصت ها و تقویت صنعت نفت باید در پی جذب سرمایه گذاری در این بخش باشد تا تحرک بیشتری در این صنعت ایجاد شود.

صنعت نفت مانند هر صنعت دیگری برای توسعه ، جذب سرمایه گذاری و دستیابی به تجربیات و فناوری های نوین باید رویکرد فراملی و برون نگر داشته و افزایش تعامل با سایر کشورها را دنبال کند.

گفتنی است در طول برگزاری نمایشگاه ، سه نشست تخصصی در مرکز همایش های بین المللی کیش با موضوعات سرمایه گذاری و صادرات صنعت نفت گاز و نیرومورد بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفت.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.